Skocz do zawartości

Panther Ausf.D - 1:35 Dragon

woto

Rekomendowane odpowiedzi

sam model i malowanie ładne ale nie jestem pewien czy aby na pewno 232 tak właśnie wyglądała...

e8153464a636.jpg

z tego co się orientuję to zimmeritt na niej układany był poziomo, a na bokach powinny znajdować się jeszcze otwory do łusek

najlepiej gdyby ktoś znający temat to potwierdził

tak więc jak juz mówiłem wykonanie ładne ale czy merytorycznie poprawny?

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam

Do doskonałości zdjęciom jeszcze brakuje, ale staram się, żeby miały jakiś wygląd.

Mała aktualizacja.

Pobrudziłem wannę - miejscami pewnie za jasno wyszło . Popaprałem pigmentami kółka, oraz gąski doczekały się właściwego wyglądu. Narzędzia pomalowałem kolorem bazowym, zostało podretuszować i powinno być ok. Teraz przyszła pora na obicia

pozdrawiam

Wojtek

13011.jpg

13012.jpg

13013.jpg

13014.jpg

13015u.jpg

Z kołami chyba za bardzo pojechałeś z pigmentem, całkowicie straciły swój kolor.

Tak jak pisze bazylms, pobrudź jeszcze z przodu płytę czołową, bo jest idealnie równo czyściutka.

Może jeszcze troszkę na bokach, tak dla smaku?

Poza tym, jak dla mnie cacy.

Czekamy na więcej

Witam

Dorobiłem trochę brudu na przodzie - myślę, że powinno być ok. Zabrałem się za młotkowanie - za dwa dni powinno być skończone. Na razie zrobiłem z grubsza górną płytę. Mam nadzieję, że nie przesadziłem z tymi obiciami.

pozdrawiam

Wojtek

16011j.jpg

16012.jpg

16013e.jpg

16014k.jpg

piekny model ale teraz wygląda jak po ataku sowieckich dzięciołów. jak przemnożysz te młotkowania przez 35 to wyjdzie całkiem sporo. dziwnie wyglądają te przetarcia na zimmericie, trochę brakuje błota na burtach zwłaszcza z tyłu, powinno być też go trochę pod zasobnikami z tyłu, same zasobniki tezżchyba u dołu powinny byc ubłocone.

Witam

Mała aktualizacja. Pomalowałem narzędzia, usunąłem trochę obić, potraktowałem go trochę pastelami i okurzyłem. Praktycznie przez kurz przyblakły obicia. Jeszcze trochę pracy przy nim zostało,ale juz bliżej końca i zabieram się za ruska.

pozdrawiam

Wojtek

18011o.jpg

18012u.jpg

18013.jpg

18015x.jpg

18016d.jpg

Witam model piękny , budowa i malowanie kamo na wysokim poziomie niestety wydaje mi się , że poległeś na pigmentach. Szczególnie mocno wydaje się to być widoczne na przedniej płycie panterki, chodzi mi o tą "falę dunaju" granicę gdzie zapuściłeś chyba ws-a na pigmenty. Mam nadzieję , że nie potraktujesz mojej uwagi jako atak , a raczej drobną uwagę.

Generalnie całokształt pozytywny jak najbardziej.

Sprawia pozytywny odbiór poza małymi detalami na który już ci koledzy zwrócili uwagę jest cacy .

Co do fixera to ja nie stosuje go gdyż podobnie jak tobie wychodziły mi komedie

Ja tylko dorzucę, że jeśli będziesz działał z pigmentami jeszcze, to postaraj się skorygować brudzenie kół. Za bardzo moim zdaniem skupiłeś się na środkowej ich części, przez co wyglądają każde niemal identycznie.

Pozdrawiam

Witam

Zlikwidowałem falę Dunaju i teraz wygląda lepiej na przedniej płycie, zróżnicowałem trochę pastelami koła, oraz podretuszowałem płytę nad silnikiem oraz chlapnąłem trochę olejem. Zamontowałem wieszaki pod pancerze boczne, które to jeszcze pozostały do roboty.

pozdrawiam

Wojtek

21011k.jpg

21012.jpg

21013c.jpg

21014.jpg

21015.jpg