maszynista93 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 sam model i malowanie ładne ale nie jestem pewien czy aby na pewno 232 tak właśnie wyglądała... z tego co się orientuję to zimmeritt na niej układany był poziomo, a na bokach powinny znajdować się jeszcze otwory do łusek najlepiej gdyby ktoś znający temat to potwierdził tak więc jak juz mówiłem wykonanie ładne ale czy merytorycznie poprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 Witam Poprawny na pewno nie jest. Widziałem te fotki przed warsztatem. Znalazłem nawet panther-e z tym numerem bez zimmeritu, czy nawet coś takiego http://www.wwiivehicles.com/germany/tanks-medium/pzkpfw-v-medium-tank/pzkpfw-v-panther-medium-tank-23.png pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Chwała ci za doskonałą jakość zdjęć. Wszystko wyraźnie widać. Sam czołg- jeden z moich ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Witam Do doskonałości zdjęciom jeszcze brakuje, ale staram się, żeby miały jakiś wygląd. Mała aktualizacja. Pobrudziłem wannę - miejscami pewnie za jasno wyszło . Popaprałem pigmentami kółka, oraz gąski doczekały się właściwego wyglądu. Narzędzia pomalowałem kolorem bazowym, zostało podretuszować i powinno być ok. Teraz przyszła pora na obicia pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Całkiem ładnie to wyszło, choć z przodu jest dziwne wrażenie - jak od kreski. Może jeszcze lekko górny skos ochlap - ale nie przesadź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Z kołami chyba za bardzo pojechałeś z pigmentem, całkowicie straciły swój kolor. Tak jak pisze bazylms, pobrudź jeszcze z przodu płytę czołową, bo jest idealnie równo czyściutka. Może jeszcze troszkę na bokach, tak dla smaku? Poza tym, jak dla mnie cacy. Czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Jak dorobisz jakieś delikatne zacieki i obicia to będzie dobrze. Może dodaj też rdzy gdzieniegdzie. Posłuchaj rad kolegów i jeszcze trochę boki i przód dopracuj z pigmentami. Gąski ok. Póki co bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Witam Dorobiłem trochę brudu na przodzie - myślę, że powinno być ok. Zabrałem się za młotkowanie - za dwa dni powinno być skończone. Na razie zrobiłem z grubsza górną płytę. Mam nadzieję, że nie przesadziłem z tymi obiciami. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 piekny model ale teraz wygląda jak po ataku sowieckich dzięciołów. jak przemnożysz te młotkowania przez 35 to wyjdzie całkiem sporo. dziwnie wyglądają te przetarcia na zimmericie, trochę brakuje błota na burtach zwłaszcza z tyłu, powinno być też go trochę pod zasobnikami z tyłu, same zasobniki tezżchyba u dołu powinny byc ubłocone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Dzięcioły mnie rozbawiły . Z obiciami to nie będę dyskutował bo to zawsze kwestia gustu . Zasobniki od spodu są pobrudzone, ale jeszcze je dopieszcze tak samo jak boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Można by było poprawić górną powierzchnię wieży i byłoby ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Nalot dzięciołów z wieży usunięty ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Jak dotąd bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2013 Witam Mała aktualizacja. Pomalowałem narzędzia, usunąłem trochę obić, potraktowałem go trochę pastelami i okurzyłem. Praktycznie przez kurz przyblakły obicia. Jeszcze trochę pracy przy nim zostało,ale juz bliżej końca i zabieram się za ruska. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Podoba mi się, nawet bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Witam model piękny , budowa i malowanie kamo na wysokim poziomie niestety wydaje mi się , że poległeś na pigmentach. Szczególnie mocno wydaje się to być widoczne na przedniej płycie panterki, chodzi mi o tą "falę dunaju" granicę gdzie zapuściłeś chyba ws-a na pigmenty. Mam nadzieję , że nie potraktujesz mojej uwagi jako atak , a raczej drobną uwagę. Generalnie całokształt pozytywny jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Kociak jak żywy, przód kadłuba do przykurzenia żeby te fale zniwelować. Napisz co użyłeś i jak zrobiłeś pigmentoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Ta nieszczęsna fala to wina fixera - też mnie denerwuje. Próbowałem to zakryć pastelami ale na razie się nie udało. Spróbuję to jakoś usunąć i poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Sprawia pozytywny odbiór poza małymi detalami na który już ci koledzy zwrócili uwagę jest cacy . Co do fixera to ja nie stosuje go gdyż podobnie jak tobie wychodziły mi komedie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Ja tylko dorzucę, że jeśli będziesz działał z pigmentami jeszcze, to postaraj się skorygować brudzenie kół. Za bardzo moim zdaniem skupiłeś się na środkowej ich części, przez co wyglądają każde niemal identycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Ja ostatnio fixer psikam z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 Witam Zlikwidowałem falę Dunaju i teraz wygląda lepiej na przedniej płycie, zróżnicowałem trochę pastelami koła, oraz podretuszowałem płytę nad silnikiem oraz chlapnąłem trochę olejem. Zamontowałem wieszaki pod pancerze boczne, które to jeszcze pozostały do roboty. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Model prezentuje się wspaniale , ale mam pytanie w sprawie gąsienic czy były moczone w mieszance octu i domestosa czy malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 Gąski były moczone w ww. specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi