dzidas71 Napisano 16 Października 2012 Autor Share Napisano 16 Października 2012 Koledzy , czy ktoś pomoże z kolorami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 A zieleń stosowana na TKS i pokrewnych pojazdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Października 2012 Autor Share Napisano 16 Października 2012 Właśnie nie wiem. Po analizie zdj. wydaje mi się ,że tu zieleń powinna być jaby ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Zobacz w Google RAL 6014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Moim zdaniem trzeba mieszać na oko, co strona, to inny odcień tego RAL 6014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Października 2012 Autor Share Napisano 16 Października 2012 Ok. Trzeba mieć wzornik kolorów RAL i wtedy dobrać kolor. Internet w tym przypadku nie zda egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Dopiero teraz odnalazłem ten temat. Tak n W-tte była armata 76,2 mm bez przeróbek. Nie wiem czy nie jest za późno, ale jeśli potrzebujesz zdjęć to mogę poszperać bo z W-tte mam kilkanaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 Byłbym wdzięczny za zdjęcia , choć sam mam ok. 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Super sprawa, jakoś przeoczyłem topic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Prace nad armatką (armatkami) powróciły. Tu w podkładzie. W pozostałej roli : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Elegancka robota. Masz jakiś pomysł na kolorek, bo ja już już witałem się z gąską i nadal tkwię w eksperymentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Kolorek będzie Khaki z Tamiyi z odrobiną zieleni. Z tym,że chcę przetestować trochę nową technikę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 testu szybko bo wstrzymalem oddech.... super temat!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Tez czekam na to co ci wyjdzie z tych kolorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Dzidas, skoro masz już obie armaty to może skusisz się na "największy" kaliber z W-tee, wcale nie działo ;) http://www.weu1918-1939.pl/artyleria/mozdzierze/81mm/departament_artylerii_mozdzierze_81_mm.html Jaki mały modelik od podstaw ? Wtedy masz już prawie artyleryjski komplet WST (Boforsy kal. 37 mm były dwa). Możesz podać nr kolorów farb Tamki ? Zamek w Boforsie wz 36 jeszcze poprawisz prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Na budowę od podstaw jestem jeszcze za cieńki. Ale napisz co jeszcze poprawić w Wz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Kierunek bieżnikowania kół się nie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Zgadza się ,w wz. odwrotnie wkleiłem Na pocieszenie , armatka ta "wystapi" w innej dioramce , jako jeden z kilkunastu elementów , może jakoś przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Właśnie, zamek chyba trzeba lekko przerobić, a koła przyklejone odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Zgadza się ,w wz. odwrotnie wkleiłem Na pocieszenie , armatka ta "wystapi" w innej dioramce , jako jeden z kilkunastu elementów , może jakoś przejdzie Nie przejmuj się. Zakładanie opon na opak nie jest niczym niezwykłym, nawet większe DSy zakładali w ten sposób Zamek popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Chłopaki co dokładnie z tym zamkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Kształt, a właściwie U-kształt, w który od góry wsuwa się rygiel, bo chyba tak się to fachowo nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Chłopaki co dokładnie z tym zamkiem ? Proszę bardzo: http://whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=56&t=879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Wielkie dzięki , obadam co się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Łoo witam Kolege temat mocny! wykonanie nie mniej mocne. Podziwiam i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi