tytus Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Coś gdzieś mu tam jednak cieknie Poniżej wnętrze śmigłowca upaćkane na brązowo/rdzawo/piaskowo (chyba ktoś przesadził z łoszem i pigmentami ) I na koniec tak humorystycznie reprymenda od przełożonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 E tam... zdjęcia przekłamują ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 No i Tytus jak zwykle stanął na wysokości palmy...znaczy się zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 [...] I na koniec tak humorystycznie reprymenda od przełożonego Ale czy to chodzi o to aby "washa" na maszynie (tej 1:1) jeszcze poprawić/dołożyć ? Przeca jest tak ładnie zmęczona i umorusana, że ja bym nic już nie dodawał Co do modelu to zaglądam tu od czasu do czasu podglądnąć warsztat bo jest na co popatrzeć Jak na razie przybrudzenia są bardzo delikatne - ich intensywność powinna zależeć od tego jaki efekt jest oczekiwany przez autora. Wydaje mi się, że nie za mocny wash mógłby być tu przydatny - zrób jak ci sumienie podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Coś gdzieś mu tam jednak cieknie Poniżej wnętrze śmigłowca upaćkane na brązowo/rdzawo/piaskowo (chyba ktoś przesadził z łoszem i pigmentami ) Tytus, przypadkiem nie jest to nieco już "zgnity" egzemplarz muzealny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam po dłuższej, nieoczekiwanej i męczącej chorobie. Nabrawszy trochę sił po szpitalnym wikcie, wracam do tematu, przyznaję że z niewielką jak na razie chęcią. Najpierw sprawdziłem czy ręka nie wyszła z prawy w trzymaniu aero: i zrobiłem paski: a na to washa z DAK vehicles: a na ten turkusowy, przerobiłem rainmarks for nato tanks na washa: i utytłałem podłogę, co nie bardzo mi wyszło: i tylna ścianka: oraz DAK na burcie: I sprawdziłem, czy rzeczywiście SM są takie rewelacyjne jak o nich piszą. Są. SM-04 położony na GunMetal Tamki. Rozcieńczony jakieś 1:4. Doskonale pokrył po trzeciej transparentnej warstwie. Warstwy kładzione jedna po drugiej, bo nie chciało mi się czekać. Efekt polerki bez polerowania, ale to dla SM podobno standard. Aż szkoda tego eksploatacyjnie brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wiecie...Edek wypalił blachy: http://www.mojehobby.pl/products/Wessex-HU.5-exterior-ITALERI-3097049.html http://www.mojehobby.pl/products/Wessex-HU.5-interior-S.-A.-ITALERI-3097112.html a ja wystrugałem fotele: Na razie pozdrawiam leniwie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 No, no... już się nie mogę doczekać aż to poskładasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja chyba bardziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Najgorsze to już mam chyba za sobą. Wyszło jak wyszło, walczyć w nieskończoność z tą materią nie zamierzam. Pozostało pomalować to, co jeszcze surowe. Blue zostaje jak jest: Teraz to już chyba z górki będę miał, byle tylko za nisko nie upaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 ŚWIETNA ROBOTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Dzięki Sławekb, ale to nie wyszło tak, jak to sobie wyobrażałem. Pobrudziłem siedzenia, ale zrobienie czegokolwiek na tej folii to porażka. Nic na niej nie wychodzi tak, jak wychodzi na innych materiałach. Poza tym od AK i WS się fałduje. Spróbuję jeszcze pastelami... No i jeszcze ubłociłem podłogę: Boczne szybki też są pofałdowane: Jako ciekawostkę podam, że Edek zaczął smarować spód blaszek klejem. Dotyczy to tych elementów, które mają być przyklejane do czegoś na płasko, np. deska z zegarami. Całkiem mocny ten klej i nie wiem, czy to dobry pomysł i czy z czasem się nie rozeschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Ładnie to wnętrze wygląda Zastanawiam się tylko jak tam poruszał się wielkolud, który pozostawił takie błocko na podłodze? Czy w realu też tak to wygląda czy tylko na zdjęciach ślady buciorów są takie wielkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Pomysł ze śladami obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Woit masz rację, nie wyszły tak jak chciałem. Obwódki błota dookoła odcisku gumki zwiększały wizualnie rozmiar, dlatego zmyłem i zrobiłem z tego zadeptaną błotem podłogę. Zastanawiam się, czy coś z tym jeszcze robić, czy zostawić. Na razie z podłogą jest tak: Mozaika na pasach kwalifikuje je do malowania: Prawie całkowicie zmyłem siuwaks AK z siedzisk: I wtarłem brud z pyłu: I gotowe z pasami w kolorze a’la czarny, albo prawie czarny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 bardzo mi się podoba ta robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Trzeba go kończyć, bo to już wstyd tyle się z nim cackać. Przy kiepskim świetle robione i nie bardzo widać pocieniowanej zużyciem skrzyni: Miałem chwilę strachu, bo nie chciało się złożyć, ale na szczęście była to tylko chwila: A to jest całkiem upierdliwe w kształtowaniu, tym bardziej, że ma być przyklejone po zewnątrz. Nie wiem, czy nie zostanę przy siatce zestawowej przyklejonej od wewnątrz: się podoba ta robota Dzięki, mnie chyba też, choć wyszło inaczej niż chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 pasy na skrzyni tak naturalnie się układają,..super .....ten śmigłowiec zawsze kształtem przypomina mi MI-4-kę.tzn jego przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Przedział "pasażerski" bardzo gustowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Uparłem się, żeby zrobić siatkę na ruszcie. A potem musiałem do tego dorobić imitację blachy, pod którą się chowa owa siatka. Siatka z zestawu. Ta od Edka to pomyłka pod każdym względem. Górna siatka już od Edka. Są pewne różnice między Edkiem a z zestawu. Wybrałem tą, która mi się „bardziej podobała”. I aby oszklenie pasowało do kadłuba, to go trochę na górze poszerzyłem, tak z 0,5mm na stronę. Wyciąłem i dorobiłem to białe okrągłe, bo zestawowe wcale okrągłe nie było, a szybciej mi poszło z patykami, niż poprawianie geometrii: A na koniec dzisiejszego odcinka, taki mały gadżet, z którego coś tam się będzie sączyć i wyłazić jakieś przewody: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Jak zacząłem przeglądać ten temat przeraził mnie fakt wyprasek które rzeczywiście niczego fajnego nie prezentowały. W modelarskim widziałem ten model, powiem szczerze byłm nim zainteresowany. Po pierwszych etapach tej relacji zwątpiłem. Ale chyle czoła i czapka z głowy bo powiem szczerze wyglada to rewelacyjnie. P.S. Robert ile lat praktyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Jak zacząłem przeglądać ten temat przeraził mnie fakt wyprasek które rzeczywiście niczego fajnego nie prezentowały. W modelarskim widziałem ten model, powiem szczerze byłm nim zainteresowany. Po pierwszych etapach tej relacji zwątpiłem. Zwątpienie zupełnie niepotrzebne: http://www...com/forum/viewtopic.php?f=68&t=519 http://www...com/forum/viewtopic.php?f=78&t=784 Robert ile lat praktyki ? Lata to przesada, a praktyki mam jakieś 2-3 godziny w tygodniu - czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Prędzej w tym kraju dojdą mądrzy ludzie do władzy niż ja dojdę do takeij wprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Kabinka: I po mału przygotowuję wszystko pod warsztat blacharski: To prawie historyczne zdjęcie, jak było: Nie ma się czym chwalić, ale skoro było o tym wcześniej, to jednak pokażę jak wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Pomału, ale konsekwentnie do przodu. Jedna z ciekawszych relacji na naszym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi