Firefly Vc Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Rozpoczynam kolejny warsztat który mam zamiar prowadzić od początku aż do galerii (a przy najmniej tak sądzę).Jest to już mój 6 model tego niszczyciela czołgów,co do samego warsztatu i modelu to mam zamiar zbudować jak najwierniejszą replikę w skali owego pojazdu.Aby wykonać model będę się wzorował na istniejących egzemplarzach w Aberdeen Proving Ground,Maryland,U.S.A. i w Tank museum,Kubinka,Rosja.A spytacie na pewno dlaczego właśnie na tych dwóch egzemplarzach będę się wzorował,więc od powiem ponieważ Dragon wykonał tą wersję na bardziej przypominającą wyżej wymienione eksponaty muzealne.Do modelu do kupiłem garść dodatków by zbliżyć się jak najbardziej do pierwowzoru,tak więc czeka mnie dużo pracy nad modelem i przetwarzania dokumentacji fotograficznej.Niestety jeszcze nie wybrałem typu Kamuflażu w jakim będzie przystrojona JagdPanther-a myślę za na tym etapie jest to jeszcze nie potrzebne.Tak więc by już się nie rozpisywać zapraszam do śledzenia wątku i do czynnego udzielania się. Baza wyjściowa : Dragon 1:35 JagdPanther Late Production (Smart Kit) numer katalogowy 6393 ABER - 35L-08 KwK 43/3 L/71( 88 mm) późna wersja ABER - R-26 Niemieckie anteny od radiostacji ( 2 m ) w opakowaniu są 3 sztuki ABER - 35L-63 Zestaw 2 luf do niemieckich czołgowych karabinów maszynowych typu MG-34 Friulmodel ATL-08 Panther Ausf G późny typ gąsienicy Voyager Model - 35229 Eureka XXL - ER-3501 Lina holownicza do Panther Ausf.G RB Model - 35D09 Wiadro metalowe + parę innych dodatków z własnych zasobów Jak by ktoś był za interesowany in-box-em : http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3949 Ps: to dopiero początek... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 No to cię trochę kasy szarpnął ten projekt na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Z przyjemnoscia pokibicoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Brakuje tylko dachu z PanzerArtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 No to cię trochę kasy szarpnął ten projekt na starcie. Od czasu do czasu można się wykosztować. Z przyjemnoscia pokibicoje Dzięki serdeczne przyda mi się wsparcie. Brakuje tylko dachu z PanzerArtu. Niestety ja produktów z tej firmy nie kupuję za wiodłem się na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Widzę,że na bogato ale to dobrze.Fajnie będzie podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 Gdy robiłem drugą (w życiu) JagdPanther-e Late z takimi dodatkami to zajeło mi 13 miesięcy,myślę że tą wykona w czasie 6/5 miesięcy teraz już wiem co robić ( i niewolno się śpieszyć przy takich dodatkach).Jutro dopiero zacznę nad nią pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Chętnie popatrzę . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 Chętnie popatrzę . Powodzenia. Dzięki serdeczne na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Jak pech to pech miałem zacząć sklejać a tu się rączka od skalpela popsuła jutro idę do sklepu na być nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Czyżby plastikowy uchwyt się urwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 No popatrzymy co kolega łodzianin nam zaprezentuje,jeśli idzie o PanzerArt jedyne co nadaje sie do użytku to wszelke klamoty,bo pokrowce na lufy mi się strasznie nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Czyżby plastikowy uchwyt się urwał? Na razię jestem u ziemiony.Nie metalowy ze starości miał 15 lat i kawał stażu modelarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 ekstaza modelarska w czystej postaci. Widzę kolego, że taki sam z ciebie świrus jak ja. Zawsze też dopycham waloryzacjami modele ile wlezie. Powinieneś wprowadzić abonament za przeglądanie tego tematu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 ekstaza modelarska w czystej postaci. Widzę kolego, że taki sam z ciebie świrus jak ja. Zawsze też dopycham waloryzacjami modele ile wlezie. Powinieneś wprowadzić abonament za przeglądanie tego tematu :P Dzięki robię to nieodpłatnie.Zawsze uważałem się za świrusa ale nie mogłem znaleźć innych świrusów .Witam na zbiorowej terapii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Witam wszystkich tą późną porą.Za czołem już dłubać przy modelu o to efekty.Skalpel mam od taty ale on nic o tym nie wie rano muszę go zwrócić by się nie kapnoł że go używałem(nie lubi jak używam jego narzędzi) do 7 rano będę jeszcze coś robił przy JagdPanther. Na razie w klejone wałki skrętne. Ściąć elementy i zaszpachlować otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Kupa roboty, ale zapowiada się niezły efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Będę obserwował, bowiem Jagdpanthera gdzieś tam kolebie mi się po głowie. Wnętrze jakieś planujesz? Ja wnętrza nigdy nie wykonuję w swych modelach. Kupa roboty, ale zapowiada się niezły efekt. To mało powiedziane kupa roboty,końcowy efekt będzie na pewno powalający . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 (edytowane) To po co montowałeś wałki skrętne? To pracujący element zawieszenia? One tam muszą być aby trzymać wałki skrętne od wahaczy inaczej tego się nie da się wykonać to akurat robię według instrukcji. Edytowane 10 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Jak się przyjrzysz pierwszej fotce to zauważysz brak owych wahaczy z wałkiem skrętnym(jeszcze ich nie w kleiłem).Myślę że mnie zrozumiałeś dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Witam serdecznie kolejna aktualizacja warsztatu.Mam trochę wolego czasu więc robię i podganiam prace nad modelem. Bez kobiecego sprzętu się nie obeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Ambitny projekt muszę przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Moje JagdPanther-y (a jest ich 6) są ambitnymi projektami każda takie skrzywienie po tacie,robi Shermany i każdego przerabia albo poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Moje JagdPanther-y (a jest ich 6) są ambitnymi projektami każda takie skrzywienie po tacie,robi Shermany i każdego przerabia albo poprawia. Heh to ja tak mam z zimowymi malowaniami i DAK tyle że samo Panzerwaffe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Witam serdecznie.Jest wena jest sklejanie.Ciąg dalszy pracy nad modelem mam na dzieję że nie przynudzam Początek składania głównego uzbrojenia. Chwilami mam wrażenie że składam samolot a nie czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi