Firefly Vc Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 W końcu obspawałem model miliputem zajęło mi to 3 dni ale było warto.Do kupiłem inną lufę armaty z większym tłumikiem płomieni.Teraz już tylko zostało przykleić blaszki i myślę że po nowym roku zacznę go malować.Peryskopy też już są na swoich miejscach.Życzę miłego śledzenia wątku i przepraszam że się tak z tym grzebię. Ps: zapomniałem że poprawiłem sprzęg holowniczy proszę się dokładnie przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Wygląda jak rzuty graficzne - komputerowe na pudełkach Dragonowskich smart-kitów Bardzo się podoba postęp prac i wygląd waloryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Tłumik płomieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Tłumik płomieni? Co tłumik płomieni możesz pisać jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Chyba chodzilo o hamulec wylotowy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 A no właśnie tak Tłumiki płomieni montowano co najwyżej na wydechach Panther i Jagdpanther ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Chyba chodzilo o hamulec wylotowy :P Właśnie pomyliłem się dzięki za sprostowanie i przepraszam za pomyłkę.Klejąc wczoraj w nocy dwa zasobniki umieszczone na tylnej płycie pojazdu wyszło że voyager zrobił je o 3 mm za wysokie a tak chciałem mieć blaszane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Chyba chodzilo o hamulec wylotowy :P Właśnie pomyliłem się dzięki za sprostowanie i przepraszam za pomyłkę.Klejąc wczoraj w nocy dwa zasobniki umieszczone na tylnej płycie pojazdu wyszło że voyager zrobił je o 3 mm za wysokie a tak chciałem mieć blaszane jakieś dziwne rzeczy piszesz miałem zestaw Voyagera do pantery G i wszystko pasowało http://i1063.photobucket.com/albums/t503/slawek68/IMG_2001-2.jpg a z tym tłumikiem na lufie dałeś dopiero ciała Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Wygląda na razie dobrze, buduj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 jakieś dziwne rzeczy piszesz miałem zestaw Voyagera do pantery G i wszystko pasowało Wiem co piszę bo porównywałem z plastikowym odpowiednikiem a ten metalowy jest za wysoki i nie da się go wkleić na tylną płytę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Kolejne fotki.Wklejone tylne zasobniki i dodane do nich pierdółki.Zwróccie uwagę na kłódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Kolejne fotki.Wklejone tylne zasobniki i dodane do nich pierdółki.Zwróccie uwagę na kłódki. zwróć uwagę na spawy chyba Sasza je robił bo wyglądają jakby to był teciak spawany pod obstrzałem Stalingradu.....kłódki ? a po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Hmm i co twój post ma wnieść do mojego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Hmm i co twój post ma wnieść do mojego tematu a chociażby to że masz/miałeś zamiar zrobić WIERNY oryginałowi pojazd a robisz jakieś nie wiadomo co czego przykładem są te spawy o kłódkach już nie wspomnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Hahahaha rozbawiłeś mnie swoim postem dawno się tak nie uśmiałem.Masz poczucie humoru Czyli co kłódek nigdy nie było do zamykania tych zasobników A spawy są złe ponieważ są nierówno wykonane bo nie łapie. Ps.Pisz sensowniej o co ci chodzi.ponieważ mam już dosyć tego nie uzasadnionego czepialstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Masz te uchwyty na owe kłódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Ciekawe jak to jest że wcześniejsze i kolejne posty które napisałem są kasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Ciekawe jak to jest że wcześniejsze i kolejne posty które napisałem są kasowane Proszę przestań mi bez sensownie zaśmiecać wątek.Nikt tobie nie kasuje postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Uczył Marcin Marcina... > Slawekmalysek. W tym wątku, jak pamiętam, już raz czyjaś arogancja (żeby nie nazwać gorzej) doprowadziła do generalnego czyszczenia. Może sytuacja się powtórzy i na nic Twoje wysiłki, aby błysnąć. Podoba Ci się to lub nie, ale z czepialstwem lepiej znać umiar, żeby ktoś nie czuł potrzeby posprzątać, gdy napaskudzisz. A swoją droga, jak się guzik wie, to w ogóle lepiej nie trudzić się pisaniem złośliwości. > Firefly. Ocena spawów jest na razie trudna ze względu na kontrast kolorystyczny. Ja mam wrażenie, że są zbyt wypukłe - zwykle nie wystawały poza bruzdy, jakie wypełniały. Co do kłódek, to wiesz wiecej, niż wyżej wymieniony, ale i tak nie wszystko chyba. Jedna kłódka na skrzynkę to wszystko, co trzeba, bo zabezpiecza wystarczająco. A ucho przy drugim zamku służyło do wsunięcia pręta blokowanego kłódką przy pierwszym (tylnym) zamku - ten pręt był oddzielnym elementem i mógł się gubić, stąd rzadko go widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki za pomoc JSJ z tymi kłódkami jeszcze powalczę.A spawy wyrównam do linii płyt czyli zrobię od nowa. JSJ Z tym bolcem to nie wiedziałem że było coś takiego ale co do kłódek to mam parę fotek gdzie są normalnie zamykane jak w moim modelu. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Z czego robisz te spawy? Nie wiem czy gdzieś to bylo już pisane, nie chce mi się po prostu przeglądać 10 stron wątku. Poki co robota ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 MILLIPUT standart yellow-grey proszę.Według mnie bardzo dobry do takich rzeczy.A aby wykonać wzorek spawu wykonuję go igłą lekarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Uczył Marcin Marcina... > Slawekmalysek. W tym wątku, jak pamiętam, już raz czyjaś arogancja (żeby nie nazwać gorzej) doprowadziła do generalnego czyszczenia. Może sytuacja się powtórzy i na nic Twoje wysiłki, aby błysnąć. Podoba Ci się to lub nie, ale z czepialstwem lepiej znać umiar, żeby ktoś nie czuł potrzeby posprzątać, gdy napaskudzisz. A swoją droga, jak się guzik wie, to w ogóle lepiej nie trudzić się pisaniem złośliwości. > Firefly. Ocena spawów jest na razie trudna ze względu na kontrast kolorystyczny. Ja mam wrażenie, że są zbyt wypukłe - zwykle nie wystawały poza bruzdy, jakie wypełniały. Co do kłódek, to wiesz wiecej, niż wyżej wymieniony, ale i tak nie wszystko chyba. Jedna kłódka na skrzynkę to wszystko, co trzeba, bo zabezpiecza wystarczająco. A ucho przy drugim zamku służyło do wsunięcia pręta blokowanego kłódką przy pierwszym (tylnym) zamku - ten pręt był oddzielnym elementem i mógł się gubić, stąd rzadko go widać na zdjęciach. a więc w krócie żeby już wątku nie zaśmiecać wyraziłem swoje wątpliwości w kwesti zasobników zamieszczająć zdjęcie mojej G z tymi zasobnikami tej samej firmy wyraziłem swoje wątpliwości w kwesti spawów gdyż są one za grube i wystają poza krawędzie rowków jak również w kwesti kłódek gdzie jak słusznie zauważyłeś jeżeli już była to ew. jedna ot tyle i nie było w tym grama złośliwości co napisałem to raczej prowadzący warsztat zalicza kolejne wpadki ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 wyraziłem swoje wątpliwości w kwesti spawów gdyż są one za grube i wystają poza krawędzie rowków jak również w kwesti kłódek gdzie jak słusznie zauważyłeś jeżeli już była to ew. jedna ot tyle i nie było w tym grama złośliwości co napisałem to raczej prowadzący warsztat zalicza kolejne wpadki ale to już inna bajka Wiesz co po to jest warsztat by popełniać błędy nikt nie jest nie omylny.Ale twój sposób pisania nic mi nie mówił ponieważ tak pisałeś że nie rozumiałem przekazu.A jeśli ktoś wie więcej ode mnie to przecież może mi pomóc swoją wiedzą.Ja jestem otwarty na sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi