Lipstein Napisano 1 Stycznia 2013 Napisano 1 Stycznia 2013 M 24 ... Następna pozycja u mnie do rewitalizacji... Jak tam z shermanem Marines'ów? Cytuj
fenek Napisano 1 Stycznia 2013 Napisano 1 Stycznia 2013 M 24 ... Następna pozycja u mnie do rewitalizacji... Jak tam z shermanem Marines'ów? U mnie też czekam tylko jak pan z modelarskiego mi go sprowadzi swoją drogą z kolegą marioba mamy chyba podobne zamiłowanie do sprzętu amerykańskiej produkcji Cytuj
krzychu-onisk Napisano 1 Stycznia 2013 Napisano 1 Stycznia 2013 No dopiero co kupiłem Chaffeego, dodam mu blaszki Edka - narazie czekam na dostawę. Jak się sklejały gęsi, bo widzę że też masz nowszą wersję z plastikowymi Cytuj
marioba Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Napisano 1 Stycznia 2013 Witam! Jak się sklejały gęsi, bo widzę że też masz nowszą wersję z plastikowymi Nie wiem jak się sklejały, bo to dobrze znane, stare gumisie Italeri, a nie ogniwka do poklejenia. Gąski są podoginane i dopasowane metodą "na czajnik". Cytuj
krzychu-onisk Napisano 1 Stycznia 2013 Napisano 1 Stycznia 2013 Aha, no po tym sztywnym wyglądzie sądziłem, że tak jak ja, masz plastiki A tu zmyłka! Cytuj
bazylms Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Jak tak dalej pójdzie to cały batalion M-ek powstanie. Cytuj
marioba Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Napisano 4 Stycznia 2013 Witam! Czarny podkład na początek... Potem czymś takim: -pomalowałem wszystko w około 2,5 godziny. Teraz wygląda to tak: I tyle.... Ps. Jak tak dalej pójdzie to cały batalion M-ek powstanie. Do tego zmierzam.... Cytuj
Vis13 Napisano 4 Stycznia 2013 Napisano 4 Stycznia 2013 Batalion ronsonów brzmi nieźle. Bardzo podoba mi się ten pacyfik. Natomiast jedna mała uwaga techniczna do tego M4A3 (76). Browning w tej pozycji transportowej zawsze przewożony był z rozłozoną lufa. Cytuj
marioba Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Napisano 4 Stycznia 2013 Witam! Natomiast jedna mała uwaga techniczna do tego M4A3 (76). Browning w tej pozycji transportowej zawsze przewożony był z rozłozoną lufa. Absolutnie i oczywiście masz całkowitą rację, ale ta 50tka bez lufy wyglądała jakoś tak niewyględnie i łyso, więc wkleiłem KM z lufą. Po prostu lepiej wygląda. I tyle... Cytuj
fenek Napisano 4 Stycznia 2013 Napisano 4 Stycznia 2013 Witam! Czarny podkład na początek... Potem czymś takim: -pomalowałem wszystko w około 2,5 godziny. Teraz wygląda to tak: I tyle.... Ps. Jak tak dalej pójdzie to cały batalion M-ek powstanie. Do tego zmierzam.... Fajnie pomalowany Cytuj
krzychu-onisk Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Jak tak dalej pójdzie to cały batalion M-ek powstanie. Do tego zmierzam.... Generał Patton byłby dumny Cytuj
marioba Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Witam! M4 gotowy do malowania. Bałagan na pancerzu może ulec zmianie. Tak wstępnie nawrzucałem trochę bambetli... I tyle.... Cytuj
jakub97 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Brakuje tylko jednego "m" . A właściwie m3a1 Cytuj
marioba Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Napisano 11 Stycznia 2013 Witam! Mały postęp w pracach.... M4A3 76 dostał kalki. Padło na Wolnych Francuzów. Oczywiście model przedtem opsiukany błyszczącym lakierem, wstępnie pomalowany osprzęt i trochę obić (do poprawki). Dostało się też M4. Pierwszy był czarny podkład z Pactry, potem całość została opacykowana Lifecolorem. Teraz wygląda to tak: I tyle..... Cytuj
ups Napisano 11 Stycznia 2013 Napisano 11 Stycznia 2013 Zapalniczka w wydaniu francuskim bardzo ładna. Co do M4czki myślałem , że odważniej sobie przy CMie poczniesz, bo taki spokojny kolorek ma. Nie znaczy to , że się nie podoba ,poprostu liczyłem na ostrzejsze kontrasty. Choć znając Ciebie znowu olejami jakieś cuda nawyczyniasz i będzie mi się podobało. Podrawiam Cytuj
jakub97 Napisano 11 Stycznia 2013 Napisano 11 Stycznia 2013 Nie no szacun dla kolegi. A jak tam z "pływającym"? Cytuj
marioba Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Napisano 18 Stycznia 2013 Witam! Mała aktualizacja... M4A3 potraktowany został wstępnie chińskimi olejami. Teraz wygląda to tak: M4 został popsiukany błyszczącym lakierem i dostał kalki... I tyle... Cytuj
KAMIL90 Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 Na razie modele wyglądają dobrze, schludnie sklejone, czysto pomalowane. Cytuj
Gość Napisano 21 Stycznia 2013 Napisano 21 Stycznia 2013 Podziwiam Twój warsztat od początku i normalnie szał to co Ty tu wyprawiasz. Rewelacja. Masz jakieś lekturki (oprócz tych planów które zakupiłeś za trzy cyfrową sumę)czy szukasz w necie. Podziwiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi