Skocz do zawartości

Ka-Mi czyli dziw nad dziwy - Dragon 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czapki z głów. twoje prace to dla mnie wzór niedościgniony. ale będę próbował :-)

Napisano

No i sam powiedz. Czy to sprawiedliwe, że w SM tylko samoloty i samoloty? Przecież ten ( to) Ka-Mi powinno być na okładce.

Napisano

Dzięki wszystkim za komentarze. Miło mi niezmiernie, że tak się podoba. Co ciekawe znowu zbieram pochwały za podstawkę, którą robiłem w tempie ekspresowym. Na dodatek nie znoszę robienia podstawek

Napisano
Dzięki wszystkim za komentarze. Miło mi niezmiernie, że tak się podoba. Co ciekawe znowu zbieram pochwały za podstawkę, którą robiłem w tempie ekspresowym. Na dodatek nie znoszę robienia podstawek

Nie kokietuj Podstawka bardzo udana podobnie jak pojazd. Popieram Piotrka - brak figurantów... Z czego długa trawa w rogu podstawki (prawa strona czołgu)?

Napisano

Dzięki bardzo! Ja naprawdę nie lubię robić podstawek i produkuję je z musu, żeby było na czym model postawić. Zazwyczaj robię to na ostatnią chwilę przed festiwalem i tym co mam pod ręką bo w nic się nie zaopatrzyłem zawczasu. No i potem robię taką trawę z pędzla dla dzieci kupionego w Tesco

Napisano

Początkowe malowanie jak to zwykle bywa nie powalało. Ale końcowy efekt już tak. Gratuluje świetnego modelu a przede wszystkim rewelacyjnej podstawki. Chaszcze jak żywe.

pozdrawiam

Napisano

Trzymasz poziom, to trzeba przyznać. W ogóle nie czuć, że to 1:72. Szczególnie podoba mi się zróżnicowanie koloru bazowego i umiarkowane brudzenie, widać że robiłeś to z głową. Podstawka także na plus.

Napisano
. Szczególnie podoba mi się zróżnicowanie koloru bazowego i umiarkowane brudzenie, widać że robiłeś to z głową.

Ha! I tutaj się mylisz całkowicie, gdyż większość efektów na pancerzu to był jeden wielki eksperyment ze specyfikami AK, na zasadzie "a co będzie jak psiknę tym z aero?"

Napisano
Ha! I tutaj się mylisz całkowicie, gdyż większość efektów na pancerzu to był jeden wielki eksperyment ze specyfikami AK, na zasadzie "a co będzie jak psiknę tym z aero?"

Ciekawe... W moim przypadku takie zabawy prawdopodobnie skończyłyby się wywaleniem modelu na śmietnik.

Napisano
Rewelacja. Podłoże też! Trochę szkoda że bez ludzika

Popieram przedmówcę!Super ci wyszedł gratuluję i bardzo ładny teren ale szkoda że taka cisza bez Japońców tym bardziej że ich było wszędzie pełno.

Napisano

Powód tego jest bardzo prosty - nie ma na rynku figurek Japończyków, którzy mi się podobają. Żywice z Milicastu są za drogie na moją kieszeń, a kupowanie całego zestawu, żeby przerobić jednego lub dwóch ludzików mi się nie uśmiecha.

Napisano

Miły dla oka

Napisano

przejrzałem zdjęcia - rewelacja. Czytam komentarze a Wy mi wciskacie, że to 72... nie, to 35!

Wrażenie bardzo pozytywne, odbiór i "wklejenie" w podstawkę bardzo dobre w odbiorze.

Brak figurek już rozumiem. Generalnie bardzo dobre wykonanie.

ps. to na pewno nie 35? ;)