Panzer4 Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Tak oto wygląda efekt końcowy moich zmagań z kolejnym "japończykiem". Zapraszam do oglądania i komentowania: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Ziętek Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Cacko ,pięknie Ci to wyszło . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rtoipmodest Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Piękny, podobnie zielsko. Szkoda, że załoga nawiała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Bardzo ładna praca. Podstawka świetnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 świetny model i podstawka, cieniowanie wyszło super ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 czapki z głów. twoje prace to dla mnie wzór niedościgniony. ale będę próbował :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 No i sam powiedz. Czy to sprawiedliwe, że w SM tylko samoloty i samoloty? Przecież ten ( to) Ka-Mi powinno być na okładce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Bardzo ładna japonka. Okładka się nalezy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted November 5, 2012 Author Share Posted November 5, 2012 Dzięki wszystkim za komentarze. Miło mi niezmiernie, że tak się podoba. Co ciekawe znowu zbieram pochwały za podstawkę, którą robiłem w tempie ekspresowym. Na dodatek nie znoszę robienia podstawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDyzio Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Dzięki wszystkim za komentarze. Miło mi niezmiernie, że tak się podoba. Co ciekawe znowu zbieram pochwały za podstawkę, którą robiłem w tempie ekspresowym. Na dodatek nie znoszę robienia podstawek Nie kokietuj Podstawka bardzo udana podobnie jak pojazd. Popieram Piotrka - brak figurantów... Z czego długa trawa w rogu podstawki (prawa strona czołgu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Dzięki bardzo! Ja naprawdę nie lubię robić podstawek i produkuję je z musu, żeby było na czym model postawić. Zazwyczaj robię to na ostatnią chwilę przed festiwalem i tym co mam pod ręką bo w nic się nie zaopatrzyłem zawczasu. No i potem robię taką trawę z pędzla dla dzieci kupionego w Tesco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Super praca, Gratuluję. Przez chwilę myślałem że to 1:35 - tym bardziej robi wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROMAN Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Początkowe malowanie jak to zwykle bywa nie powalało. Ale końcowy efekt już tak. Gratuluje świetnego modelu a przede wszystkim rewelacyjnej podstawki. Chaszcze jak żywe. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Trzymasz poziom, to trzeba przyznać. W ogóle nie czuć, że to 1:72. Szczególnie podoba mi się zróżnicowanie koloru bazowego i umiarkowane brudzenie, widać że robiłeś to z głową. Podstawka także na plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Świetny model i podstawka , naprawdę milo popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 . Szczególnie podoba mi się zróżnicowanie koloru bazowego i umiarkowane brudzenie, widać że robiłeś to z głową. Ha! I tutaj się mylisz całkowicie, gdyż większość efektów na pancerzu to był jeden wielki eksperyment ze specyfikami AK, na zasadzie "a co będzie jak psiknę tym z aero?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Jest moc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek14147 Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Ha! I tutaj się mylisz całkowicie, gdyż większość efektów na pancerzu to był jeden wielki eksperyment ze specyfikami AK, na zasadzie "a co będzie jak psiknę tym z aero?" Ciekawe... W moim przypadku takie zabawy prawdopodobnie skończyłyby się wywaleniem modelu na śmietnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TankRed1070 Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Rewelacja. Podłoże też! Trochę szkoda że bez ludzika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Stig Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Rewelacja. Podłoże też! Trochę szkoda że bez ludzika Popieram przedmówcę!Super ci wyszedł gratuluję i bardzo ładny teren ale szkoda że taka cisza bez Japońców tym bardziej że ich było wszędzie pełno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 Powód tego jest bardzo prosty - nie ma na rynku figurek Japończyków, którzy mi się podobają. Żywice z Milicastu są za drogie na moją kieszeń, a kupowanie całego zestawu, żeby przerobić jednego lub dwóch ludzików mi się nie uśmiecha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figfan Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Przyzwointy...Gratuluję.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Miły dla oka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 przejrzałem zdjęcia - rewelacja. Czytam komentarze a Wy mi wciskacie, że to 72... nie, to 35! Wrażenie bardzo pozytywne, odbiór i "wklejenie" w podstawkę bardzo dobre w odbiorze. Brak figurek już rozumiem. Generalnie bardzo dobre wykonanie. ps. to na pewno nie 35? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Szymański Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Witam Z mojej strony także gratulacje pełna profeska , na dniach w sklepach wersja z pływakami ciekawe jak ta wersja wyjdzie w Twoim wykonaniu :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts