chorąży Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 No włąśnie, jest niedostępny, tam chyba jest kadłub m4a2 a wieża m4a3. i kilka rodzajów kalek O ile pamiętam, to w komplecie były kalki na bok kadłuba z teksem instrukcji angielskiej jak używać czołgu a na to gwiazda i chya jakiś napis, to chyba było z Wiednia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Popaczam jutro i dam wykrętną odpowiedź.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 (edytowane) Dobrze pamietałem.. Taka kalka jest w m4a2 76mm ?? Edytowane 2 Grudnia 2024 przez chorąży pomylka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Wg mnie tak.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 6 minut temu, piotrkur napisał: Wg mnie tak.. THX za info .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Ale jak coś to jutro pomacam i potwierdzę..No i widzę że ktoś nie ma problem z naszym pisaniem.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 12 minut temu, piotrkur napisał: Ale jak coś to jutro pomacam i potwierdzę..No i widzę że ktoś nie ma problem z naszym pisaniem.. Bedę wdzięczny za potwierdzenie co tam jest. Czy ramki kadłuba z pierwszego i wieża z trzeciego.. .. a co do problemu, to każdego szkoda... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Tego co dała Zvezda w pudle wprawdzie nie wiem, ale wg 'Son of Sherman' powinno być to: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 kompletnie nie znam się na shermanach, na pierwszy rzut oka szerokość żaluzji nad silnikiem rozróżnia no i tylny pancerz, bo inne zamocowanie narzędzi saperskich.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Tak to wygląda..fotki z instrukcji,myślę że będzie widać najlepiej. Na pierwszy ogień Sherman którego prawie nikt nie widział, a wszyscy o nim mówią czyli M4A2 (76)W, Kolejny to M4A2 Marinsów i na desre M4A3(76)W.. Reasumując..M4A2(76)W nie jest miesxanką poprzednich modeli,różni się pokrywą silnika od M4A3(76)W -to tyle na szybko zauważyłem,może jeszcze jakimiś pierdołami ,do wypatrzenia i zgłoszenia :-).Jeśłi ktoś ma M4A3(76)W i chce zrobić M4A2(76)W to mam kilka dodatkowych części i służę pomocą.Może jest coś jeszcze ,jakieś różnice których nie wypatrzyłem-liczę na info.Jeśli chcecie fotki ramek to dajcie chwilę i znać.. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez piotrkur 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 THX za wystawienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 Ramka F w okolicy części 17 jest dla każdgo zestawu inna. Wieża w drugim i trzecim iodentyczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, chorąży napisał: Wieża w drugim i trzecim identyczna. Pierwszym i trzecim..Reasumując,jak dla mnie dobre modele w dobrej cenie,teoretycznie bez dodatkowej inwestycji.. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez piotrkur 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 5 Grudnia 2024 Share Napisano 5 Grudnia 2024 uzupełniając szukając po haśle Шерман na https://waralbum.ru mają foty i szczegółowo opisane pojazdy (też) z wskazaniem wersji np: Танки М4А2(76)W «Шерман» 1-го батальона 46-й гвардейской танковой бригады 9-го гвардейского механизированного корпуса 6-й танковой армии на улицах Вены. , tam też znalazłem informacje na temat czołgów гвардии капитана Д.Ф. Лозы, ps. sa tam zdjęcia i z zachodu i wschodu europy i tyle w tym temacie ode mnie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 Błąkając się ostatnio po internetach trafiłem na wygląd pudełka Dodge'a WC 54 .Rysunek przedstawia pojazd z 546 Batalionu Medycznego XIX Korpusu US. Army czyli Normandia i dalej aż do Niemiec, niestety nie ma nic o tym co w środku, a wygląda to tak : 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 7 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Błąkając się ostatnio po internetach trafiłem na wygląd pudełka Dodge'a WC 54 .Rysunek przedstawia pojazd z 546 Batalionu Medycznego XIX Korpusu US. Army czyli Normandia i dalej aż do Niemiec, niestety nie ma nic o tym co w środku, a wygląda to tak : Wydali WC-51 więc mają podstawę. Oba Dodge wydane wcześniej są na światowym poziomie a składają sie jak lego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 Bajka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 5 godzin temu, chorąży napisał: Wydali WC-51 więc mają podstawę. Oba Dodge wydane wcześniej są na światowym poziomie a składają sie jak lego Napiszę tak , to jest dobra strategia biznesowa z której szeroko korzysta np. MiniArt czy ICM , ale też i inni np. AFV , bo ileż można wydawać po raz enety hitlerowską Panterę czy innego Tygrysa mid, late i early wersji . A co do Dodge'a serii WC to trafili naprawdę na dobre źródełko które jeszcze dłuuugo im nie wyschnie, bo są jeszcze takie pojazdy jak WC53 Carryall nie wydawany przez nikogo ( nawet żywicy do niego nie ma ,a pojazd ciekawy), przeciwpancerny M6 czyli WC 55 , 56/57 Command Car, radiowy WC58 , warsztatowy WC60 czy bardzo podobny do niego WC59 do konserwacji i naprawy linii telefonicznych, a nie zapominajmy też o konstrukcyjnie zbliżonych trzyosiowych "Beepach" serii 6 czyli "Big shotach" . Tak sporo , sporo można z niego wersji zrobić , a z i samego WC54 oprócz sanitarki co najmniej 5 tj. zwykły furgon towarowy, radiowy "Signal corps" , furgon i więźniarka MP oraz jak ktoś chętny nawet pojazd poczty polowej US Mail. Pozdr. A. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Grzebiąc w internecie w poszukiwaniu zdjęć natrafiłem (chyba) na dobrej jakośc zdjecie shermana jaki stanął w Gdańsku , dlaczego tu ano bo wersja m4a2 76 mm, tak to ta, o której dyskutowaliśmy, a wiec da sie zrobic z tego model z akcentem Polskim.. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 4 godziny temu, chorąży napisał: Grzebiąc w internecie w poszukiwaniu zdjęć natrafiłem (chyba) na dobrej jakośc zdjecie shermana jaki stanął w Gdańsku , dlaczego tu ano bo wersja m4a2 76 mm, tak to ta, o której dyskutowaliśmy, a wiec da sie zrobic z tego model z akcentem Polskim.. Pomysł z pomnikowym Shermanem znakomity, czy zestaw zawiera kalkomanie do prezentowanego czołgu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Quinta Studio już w pełnej gotowości do wydania zwezdowego WC54 wydali zestaw do wnętrza o taki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 No i git! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 Dalsze informacje dotyczące Dodge WC54 . Quinta Studio na swojej stronie internetowej ma w ofercie w przedsprzedaży w/w pojazd jedyne za 22 jurki + 8 lub jak kto zasobny i bardziej niecierpliwy 50 za wysyłkę, dodatkowo na ich stronie można zobaczyć jak wygląda egzemplarz prototypowy po sklejeniu , można także zobaczyć rendery pojazdu i jego wnętrza, muszę napisać że wygląda to smakowicie, zresztą oceńcie sami: https://quinta-studio.com/catalog/pre_order_for_model_kit_dodge_wc_54_ambulance_zvezda/PRE-ZVE3711/ 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia Zvezda i m3a2 75 i wersja o numerze taktycznym 203. Pojazd armii czerwonej z czasów wyzwalania Jałty. Obecnie obrabiane (kolorowane) zdjęcia prezentują ten pojazd w malowaniu jakiegoś odcienia khaki, a Zvezda proponuje proponuje XF62 czyli ruski zielony i dla armii czerwonej i dla Amerykańskiego. Jaki kolor jest prawidłowy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia (edytowane) Co do koloru - amerykański powinien być w Olive Drab. Radziecki początkowo też (tak z dostaw przychodziły), a jeżeli wymagał malowania to dowolny zielony (od regulaminowego 4B0 do zdobycznej niemieckiej farby) podejdzie. XF-62 to Olive Drab a nie radziecki 4B0, tak w kwestii formalnej. Edytowane 2 Stycznia przez Michal_G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi