reggy Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam, Model obecnie jest po pomalowaniu większości - teraz tylko poprawki i detale a potem kaleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 reggy rozumiem, że już niedługo pierwsze oblatywanie maszyny Super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Trochę podmalowane, kaleczki już też. Teraz jeszcze raz sido a potem wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Ładnie Ci siadły kalki I ogólnie ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Września 2007 Autor Share Napisano 1 Września 2007 Witam, Zrobiłem wash'a delikatnego, potem położyłem żółto-pomarańczowy filtr, ale przypomniałem sobie, że chciałem jeszcze rainsy spróbować, więc filtr posłużył też jako podstawa do rainsów. Właściwie to tak mocno rozcierałem te rainsy, że prawie ich nie widać i bardziej robią jako cieniowanie. No ale na razie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2007 Witam. Czyli nałożyłeś sidolux potem kalki i jeszcze raz sidolux? Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Bombastic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 Czyli nałożyłeś sidolux potem kalki i jeszcze raz sidolux? Dokładnie. Sidolux - dzień schnięcia. Kalki, znowu sidolux - dzień schnięcia i potem wash. Powierzchnia nie do zdarcia (normalna eksploatacja modelu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Września 2007 Autor Share Napisano 5 Września 2007 Witam, Dlaczego lubię pancerkę? Bo nie ma tyle szyb . Ale ogólnie, myślałem, że będzie gorzej z szybkami. Coraz bliżej finiszu. Jak narazie jest tak: Udało mi się też wreszcie uruchomić silnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 5 Września 2007 Share Napisano 5 Września 2007 Piękna maszyna, chyba też ją sobie kupię. Modelik BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 5 Września 2007 Share Napisano 5 Września 2007 Ja tam Cię zbesztam za nieodtworzenie tych nitów przy siatkach - coś widzę, że idziesz na łatwiznę. Reszta modelu standard - bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 5 Września 2007 Share Napisano 5 Września 2007 Hej, Model wygląda pysznie Jedno pytanie, dlaczego kalka ("Danger") na ogonie od prawej strony jest do góry nogami? Tak ma być? pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Września 2007 Autor Share Napisano 5 Września 2007 Jedno pytanie, dlaczego kalka ("Danger") na ogonie od prawej strony jest do góry nogami? Tak ma być? Raczej nie. Ale Dragon dał dwie takie same, ta na lewą połowę jest okej, a ta... no cóż... Grunt, że wskazuje zagrożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Września 2007 Share Napisano 5 Września 2007 a tam Cię zbesztam za nieodtworzenie tych nitów przy siatkachWlasnie! Czegos mi brakowalo na tej oslonie. Nie bardzo potrafilem to wylapac... Reszta, jak pozostali. Bardzo fajnie wyszlo. Co do tej strzalki, to nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze byla ona umieszczana na belce tylko od strony wirnika. Oczywiscie moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Września 2007 Autor Share Napisano 5 Września 2007 Co do tej strzalki, to nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze byla ona umieszczana na belce tylko od strony wirnika. Oczywiscie moge sie mylic. Nie wiem jak było to w Wietnamie, ale ja zasugerowałem się zdjęciami współczesnego niemieckiego Huey'a z Kagero Topshots gdzie dwie czerwone strzałki są po obu stronach belki ogonowej. Dragon w instrukcji również zaleca obie kalki. Ale chyba gafę strzelili z tym odwróconym danger... Mogłem sobie z tym poradzić poprzez cięcie kalki... Jakoś na początku na to nie wpadłem, tylko działałem... ps: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Ustaw model tak, żeby oglądający widzieli właściwie umieszczoną >>> DANGER > i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Jako że od dłuższego czasu nie mogę zajmować się modelarstwem (20 miesięczny szkodnik w domu) proszę powiedz co to jest filtr i jak go nakładałeś oraz co to są rainsy. Wybaczcie niedouczonemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 (edytowane) Filtr to silnie rozcieńczona farba (5% farby + 95 % rozpuszczalnika) napylana z aerka na model celem zmiany jego koloru, odcieniu, wyrównania kolorów, stłumienia ich, wypłowienia. Mój model był dla mnie na przykład zbyt brązowo-zielony dlatego napyliłem nań żółty celem rozjaśnienia. Więcej o filtrach tutaj (ang): http://www.missing-lynx.com/rw/filters/filters.htm Rainsy(moja literówka) to ślady jakie deszcz zostawia na pojazdach zakurzonych, wymywając brud z zakamarków i takie tam. Ogólnie to trudna technika i dopiero ją próbuję. Więcej o niej tutaj (ang): http://www.missing-lynx.com/rw/rain/rain.htm Edytowane 6 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Filtr to silnie Rainy to ślady jakie Kurcze, jestem analfabeta. Konieczne szkolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Filtr to silnie rozcieńczona farba (5% farby + 95 % rozpuszczalnika) napylana z aerka na model Czy przypadkiem filtry nie są jednak nakładane pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Czy przypadkiem filtry nie są jednak nakładane pędzlem? Można i pędzlem. Tak jest nawet w poradniku który zapodałem. Ale ja wole z aerka, bo wtedy nie rozmazuje mi się wash (jeżeli filtry i wash są olejne to tak się dzieje). Każdy robi jak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Czytałem kiedyś polski artykuł MiG`a w którym pisał, że filtr nakłada się pędzlem. Podobnie jak wash, tylko, że w washu dajesz dużo farby, żeby dostała się w zakamarki, podczas gdy w filtrach nakładasz mniejszą ilość farby (rozcieńczonej), tak żeby się rozpłynęła na płaskich powierzchniach. Byś może, to co robisz aerografem, ma jeszcze inną nazwę? Cholera wie, i nie ma to znaczenia, jak dla mnie, byle by był efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Pięknie dziękuję kolegom za wyjaśnienia. Jeśli tylko będę miał okazję będę ćwiczył. Jeszcze raz dzięki. A jeśli chodzi o model - piękny, wielki RESPECT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Byś może, to co robisz aerografem, ma jeszcze inną nazwę? Moze to tzw. reggylter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi