Adamerio Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Zamawiał ktoś coś z WHITE ENSIGN MODELS? Jak wygląda sytuacja z czasem dostawy itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Zamawiał ktoś coś z WHITE ENSIGN MODELS? Jak wygląda sytuacja z czasem dostawy itd? Ja czekałem kilka dni na dostawe.max 5 juz sam nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DelPustaco Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Zamawiał ktoś coś z WHITE ENSIGN MODELS? Jak wygląda sytuacja z czasem dostawy itd? Zamawiałem w piątek a kopertę otwierałem we środę. Bardzo sprawnie zważywszy, że z Junajted Stejts wysyłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi20 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Zamawiał ktoś coś z WHITE ENSIGN MODELS? Jak wygląda sytuacja z czasem dostawy itd? Zamawiałem w piątek a kopertę otwierałem we środę. Bardzo sprawnie zważywszy, że z Junajted Stejts wysyłane. Dobrze wiedzieć, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Siemanko mam pytanko Bardzo dawno, dawno temu, pewien mój bardzo, bardzo stary kolega ( 47 lat ), kupił sobie taki model Postanowił zabrać się za niego, ale coś poszło nie tak i w takim stanie przeleżał kilka ładnych lat Z racji wieku chyba stwierdził, że go nie skończy, więc wczoraj stałem się jego szczęśliwym posiadaczem Tyle co do historii, a tak na poważnie, czy znajdę do niego blachy i co byście polecili jeśli chodzi o dodatki? Najważniejsze czy będą do niego pasowały? Nie wiem kiedy został wyprodukowany, ale na pewno już go nie robią Z tego co widzę po obrazku jest to chyba Tamiya, ale nie widzę na nim żadnej firmy. W dodatku jest to wersja z śilniczkiem na baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Po pierwsze kolega 47 lat nie jest stary... A blachy/dodatki zależą od skali czego nie opisałeś. Każdą blachę można dostosować ale jak jest za duża/mała to nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Fakt moj błąd, skala 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Wiec masz spore pole manewru. Zacząłbym od luf. Tutaj prowadzi Aber i Master. Blaszki w zależności od portfela. Tanio masz Eduarda. Na bogato Lion Roar. Można się pokusić o pokład drewniany choć osobiście nie jestem zwolennikiem. Ponadto sporo cierpliwości bo to okropny kasztan jest. Formę mieli z mydła chyba. Ale wanna jest potężna więc i zabawy będzie dużo. Powodzenia. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 myślę zainwestuję w te blachy http://www.hobbysta.pl/yamato-1350-tamiya-blaszki-p-21247.html , ale prawdę mówiąc, to tak jak piszesz ganjavir, straszny kasztan Trochę mu się przyjrzałem z bliska i czegoś takiego od wielu lat nie widziałem Ale jak to mówią, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Zamawiał ktoś z Was ostatnio w White Esign Models?? Kilka dni temu złożyłem zamówienie, zapłaciłem i zero informacji o wysyłce Dostalem tylko w dniu złożenia zamówienia maila z przyjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Firma White Ensign Models z siedzibą w UK zbankrutowała pod koniec 2014. Po jakimś czasie firma powstała z popiołów w USA. I podejrzewam że na przesyłkę trzeba będzie poczekać trochę dłużej. Osobiście jeszcze nie kupowałem od WEM z USA. Jak mieścili się w Leominster to byłem u nich osobiście, a kilka tygodni temu przejeżdżałem tamtędy to budynki są do wynajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalzip Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Witam Może ktoś orientuje się czy gdzieś dostane fototrawione karabiny maszynowe Hotchkiss kal. 13,2 mm w skali 1/700? Lub coś podobnego do nich z blaszki lub żywicy , poszukuje ich do swojej błyskotki z niko bo to co jest w zestawie bardzo słabe jest. Szukałem na hobby easy ale nie umiem nic znaleźć. Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Michał M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 dzień dobry poszukuje dodatków do takiego okrętowego dziwoląga Albatros Class 143 skala 1:144 prod Revel ktoś cos widział ktoś coś słyszał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 dzień dobry poszukuje dodatków do takiego okrętowego dziwoląga Albatros Class 143 skala 1:144 prod Revel ktoś cos widział ktoś coś słyszał ? też szukałem nic nie ma - albo mi się nie udało znaleźć , ale jesli gdzieś trafisz - daj cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Odpisałeś na swojego posta:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Odpisałeś na swojego posta:] hehehe faktycznie jestem matoł P) nie ma to jak obśmiać sie z siebie z rana - jak znajde to dam sobie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 W planach mam budowę lotniskowca Zuikaku. Poszukuję do niego blach, natknąłem się jedynie na elementy do jego brata bliźniaka. Teraz mam pytanie. Czy te blachy będą pasować? Link do blach: http://www.mojswiatmodeli.pl/pl/p/Elementy-fototrawione%2C-Shokaku-Tamiya%2C-skala-1700%2C-Eduard-17005/10522 Link do modelu Zuikaku: https://www.mojehobby.pl/products/Zuikaku-Pearl-Harbor-1941.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: wolicie relingi przyklejać przed malowaniem, czy po (tzn malować reling i burtę oddzielnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Myślę, że to zależy. Jeśli relingi są wokół pokładu w kolorze innym niż pionowe powierzchnie naokoło, to mi wygodniej malować osobno (łatwiej maskować bez relingu), a jeśli tak jak np. na japońskich okrętach pomosty są z każdej strony jednokolorowe, to maluję tak całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: wolicie relingi przyklejać przed malowaniem, czy po (tzn malować reling i burtę oddzielnie)? Zawsze maluję przed przyklejeniem. Potem ew. drobny retusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 A jaki macie patent na przyklejanie pomalowanego relingu? No bo standardowy klej cyjanoakrylowy zdaje się nie tak chętnie przyklei farbę do farby? Zmywacie farbę w miejscu łączenia i potem poprawka pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Żadnego pędzla:] Pomalowany reling ślizgam po papierze 1200 tam gdzie się styka z klejem. Ale najchętniej maluję reling razem z burtami, już przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 A co ma farba do lepienia glutem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Nie wiem jak ty, ale ja czuję różnicę w "przyczepności". O ile w ogóle klej chce złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Nie spotkałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi