GrzesiekW Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Witam.Jakoż moje E na wykończeniu razem z Danielem (Demonion) postanowiliśmy stworzyć wspólny warsztat dotyczący czołgu Tygrys P i zbudowanym na jego podwoziu ciężkim niszczycielu czołgów Ferdinand. Oba modele to Dragon skala 1:35. Ja będę męczył Ferdka. Mam nadzieję,że pójdzie to szybciej z uwagi na święta i ferie. Ferdek Dragona spod Kurska Tygrys Liczymy na wsparcie,gdyż modele będą raczej bez większych przeróbek/dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Miło,że wpadłeś . Mam nadzieję,że mimo to iż kończyć sklejać nie oznacza,że przestaniesz zaglądać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Kibicuję! Ale masz rozstrzał... od kubelwagena po Ferdinanda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 Sklejam to co mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 I tak trzymaj. Czekam na pierwsze zdjęcia z klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Pierwsze koty za płoty. Z uwagi na tydzień wolnego od pracy zaserwowane przez łapiducha bryła kadłuba zamknięta. Pasowanie części dobre, jedynie czasem instrukcja montażu na zasadzie prób i błędów - wysokość kół napędowych. Jeśli ktoś ma jakieś pomoce techniczne do tego pojazdu byłbym bardzo wdzięczny z uwagi, iż dysponuje kilkoma zdjęciami ogólnymi wyszperanymi w google. Malowanie na chwilę obecną niewiadome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Liczymy na wsparcie,gdyż modele będą raczej bez większych przeróbek/dodatków. To o jakie wsparcie chodzi ? Malowanie na chwilę obecną niewiadome. Wielkiego wyboru nie masz, tylko malowanie z boxartu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Nie wiem czy to kwestia zdjęć, ale uchwyty i wizjery wydają się mieć naddatki jaśniejszego plastiku, wyszlifowałeś porządnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) To o jakie wsparcie chodzi ? O wytykanie baboli.Jak coś będzie do poprawy i będę (będziemy) w stanie to zrobić to czemu nie. Zdjęcie nie ukazuje wielkości - ale w rzeczywistości wydaje się być ogromny. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Wyszlifowane i jest na glanc, jasny bardziej się uwypukla i wygląda jak zadzior w pierwszym momencie jak zobaczyłem zdjęcie miałem lekką zagwozdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Dwa ciekawe modele szykują się na forum. Na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Nie no taki warsztat to trzeba podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 No to i ja się dosiądę do warsztatu... poszperam coś w monografiach i postaram się jakoś wspomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 W pierwszym momencie te elementy rzeczywiście wyglądają na niedoszlifowane. Dobrze że to tylko złudzenie, choć po warsztacie niejakiego niemcy3 mam nadal koszmary i wolę doprecyzować widok zdjęć. Wreszcie wywołany kubelwagen obok Ferdinanda. Miałem gdzieś swego czasu fajny artykuł w gazecie Militaria o facecie co służył na Ferdinandach. Musze poszperać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Również będę zaglądał, ciekawie się zapowiada. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 W dniu dzisiejszym doczłapał do mnie zimm, dostawa w ciągu 24h od zamówienia. Powoli ruszam dalej z dłubaniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Uuu, zimmerit Eduarda, bad idea. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Oj nie jest taki zły ale z dopasowaniem zawsze problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Ciekawy temat - powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Kilka dni wolnego i wielogodzinna dłubanina doprowadziła do zamknięcia bryły kadłuba. Zostało tylko kilka małych poprawek i doklejenie paska zimmu na tyle pojazdu. Same blaszki dość dobrze spasowane z małymi wyjątkami. Stalowe liny które są w zestawie nie mają za grosz plastyczności więc leżą w pudle. Instrukcja montażu bardzo mocno nieczytelna. Proszę o nie biczowanie mej skromnej osoby bo wciąż jednak się uczę tego wspaniałego hobby. Dla informacji wszystkie jasne miejsca gdzie wydaje się zadzior jest na glanc zeszlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Fototrawiony zimmeryt to najgorsze zło jakie tylko może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Będę śledził wątek zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Fototrawiony zimmeryt to najgorsze zło jakie tylko może być... Mało profesjonalny i bardzo słabo wygląda. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Fototrawiony zimmeryt to najgorsze zło jakie tylko może być... Mało profesjonalny i bardzo słabo wygląda. Pzdr Szanowni panowie człowiek uczy się przez całe swoje skromne życie. Zobaczymy jak wyjdzie ten zimm w finale. Bo raczej Seb z tego co widzę jesteś zwolennikiem zimmu żywicznego, który według mnie ma lepszą fakturę i jest wyraźniejszy. Więc za jakiś czas szarpnę się na taki dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi