moralezz Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Witam. Poniżej galeria mojego ostatniego modelu - Su-27 ze stajni Academy (warsztat tutaj). Model całkiem przyjemnie się sklejało, dobrze spasowany, aczkolwiek wymagał kilku poprawek. Kokpit z blach Eduarda, fotel z Airesa, osłona radaru - wyrób własny. Model ma kilka nieścisłości merytorycznych i techniczne braki w warsztacie. Najmniej zadowolony jestem z osłon kabiny pilota i wnęk podwozia - mogłem to zrobić zdecydowanie lepiej. Było trochę problemów z kalkami, ale generalnie całość prezentuje się chyba nie najgorzej: PS. Przepraszam za jakość fotek - jeszcze pracuje nad jakością ich wykonywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Całość klasa! Pięknie wykonana SUczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 To moim zdaniem jeden z najlepszych samolotów jakie powstały. Absolutny "must have" modelarza współczesnych samolotów odrzutowych. Myślę, że jest to model dość trudny technicznie. Podoba mi się Twoja praca pod względem malarskim. Najsłabiej wyglądają elementy przy których wymagane jest użycie metalizerów, ale pewnie sam nie zrobiłbym tego lepiej. Gratuluję udanego Su. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Suka wyszła rewelacyjnie ,gratuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Brawo, jest na co popatrzeć. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Świetna Suczka Ci się udała, fajnie wyciągnięty jest "detal" co sprawia wrażenie głębi więc w mojej opinii nie jest to już model tylko replika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 i doczekaliśmy się świetnego finału.Naprawdę pięknie wyszło...Az mam ochotę zacząć z bękartem z Kitecha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 No cóż mogę powiedzieć. Widziałem całą ewolucję Twojej pracy. Wyszedł bardzo ładny model . Piotrze nie polecam Kitecha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Piotrze nie polecam Kitecha . za późno juz leżakuje rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Pięknie wyszedł ten Flanker. Malowanie jest perfekcyjnej jakości. Co prawda hamulec aerodynamiczny jest lekko krzywo, ale i tak model prezentuje się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Naprawdę świetny model, malowanie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Suchoj Extraklasa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Męczył, męczył i umęczył ;) Bardzo bardzo fajny model. Radziecki po prostu. Ładny malunek, ślady eksploatacji delikatne. Prosi się o jakąś płytę lotniska... Wtedy to już by był miodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 I ja dołączam się z gratulacjami! Świetna robota! Kiedy startujesz z Mig-21? Masz już upatrzony jakiś konkretny egzemplarz na którym będziesz się wzorował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Przepięknie zrobiony model. Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Dzięki wszystkim za pozytywną ocenę tego modelu . Cieszy mnie, że się Wam podoba ...Najsłabiej wyglądają elementy przy których wymagane jest użycie metalizerów, ale pewnie sam nie zrobiłbym tego lepiej. Na żywo metalizery na suczce prezentują się o niebo lepiej niż na tych zdjęciach. Tak na dobrą sprawę to mój "pierwszy raz" jeżeli chodzi o tą materię. Po tym doświadczeniu już wiem "z czym to się je" i obiecuję, że następnym razem będzie o wiele lepiej ...Az mam ochotę zacząć z bękartem z Kitecha.... Zaczynaj Piotrze, zaczynaj! Służę pomocą. Nigdy nie widziałem tego modelu (tylko słyszałem że nie jest najwyższych lotów), ale po ciężkiej walce z pewnością wyjdzie coś fajnego. Do roboty ...Co prawda hamulec aerodynamiczny jest lekko krzywo... Hamulec trzy razy był doklejany, gdyż w trakcie montażu w Zakładach w Komsomolsku, przodownicy pracy nie zachowali należytej ostrożności i dwa razy było małe kuku ...Prosi się o jakąś płytę lotniska... Wtedy to już by był miodek. Jestem w trakcie robienia takowej, uniwersalnej - jak tylko będzie, to pokaże suczkę na niej. Kiedy startujesz z Mig-21? Masz już upatrzony jakiś konkretny egzemplarz na którym będziesz się wzorował? Aktualnie czekam na żywiczną kabinę i kalki Hi-Decal. Przymierzam się do 0809 lub 8705 z 34 PLM. Zrobię sobie teraz małą przerwę i wystartuje od początku nowego roku. Chyba że w przerwie między Świętami a Nowym Rokiem baaardzo mnie przyciśnie to zacznę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Świetny. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi