Robroy Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 Pod warunkiem, że nie uszkodzą się fotele, bo ich rusztowanie to w sumie kilkanaście części. Ostatnio miałem kłopot z czasem, ale powoli wraca wszystko do normy tzn.do modelarstwa Wziąłem się za kończenie paki, choć do skończenia to pewnie jeszcze daleko. Wrzuciłem panele z gratami i umieściłem zbiornik. Przeprowadziłem tez operację wycięcia bocznych drzwi i zrobienia wewnętrznej obejmy z 4 dziurami po obu stronach. teraz czas dopracować szczegóły wokół zbiornika, trochę elementów na zbiorniku, kable paneli itd. Pozdrawiam, CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 9 Marca 2013 Autor Share Napisano 9 Marca 2013 No to cd. dłubaniny na pace. Podorabiałem trochę przewodów, zaworków itp.. Od górnych zakończeń będą przedłużenia po "suficie"- jak go wkleję. Wziąłem się tez za tył- to co widać jest tylko włożone na potrzeby zdjęcia. W jakieś mega szczegóły wchodzić raczej nie będę, bo tam za dużo widać nie będzie, ale coś wystrugać wypada. Chyba, że znowu Mariusz mnie namówi, wiec strugania będzie więcej niż planuję CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 piękna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Podziękował Powoli czas na kończenie zabawy z paką, dorobiłem sonar, pojemnik na tratwę i pojemniki na boje, trochę kabli itp. czas na wyciągarki i lewą stronę. Zostanie oświetlenie i będzie można zamykać cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Zanim zamkniesz, daj jeszcze jakąś fajną fotkę z sufitem. Świetna robota, zazdroszczę dostępności dokumentacji i obecności niepodważalnych konsultantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Podziękował Zanim zamkniesz, daj jeszcze jakąś fajną fotkę z sufitem. Świetna robota, zazdroszczę dostępności dokumentacji i obecności niepodważalnych konsultantów Konsultant-Mentor jest nieoceniony Przed zamknięciem fotka na pewno będzie- i to nie jedna, wcześniej jeszcze diody zainstaluję. Tu będzie największy problem, bo muszę to tak zrobić żeby nie przeszkadzały w późniejszym robieniu komór silnika. Ale jestem po próbach i przymiarkach więc powinno być ok. Światła mają być trzy. Niebieskie w kabinie nawigatora z przełączeniem na zółte i białe na pace. Ale nie wiem czy ze względu na połączenia nie będą dwa. Dzięki temu będzie widoczna większa część wnętrza "migałke" zainstaluj O tym nie myślałem, ale..się pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Podziękował Światła mają być trzy. Niebieskie w kabinie nawigatora z przełączeniem na zółte i białe na pace. Ale nie wiem czy ze względu na połączenia nie będą dwa. Dzięki temu będzie widoczna większa część wnętrza Podziwiam i nie chcę się wtrącać, jeżeli chodzi o oświetlenie, to fajnym rozwiązaniem jest instalacja z zasilaniem i sterowaniem przeniesionym do podstawki jak w "kolejnictwie" HO czy TT. Styki w tym wypadku w kołach i podłożu a zasilanie i sterownik na zewnątrz. Jak dla mnie nie osiągalne , jak widzę dla Ciebie wykonalne . Zaznaczam, że przewody bez izolacji, częściowo jako imitacja instalacji wewnętrznej, częściowo przeprowadzone przez elementy plastikowe. (oczywiście przy małej średnicy będą straty na przewodach, niemniej, sądzę, że pomijalne ze względu na zewnętrzne źródło zasilania). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 [...] jeżeli chodzi o oświetlenie, to fajnym rozwiązaniem jest instalacja z zasilaniem i sterowaniem przeniesionym do podstawki [...] Nawet przez chwilę nie planowałem tego zainstalować w śmigłowcu Zasilanie będzie w podstawce i przełącznik, będzie to mniej więcej tak jak jest w prawdziwym, tzn. zasilanie pobierane z "płyty" lotniska do luku po lewej stronie, tak jak na poniższym zdjęciu: http://www.airplane-pictures.net/photo/111036/1008-poland-navy-mil-mi-14pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Lewa strona w większości pomalowana, popodrabiana schnie sobie w spokoju, a ja pochwale się gadżetami które będą po tej lewej stronie z tyłu: kosz ratowniczy - złożony i 2 gaśnice, które będą stały przed tym koszem. A reszta jutro CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Robert- gaśnice postaw na zewnątrz. Na pace by się poniewierały...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 25 Marca 2013 Autor Share Napisano 25 Marca 2013 Robert- gaśnice postaw na zewnątrz. Na pace by się poniewierały...;-) To postawię przy drabince nie widze przywieszki z legalizacja Przywieszka jest- sam sobie je zalegalizowałem i przyczepiłem A wkrótce dla odmiany zaprezentuję pewien ... pomarańczowy wózek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 No to wrzucam obiecaną lewą stronę- dojdzie tam jeszcze "parę kabli". Kosz wkleiłem już na dorobioną brakującą podłogę. Teraz zająłem się wycinaniem tylnego profilu od APM 60. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Do szczęścia brakuje mi jeszcze pokryw osłon anten ramowych ARK-9 i A-100- pomiędzy koszem a bl.10 OKA-2. Będzie je widać z otwartego luku. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam ponownie...mam znowu pytanie-co to jest za kolor,którym malowałeś wszelkie tablice przyrządów...zauważyłem,że wiele osób ma z tym jakiś problem,a u ciebie wygląda dość wiernie,co niektórzy sugerują MODELMASTER2135. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam ponownie...mam znowu pytanie-co to jest za kolor,którym malowałeś wszelkie tablice przyrządów...zauważyłem,że wiele osób ma z tym jakiś problem,a u ciebie wygląda dość wiernie,co niektórzy sugerują MODELMASTER2135. U Roberta wygląda wiernie, gdyż malował oryginalną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Model Master to zło umieszaj z z Gunze H 25 i H 46 50%/50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Zgadza się...ta mieszanka z "GUNZE"robi wrażenie))_). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Dla tych co pytali co z Mi-14, odp: powoli będzie robił się znowu . Niestety czasami trudno pogodzić wiele rzeczy z małą ilością wolnego czasu . A i dobrze czasami odpocząć oczom od drobiazgów . A skoro oczy odpoczęły to zrobiłem sobie taki mały gadżet (jeden z trzech, który planuję wykonać). To wózek do Mniszki, wymiary oczywiście od nieocenionego Mariusza . Wózek składa się dokładnie z 40 części, rama jak w rzeczywistości z kątowników Teraz podłubię sobie końcówkę we wnętrzu chyba, że coś mnie weźmie na wykonanie drugiego gadżetu. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Robercie co tu dużo pisać,- Złota Robota.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dziękuję Grzegorz, tymczasem postanowiłem sobie wystrugać kolejny "gadżet"- wózek do sonaru APM-2 "Słowik" (mam nadzieję, że nazwę napisałem poprawnie). Wózek składa się z tylu samo części co poprzedni do "Mniszki". Sonar też będzie...tylko muszę sobie go najpierw wystrugać cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Wygląda zatem na to, że poza wzorcowym Mi-14 będziemy też mieli nadzywczaj rozbudowaną dioramkę. Atrakcyjnie prezentują się te akcesoria, czekam też na aktualizacje tzw. śmigłowca właściwego. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jak dioramka to i "mentora"można by na nią wrzucić..a tak ogólnie to "szacun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Wygląda zatem na to, że poza wzorcowym Mi-14 będziemy też mieli nadzywczaj rozbudowaną dioramkę. Atrakcyjnie prezentują się te akcesoria, czekam też na aktualizacje tzw. śmigłowca właściwego.Pozdrawiam - Mikołaj "Dioramka, to kawałek płyty lotniska z paroma gadżetami. Aktualizacja śmiglaka będzie obszerna, ale po 25.08 jak wrócę z wyjazdu. Wnętrze praktycznie ukończone Jak dioramka to i "mentora"można by na nią wrzucić.. Niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 tylko pamiętaj mentorowi , aparat dodac Jakąś lustrzankę na statywie A poza tym to czas na domykanie wnętrza (ile razy już to mówiłem i zawsze coś ). Dorobiłem drzwi między kabiną nawigatora a paką (będą złożone w pół i otwarte). Wystrugałem sobie też przednią wyciągarkę OKA, teraz pójdzie kolorek dołożę kabel (i kable na sufit) i rolki i zaprezentuje tylną. A potem to już chyba rzeczywiście czas na założenie oświetlenia i zamykanie... chyba, że Mariusz jeszcze znajdzie coś do dorobienia cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi