young Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Cholercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 oim zdaniem brakuje jeszcze wyciągarki do magnetometru, luku do belki ogonowej, no i przed zamknieciem pamiętaj o pomalowaniu na jasno szaro panelu bocznego nad sonarem. A jak się kształtuje przeciwna strona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 oim zdaniem brakuje jeszcze wyciągarki do magnetometru, luku do belki ogonowej, no i przed zamknieciem pamiętaj o pomalowaniu na jasno szaro panelu bocznego nad sonarem. A jak się kształtuje przeciwna strona? O pomalowaniu pamiętam, lewą stronę pstryknę przy następnej sesji zdjęciowej, a wyciągarka do magnetometru to jak rozumiem ta tylna? Bo jeśli tak to postaram się wrzucić fotkę jeszcze dzisiaj wieczorem (kończę dorabiać). No i jeszcze dorobiłem to kółko przez które idzie kabel od wyciągarki OKA, a o luku belki ogonowej nie pomyślałem, zerknę w kwity Dzięki za uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 a tak na marginesie-ile z tego będzie widoczne po zamknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 a tak na marginesie-ile z tego będzie widoczne po zamknięciu Praktycznie wszystko . Kabina nawigatora widoczna przez boczne drzwi, kabina pilotów przez szyby, boczne okienka i górny właz, który będzie otwarty, paka przez właz ewakuacyjny i klapę w podłodze od luku bombowego (będzie otwarta). W środku będzie oświetlenie więc dodatkowo wszystko rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Do szczęścia brakuje mi jeszcze pokryw osłon anten ramowych ARK-9 i A-100- pomiędzy koszem a bl.10 OKA-2. Będzie je widać z otwartego luku. Są i osłony [...] A jak się kształtuje przeciwna strona? A tak: Myślisz, że jeszcze coś dorabiać? Ja wyłapałem jeszcze jeden element- ten system z tyłu paki (pośrodku na dole) gdzie wchodzi lina, na której jest magnetometr. Ponadto dorobiłem drugą wyciągarkę, luk do belki ogonowej i kółka teraz idę to malować cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 W podsufitce na pace brakuje mi kilku podłużnic, wręg, przewodów i zabudowanych bambeli- to akurat będzie widać.Przed zamknięciem należy jeszcza wyciąć z tyłu kadłuba wgłębienie pod blok magnetoczuły i zbudować je od podstaw. Musisz porównać z planami tył kadłuba pod belką- w 14ce nie ma on aż tak ostrego kąta jak w 17ce. W tym miejcu, od zewnątrz będzie niezbędna szpachla. Ponadto nad lukiem do belki zrób imitacje struktury belki- podłużnice i wręgi. Dziwnie będzie wyglądać pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam,ale tam narozrabiałeś w tym wnętrzu...świetna robota-budują takie widoki i zachęcają do własnych wypocin.....choć Mariusz nie da ci zamknąć raczej długo tej bryły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 [...] Mariusz nie da ci zamknąć raczej długo tej bryły Byłem na to przygotowany od dawna W podsufitce na pace brakuje mi kilku podłużnic, wręg, przewodów i zabudowanych bambeli- to akurat będzie widać.Przed zamknięciem należy jeszcza wyciąć z tyłu kadłuba wgłębienie pod blok magnetoczuły i zbudować je od podstaw. Musisz porównać z planami tył kadłuba pod belką- w 14ce nie ma on aż tak ostrego kąta jak w 17ce. W tym miejcu, od zewnątrz będzie niezbędna szpachla. Ponadto nad lukiem do belki zrób imitacje struktury belki- podłużnice i wręgi. Dziwnie będzie wyglądać pusta. Dzięki za czujność Co do "gadżetów" podsufitowych to przewody itp. są pomalowane i pozakładam je jak mi wyschnie to co pomalowałem dzisiaj. Do tego dojdą jeszcze te rolki przy wyciągarkach no i lina. Myślisz, że dorabiając ten blok magnetoczuły mogę "pożyczyć " go sobie z zestawu top gana i zaadoptować go po przeróbkach? . Tzn. wyciąć, wkleić i poszpachlować, no i ściąć nieco tył. Czy tamten zestawowy jest do bani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Spróbuj, jest to w sumie dość mały element, jeśli będzie pasować, będzie można się nim posiłkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Niestety w zestawie Top Gun'owym jest "coś", ale na pewno nie jest to blok magnetoczuły. Zatem pozostanie wyciosać sobie swój od nowa (czekam tylko na niezbędne dane ). Nawet mam pomysł jak to zrobić, a po sklejeniu kadłuba wyprofiluje tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Przyszły wymiary to czas na kolejne prace, skończyłem z górą (może jeszcze wrzucę jakiś kabel tu i tam. Teraz ciosam sobie blok magnetoczuły Pozdrawiam, cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Witaj...i ty piszesz o zmaganiach?...ty to masz przeprawę .....ale to co tutaj prezentujesz-to właśnie potrafi zachęcić do tego aby coś przy własnym modelu "pokombinować" ...no i dzięki za zachętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 A dziękuję Tymczasem ostatnia sesja przed zamknięciem tzn. zamontuję teraz diodę czerwoną w kabinie nawigatora i białą na pace, kable wyjdą przez luk zaznaczony na ostatniej fotce (który sobie wytnę) i stamtąd kable będą wyglądały jak w naturze tzn. podłączone do ładowania w płycie lądowiska . Wyciąłem też otwór na luk do komory bombowej i otwór na blok magnetoczuły. Wkleję go po dopasowaniu łódek i tyłu. Chyba, ze jeszcze mój mentor coś wynajdzie i zamkniecie się opóźni cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 HM...coś tak goło w tym kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Robert serce Tobie nie pęknie jak to wszystko zamkniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 16 Października 2013 Autor Share Napisano 16 Października 2013 HM...coś tak goło w tym kadłubie GOŁO,oczywiście,że goło-zanim się zapełni najpierw musi być goło Robert serce Tobie nie pęknie jak to wszystko zamkniesz? Grzegorz, myślę że nie, w jakiś 80% jak nie więcej wszystko będzie widoczne- choć z innej perspektywy. Porobię sobie na pamiątkę zdjęcia Jakich ledów użyjesz? 3mm standard czy SMD? Standardowe do montażu przewlekanego, płaskie 2x4 mm. A zanim skleję bryłę to jeszcze muszę zrobić podsufitkę w kabinie nawigatora i cięcia pokryw silników, wirnika i AI-9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 GOŁO.... ...rozwaliłeś mnie z samego rana tym komentarzem...odrazu weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 uff... Mariusz zezwolił na zamykanie kadłuba Pozostało zgodnie z tym co mówiłem wczepić oświetlenie. Ale jednak zamiast kombinacji z niebieskim, żółtym itp. wrzuciłem dwa białe, jedno do kabiny nawigatora, drugie do paki, przyklejone do sufitu wkomponowały się w szereg kabli, które tam się znajdują. Kable od oświetlenia będą wychodziły przez luk służący do ładowania akumulatorów i wchodziły do miejsca ładowania na podstawce. Fotka poniżej zrobiona bez lampy z ręki więc jest lekko nieostra, następnym razem użyję statywu. Zatem Mi-14 by night I w dzień z oświetleniem: PS. A prace odbywały się pod czujnym okiem strażnika, leżącego w pudełku po Mi-17 z jakąś tam instrukcją cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Widać,że twój kot kocha modelarstwo...no i oczywiście czuwanie... ,a tak poza tym to zadziwiasz tym co tam zamontowałeś w swoim modelu...no i przyznaję,że masz cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 I teraz tak.. zazdrościć mi14 czy sierściucha bo wyjątkowo ładny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 I teraz tak.. zazdrościć mi14 czy sierściucha bo wyjątkowo ładny? To nie sierściuch, tylko piękna tricolorka rasy europejskiej To pierwszy kot-modelraz, siedzi lub śpi w pudełku po Mi-14, na instrukcji, pod którą jest jest zestaw czternastki z top guna i nie wiem jak ten znak odczytać A poza tym zlepiam wreszcie całość i zbliża się czas na spasowanie łódek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 coś chyba cieżko to spasowanie idzie... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 coś chyba cieżko to spasowanie idzie... :( Po konsultacjach z inżynierem budowy zmieniła się koncepcja. Pierwotnie miały być to łódki z modelu Top Guna, ale te akurat są za wąskie i ... szkoda gadać. W sumie musiałbym zrobić wszystko od nowa. Ale przyszła z pomocą konwersja z Armoramy, na która czekam (ma być pod koniec listopada), a tamte łódki (choć do modelu Zvezdy) po wcześniejszym wywiadzie nadadzą się z małą pomocą szpachli tak więc pewnie kolejny raport z prac na przełomie listopada/grudnia. A w międzyczasie powstają różne drobiazgi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi