Robroy Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Cieszę się, że się podoba A tak przy okazji bawię się teraz z komorami podwozia, na pierwszy ogień podwozie główne, na górę przyjdzie jeszcze blaszka, a wokół pojemników na pływaki obejmy. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Wprawdzie nie 1010, tylko mutant, ale luknij: http://www.airplane-pictures.net/photo/271472/1012-poland-navy-mil-mi-14pl-r/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Fajna ta fotka, miła odmiana od szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Skończyłem zabawę z komorami podwozia, został środek antykorozyjny i parę przewodów, ale to zrobię jak wkleję podwozie.Teraz czas na zabawę z górą cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Pięknie to idzie! Widać dużą wprawę i dobre oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Trwa zabawa z górą, ale w międzyczasie odrywając się od monotonii silników itp. zmontowałem sobie wodzidło. Ponieważ dostałem odpowiednie kwity więc postanowiłem wzbogacić model o poniższy gadżet (zbudowany z profili i cynowego drucika, w sumie 98 części) . Może jutro pomaluję go sobie, będzie pomarańczowy, a dyszel czarno-żółty) pozdrawiam, cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Fantastyczny gadżet!!! Z zazdrości też sobie kilka zaplanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Wtedy ja Tobie będę zazdrościł Do Suczek chyba są gadżety z Parta albo Armory, ale znając Twój warsztat przerobisz to na ideał, albo sam sobie wystrugasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 A dziękuję, ale otrzymałem zwrotną info, że do przeróbki musi pójść dyszel, ma być krótszy i grubszy. Ale to już pikuś pokaże jutro po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Wodzidło pomalowane i z przerobionym dyszlem cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Kapitalne te wodzidło- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Brakuje tylko Stara 266 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Star niby jest http://www.martola.com.pl/pl630/produkty47654/star_266_1985_skrzynia_typu_omega_za_stelazem_bez_ Ale to inna bajka, śmigło będzie samo w chwili kiedy Star właśnie odjechał Teraz kończę blok hydrauliki i AI-9, wrzucę jak już będą zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam po małej przerwie, bo z czasem ostatnio krucho, lecz żeby nie było, że nic nie robię to wystrugałem sobie górę tzn. AI-9, blok hydrauliki i WR-14 i zacząłem wrzucać przewody. Zostały do zrobienia przy AI-9 no i czas na silniki, a jak później wszystko zatwierdzi główny nadzór budowlany , to będę sobie dłubał kolejne elementy. Poniżej parę zdjęć z tego co udało mi się od ostatniej wizyty zrobić. Najpierw była przymiarka na sucho: Później już malowanie i klejenie: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Pozostaję niezmiennie pod wrażeniem. A i tempo nieśpieszne, coś jak u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 "Festina lente" jak mawiał Oktawian August Pod wrażeniem to ja jestem...ale Twojej SU-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ładnie to wszystko wygląda, szczególnie wystrugany Al-9 mi się podoba. Przekładnie główną też dorabiałeś czy zapożyczona od Mi-24 Zvezdy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Chcesz żebym dostał zawału z samego rana?.....przecież muszę iść do pracy..........PRZEGIĄŁEŚ .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Kłamałeś z tą skalą 1/72????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 A że tak zapytam....masz jakieś fotki z budowy przekładni....czy może wykorzystałeś jakiegoś gotowca np. od MI-24 Zvezdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 niesamowite.gratuluje pewnej reki.podgladam i ucze sie dalej.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Kłamałeś z tą skalą 1/72????? W żadnym wypadku Chcesz żebym dostał zawału z samego rana?.....przecież muszę iść do pracy.....[...] Uważaj, bo upały nadchodzą, dużo pij A że tak zapytam....masz jakieś fotki z budowy przekładni....czy może wykorzystałeś jakiegoś gotowca np. od MI-24 Zvezdy? Ładnie to wszystko wygląda, szczególnie wystrugany Al-9 mi się podoba. Przekładnie główną też dorabiałeś czy zapożyczona od Mi-24 Zvezdy?? Zdjęcia przekładni gdzieś mam- wrzucę przy następnej sesji jak znajdę i nie zapomnę. Co do samej budowy to wykorzystałem części korpusu z Mi-24, skróciłem i przerobiłem, łapy też są od Mi-24 bo pasowały idealnie. Reszta hand made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 o kurde nie zauważyłem,że prawie bliżniacze pytania .....byłem zafascynowany i nie łapałem za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Co ten temat tak padł? Trzeba to dzieło kontynuować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Co ten temat tak padł? Trzeba to dzieło kontynuować! Padł?? ... tylko 14 dni przerwy . Wróciłem dopiero z wakacji, na wyjazd Mila nie zabrałem, a obecnie robią się silniki (pośpiech nie wskazany ), jak zrobię wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi