kapral Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Witam. Przed świętami wpadł mi w ręce taki oto "model": Pomyślałem, a co tam, zrobię go sobie ot tak na "lajtowo". Jednak gdy mu się dokładnie przyjrzałem , dosyć długo zastanawiałem się czy go przez okno nie wyrzucić . Jednakże z natury lubię trudne i dziwne wyzwania, zawziąłem się i , zresztą sami zobaczcie. Najpierw w necie znalazłem dwa takie zdjęcia które mnie zainspirowały: No a potem już poooszło . W efekcie powstało coś takiego: I na koniec dwa zdjęcia z pozycji zbliżonej do oryginału: Myślę, że nie wyszło najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Napiszę krótko. Piękny wrak, wyśmienita robota Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Uwielbiam oglądać wraki, zwłaszcza jeśli są zrobione tak dobrze jak twój. Najfajniej moim zdaniem ci wyszła płyta silnikowa, te powyginane siatki i schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Wyszło super, używałeś blaszek fototrawionych(błotniki,schowki) czy zrobiłeś od podstaw?Mam w planach na kiedyś irackiego T72 w podobnym stanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Też myślę że ładnie ci wyszedł ten wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Super. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Hej.Naprawde pieknie wykonany wrak.Duzy plus za wykonanie modelu ze zdjecia-podoba sie bardzo.Bandaze a raczej ich brak .Tylko na osmej fotce modelu widac nie obrobiona lewa lukowata krawedz wanny a prawa jest ok.Ale mimo wszystko model wymiata i sklania ku samodzielnemu wykonaniu wraczyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Bardzo fajnie Mirek, muszę przyznać, że to pierwszy Twój model od dłuższego czasu który mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Piękny wrak Co mi w oko zakuło to chyba ta fraktura rdzy naciapana z jakiegoś trochę za grubego proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Podoba mi się to wraczysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Kawał porządnej modelarskiej roboty. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Dziękuję panowie . Postaram się udzielić kilku odpowiedzi. AdamsM1A1 - blaszki użyte przeze mnie to tzw. resztówki. Pamiętacie T-55 Artura? Więc co on nie wykorzystał, to ja starałem się zagospodarować. Natomiast większość skrzynek to moje "hand made". Gruba folia alu odciśnięta na plastikowym "kuferku" Skifa. Błotnik tylny też z folii. Reszta błotników to plastik. Keisyzrk - oglądając zdj. oryginalne doszedłem do wniosku, że to nie jest rdza sensu stricto, a raczej jakaś zgorzelina, pozostałości po niedopalonej farbie. Dlatego próbowałem oddać to w ten sposób. "Normalnej" rdzy nigdy bym tak nie zrobił, co widać na innych moich modelach, gdzie nie unikam "robienia" rdzy. wojtas - prośba. Zakreśl mi na zdjęciu o co chodzi. Wszak błędy należy likwidować Jak zawsze w przypadku pytań, chętnie udzielę dalszych informacji. Na razie dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Jak byś postawił z tyłu jakieś tło z krzaczkami, to nie wiedział bym co jest co. Który to oryginał, a który model. Do modeli "Skiffa" trzeba mieć dużo samozaparcia i optymizmu, ale daje się to skleić. Po za tym są nie drogie. Ja jak robiłem swojego T-64 to za około 50 zł w pudełku były jeszcze żywice i blaszki. Co do ich jakości to powiem, tyle, że blaszki wycinałem nożyczkami. Niczym innym nie dało rady. Pozdrawiam. Gratuluje modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Hej.Zaznaczylem o co chodzi co i tak nie wplywa na odbior.Super praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Ja pierdziele ludzie. Chłop wykonał kupę świetnej modelarskiej roboty, a co poniektórzy chyba szukają dziury w całym. A z drugiej strony trzeba mieć sokole oko żeby coś takiego zauważyć. Może akurat podczas przejazdu wcześniej tym czołgiem, uderzył tam jakiś duży kamień. Można to tak również zinterpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Mnie również złomek się podoba A z drugiej strony trzeba mieć sokole oko żeby coś takiego zauważyć. Młodość Imek młodość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 No tak jak się człowiek cale życie za pięknymi kobietami lub modelami(niepotrzebne skreślić) ogląda to teraz na starość, ze wzrokiem problemy:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Pięknie się prezentuje! Też kupiłem ten "model" ale w środku w domu spostrzegłem się że w środku znajduje się t-80 Więc wymieniłem go na type-59 TRUMPETER'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 wojtas - dzięki. Masz rację. Ha, już wiem dlaczego to przeoczyłem. Po prostu tylna płyta tak była "spasowana", że po długotrwałym "struganiu" gdy w końcu spasowała z radości już nie zwróciłem uwagi. Ale masz rację. Błąd Imek - dobrze, że to wypatrywanie w Twoim wypadku skończyło się tylko osłabieniem wzroku, a nie np. wytrzeszczem pozdrowionko z Nowym Godom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Model jest poprostu niesamowity Świetna robota !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Moje gratulacje. Czołg wydaje się być masywny. To duży plus. Nie mówiąc już o świetnym efekcie zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Szacuneczek za pomysł i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Piękne... Nie ma co! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Model świetny. Gratuluję samozaparcia przy robieniu tego Skifa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi