Lipstein Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 mam, ale do M 18 Hellcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Swoją drogą, to bardzo fajny zestaw dla początkujących waloryzatorów. Mało inwazyjne blaszki w model są i w miarę proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 To dobrze bo na początku skomplikowane blaszki mogą do szewskiej pasji doprowadzić zwłaszcza w dużej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Jak na razie cacy działaj dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Narazie zabawa ze szlifowaniem narzędzi które powędrują na płytę pancerza. zeszlifować i oblaszkować i tak w kółko. Teraz mam od groma wyjazdów i delegacji, więc aktualizacja z foto dopiero w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Zgodnie z obietnicą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Witam w kolejnej odsłonie. Narzędzia nareszcie oblaszkowane sterczą z płyty pancerza. Efekty poniżej. Póki co praca z modelem nie przysparza żadnych trudności. Blaszki Eduarda do tego modelu są najprzyjemniejszym zestawem z jakim pracowałem jak narazie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Cieszy ucho że nie ma problemu z blaszkami Kurde zaczynają mi się podobać te benzyniaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Model z każdą aktualizacją nabiera kształtów . Będę zaglądał bo może coś niecoś podpatrzę , ponieważ mnie też czeka budowa tego modelu tylko firmy Tasca i z okresu 2 wojny światowej. Jak tylko przyjdzie jeszcze jedna paczuszka to zakładam warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Ja również zamówiłem zapalniczkę z Italieri 0225,znaną chyba wszystkim + Blaszki Ambera .Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Zapomniałeś nawiercić otwory odpływowe w osłonach wlewu paliwa. Było to już wiele razy wałkowane na forum. TUTAJ DO WGLĄDU; http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/engine_deck/engine_decks.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Wielkie dzięki za powyższy link. Dużo w innych warsztatach słyszałem o tych odpływach, ale nigdy nie wiedziałem o co dokładnie chodzi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Fajnie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 W temacie KAMILA o M4A3E8 pisałeś o workach. Tutaj bym się zastanowił nad obładowaniem Shermiego workami. Z tego co mi w pamięci się kołacze, to nie widziałem fotek z workami w Korei. Pomyślałbym raczej o czymś takim PS. Zdjęcia pochodzą z Internetu, ale z jakiej strony, to już nie pomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Przetrząsnę stragany w Bytomiu jutro w poszukiwaniu jakowyś worków itp. Dzięki za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Witam ponownie. Postępy prac idą mozolnie, ale krok po kroku dochodzą nowe elementy. Wykonałem włazy kierowcy. Poprawiłem też mocowanie narzędzi Wykonałem z blaszek tylną pułkę na graty, obok porównanie z orginalnym elementem zaproponowanym w zestawie przez Dragona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Blacharka idzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Masz cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Lubię waloryzować. Nie wszystko wychodzi idealnie, ale ten zestaw blaszek jest mało stresujący w porównaniu z tym co przechodziłem przy innych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Kontynuujemy wątek. Wczoraj dorobiłem osłony na światła tylne oraz "phone box" na tylną płytę. Dragon o niej zapomniał niestety. Do znawców mam pytanie, czy dysponuje ktoś fotką wnętrza tej skrzynki? Jest w niej jakiś detal więc chciałbym zostawić ją w opcji otwartej. Efekty prac: Phone box Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Temu szermanu coś światła wypadły z osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Marca 2013 Autor Share Napisano 16 Marca 2013 Niestety światła tylne już tak muszą zostać. Ale na pocieszenie kolejne update'y prac. Prace nadzorowane były przez eksperta... Dorobione zostały zaczepy na pułkę na bambetle i brakujące narzędzie - wycior(???) na burcie Zabezpieczyłem też przednimi osłonami reflektory. W wolnej chwili montuje też tracki z friula. Zatem grubo zwaloryzuje model i mam nadzieję, że efekt będzie syty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Niestety światła tylne już tak muszą zostać. Nie bardzo łapię, ładujesz w stary model pełno biżuterii o czym nie omieszkasz przypomnieć za każdym razem, a nie potrafisz dobrze wkleić świateł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Niestety światła tylne już tak muszą zostać.A jednak cię będziemy naciskać. Model nie pomalowany i da się jeszcze wszystko odkręcić . Popraw, bo potem będzie wstyd.. jak kiedyś śpiewak śpiewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Jeszcze jedno, masz źle wklejone mocowania podpory lufy. http://data3.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/m4a3e8/images/m4a3e8_063_of_109.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi