Stojkovic Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Drodzy koledzy, Dziękuję za wszelkie uwagi odnośnie tego modelu. Staram się na bieżąco brać je pod uwagę i poprawiać co się da. Co do zacieków, to wykonałem je na tyle na ile starczyło mi umiejętności i doświadczenia. Jestem przekonany, że kolejny model już pod względem zacieków będzie o niebo lepszy. Kwestia praktyki, którą gdzieś trzeba przerobić. Wiem, że modele pokazywane tutaj bardzo podnoszą poziom zarówno forum jak i wymagań. Ślady po benzynie i oleiste zacieki zostawiłem na później. Będą wykonane lada moment. Obecnie czeka mnie jeszcze złożenie gąsienic i wykonanie podstawki. Wiele z tych rzeczy robione było/jest/będzie po raz pierwszy więc jestem bardzo wdzięczny za wasz głos w tym warsztacie. No i apeluję o kolejne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Jaki typ gąsienic (plstik, metal, ruchome, stałe) będziesz zakładał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Jestem przekonany, że kolejny model już pod względem zacieków będzie o niebo lepszy.Kwestia praktyki, którą gdzieś trzeba przerobić. Patrząc na Twoje prace jestem przekonany, że tak będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Wstępne prace nad brudzeniem zakończone. Dużo fotek wrzucam i proszę o wszelkie uwagi dotyczące modelu przed natryśnięciem pigment fixera bo potem odwrotu nie będzie. Ja tak nba szybko dzięki tym zdjęciom przypomniałem sobie o okopceniu wydechów i pomalowaniu lamp przednich. Jeśli coś więcej widzicie, to proszę piszcie. Jestem na etapie składania friuli, co zajmie mi co najmniej miesiąc, więc będzie czas na naniesienie poprawek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Witam, Czy może ktoś przypomnieć co potrzebne jest do poprawnego wytrawienia tych gąsienic metalowych? Kret + ocet czy specyfik od AK Interactive? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 domestos i ocet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Taka drobna uwaga: AK I Metal Burnishing Fluid nie "złapie" miejsc pofajdanych CA, więc trzeba albo moczyć gąski poskładane bez zalewania klejem, albo tak popracowac brudząc, zeby tych "nie zlapanych" miejsc nie było widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 a te gąski to friule na drutach? to kleju nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Tylko nie trzymaj ich za długo w tej mieszaninie bo mogą się rozpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Dzięki za podpowiedzi. jak tylko będzie złożone to dam do relacji zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Jako że większych uwag nie było model właściwie ukończony. Niestety sztuczne światło całkowicie zmienia obraz gotowego modelu. Więc wrzucam poglądowe jedynie przy sztucznym, jak wyjdzie słońce to w całej okazałości sfotografuje model. Jak na razie to okopcić chcę wylot lufy i dorobić małą podstawkę (deskę do tego wykorzystam na której stoi model) i galeria. Większej roboty już przy nim nie przewiduję. Kurzenie etc wg. własnego upodobania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 a mógłbyś skłonić gąsienice do współpracy z kołami napędowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Strasznie luźne.Czy to na pewno gąsienice do tego zestawu ?. Tzn. za szerokie ogniwa lub za mały rozstaw tarcz kół napędowych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Te gąsienice nie najlepiej wyglądają. Powinny być napięte, no chyba ze są foty z takimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Musze je poprawić to fakt. Postaram się najpierw zwiększyć zwis u góry pod błotnikami a potem jeśli to nie pomoże, to odejme ogniwko. Gąski pasowały jak ulał przed kąpielą w domesto-occie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 A ten niebieski kolor, to ma być imitacja patyny, czy o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Musze je poprawić to fakt. Postaram się najpierw zwiększyć zwis u góry pod błotnikami a potem jeśli to nie pomoże, to odejme ogniwko. Gąski pasowały jak ulał przed kąpielą w domesto-occie. Jak będziesz zdejmował to można by z pigmentami coś podziałać, masz tylko 1 kolor jasny piasek, dodaj brązy i ciemne mokre błoto w zakamarkach wtedy będzie super, na razie jest jakby wyjechał na manewry 1-y raz i troszkę piasku zebrał. Te wózki aż się proszą o zakumulowane błoto. Kolor ochry też by się ładnie spiął z kolorem czołgu, w Korei chyba mają taką glebę trzeba by sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 U mnie po takiej kąpieli gąsienice zawsze są luźniejsze - lekko wypłukuje sie metal w otworach na piny. Czasami trzeba jedno ogniwo wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 U mnie po takiej kąpieli gąsienice zawsze są luźniejsze - lekko wypłukuje sie metal w otworach na piny. Czasami trzeba jedno ogniwo wyjąć. He, he a w plastykowych po pomalowaniu zawsze są za ciasne, więc powinno się robić początkowo luźniejsze. Zabawne jak typ gąsienic wpływa na procedurę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Najgorsze, że nad tymi gąsienicami siedze już miesiąc. Każde ogniwko musiałem indywidualnie oczyścić z obu stron... koszmar. Usunę ogniwko z jednej strony i zobaczymy, czy ten grubas się dopnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Madeira pytał o tą "patynę": tak ma zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 O której patynie i miejscu mówicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Kolegom chodzi o te niebieskie zacieki które mają kolor patyny jaka pojawia się na miedzi wystawionej na działanie war. atmosferycznych np. na dachach itp. Jak tam, wyrwałeś to ogniwko nadmiarowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2013 Niestety to efekt biedronki gdzie niepotrzebnie dałem tyle granatowej farby olejnej... wszystko polakierowane więc na tym etapie nic już z tym nie zrobię. Z ogniwkiem powalczę w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Mi tam i tak się podoba, powodzenia z gąsienicą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi