Mirek66 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Witam jako że kalki do IS-a jeszcze nie dotarły to złożę trochę tego tanka Do modelu dokupiłem dwie lufki z RB oraz blaszki Abera dedykowane do Dragona ale chyba i tu będą pasowały . Trochę już złożyłem podoba mi się ta gofrownica na końcu lufy ale worek pod lufą już nie trzeba będzie szpachlować . Na razie to tyle , wszelkie rady i uwagi mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 ja też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Kolejny majstersztyk się szykuje, zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Sherman? Tyle samo mozliwości co przy ruskich. Popatrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 zasiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Kolejny wspaniały model w twoim wykonaniu się szykuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Nie będę sam w zmaganiach z moim shermanem... Podpatruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Witam! Zabrałeś się za bardzo fajny model. Gratuluję wyboru. Popełniłem takiego jakiś czas temu. Stoi w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Podziękował koledzy za wsparcie duchowe postaram się nie spartolić sprawy . Jak na razie w planie jest wykonać nową fakturę gdyż ta jest moim zdaniem podobna do listków dębu i klonu , zrobić nowy tylny kosz kadłuba ,spawy i etc... Liczę pomoc kolegów siedzących w temacie , marioba mam ciebie na myśli gdyż ty produkujesz więcej shermanów jak kapeluszniki w czasie wojny i znasz temat . Zaraz będę szukał galerii , jutro pewnie coś złożę to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Witam!Zabrałeś się za bardzo fajny model. Gratuluję wyboru. Popełniłem takiego jakiś czas temu. Stoi w galerii. Marioba- robisz świetne modele i podobnie jak Ty mam sentyment do Academii -ale z całym szacunkiem- co masz na myśli pisząc "fajny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Witam! Marioba- robisz świetne modele i podobnie jak Ty mam sentyment do Academii -ale z całym szacunkiem- co masz na myśli pisząc "fajny"? Fajny, to znaczy ładny, ciekawy, itp. Fajny, bo podoba mi się izraelska przeróbka Shermana. Fajny, bo podoba mi się ta "gofrownica" na końcu lufy. Fajny, bo interesuje mnie wojna sześciodniowa i Jom Kippur. Fajny bo podoba mi się malowanie tego pojazdu. Fajny jest sam zestaw Academy, choć stary i uproszczony, ale można coś z niego wykrzesać.. Fajny przede wszystkim dlatego, bo to w końcu Sherman, a ja po prostu lubię ten pojazd. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Witam . Trochę powoli to idzie ale jak się najpierw przyklei błotniki i zrobi strukturę a potem się dowie że ściany kadłuba powinny być prostopadłe a nie skośne (dzięki Marcin) to się obrywa wszystko , skrobie ścianki do granic wytrzymałości materiału i zaczyna od nowa Pierwszą fakturę zrobiłem nitro ale po zdarciu ścianki były za cienkie na ten specyfik i zrobiłem surfacerem . Dorobiłem też nowe drzwiczki z tyłu kadłuba oraz zmodernizowałem lekko płytę nad silnikową .pogrubiłem też okolice włazu dowódcy i klapki do wyrzucania łusek . Na razie to tyle jak coś zmodzę to pokażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Merytorycznie to ja się nie wypowiem (bo się nie znam), ale widzę, że materiały chyba się przydały. Zaczyna fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Dzięki Michał nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Szkoda, że nie zajrzałem wcześniej, bo poratowałbym tylną płytą z mojego Shermana z tymi drzwiczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Przydała by się ta płyta ale już nie będę demontował a co czy ta moja jest lipna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Jak zwykle profesjonalne podejście -miło popatrzeć . Pozdrawiam Robert Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki Robercie . Sporo czasu zajęło mi zrobienie kosza oraz ruchomego stojaka do armaty Okazało się iż siatki do wlotów są sporo większe niż obudowa i musiałem szpachlą wyrównać różnice , ale już po bólu Na razie to tyle ,następnego będę kleił prosto z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Robi wrażenie. A co do robienia prosto z pudła to ciężka sprawa, najpierw się widzi jedną nie doróbkę potem drugą i w końcu przerabia pól modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Mirek, ale wloty powietrza to zamieniłeś stronami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki koledzy co do wlotów to jeszcze do demontażu bo muszę dorobić pod nie płytki i wyrzeźbić od nowa gniazdo , ale dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 PIĘKNIE! Jak zwykle z resztą w Twoich pracach. Super, czekam z niecierpliwością na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Z pudła czy (jak w tym przypadku) nie z pudła bardzo fajnie Sherman wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi