Baldigozz Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Ostatnio nasżło mnie na trochę orzutowców. Pierwszy się prawie finalizuje: MiG się robi: Korsarz się robi: Kupiłem też sobie Mirage F1 więc pewnie czekając na farby do powyższych i jego rozgrzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Łał! Niezła fabryka, żeby tak Dreamlinery z taśmy schodziły jak u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 F-18 bardzo ładny, podoba mi się, czekam jeszcze na MIGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Piekny Hornet , jak wszytkie Twoje modele Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Hornet świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 O tempora, o mores! Już nawet rakiety mają cienie, rdzę i obicia... Chyba założę rezerwat i w nim zamieszkam... Sprawność techniczna w istocie wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Ładny Hornet. Dziób to połączenie kalek i malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Dziób to kalki o ile dobrze pamiętam. Wiatrochron powinien dostac dymienie w kolorze orange ;). A malowanko i całość bajka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Dziób to kalka ale, że jest delikatna, to skończyło się podmalówkami strat bojowych w trakcie nakładania. A z tym odymieniem, to nie czaję, bo mam 2 zdjęcia oryginału i nic takiego nie zauważyłem. Poza tym, że oczywiście w zestawie HB brak kilku oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Robal świetny . Ale mam wątpliwości do obić na uzbrojeniu, line podziału są ok, brud ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Cześć, Ten Hornet i Mig, to w jakiej skali i z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Cześć,Ten Hornet i Mig, to w jakiej skali i z jakiej firmy? Mig to napewno 1/48 firmy Academy o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Wszystko 1:48, Hornet i Corsair Hobby Boss, MiG to Eduard czyli Academy plus trochę blach, masek i żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 4 Marca 2013 Autor Share Napisano 4 Marca 2013 W międzyczasie coś tam pchnąłem w temacie Korsarza. Co prawda z małymi przebojami z podkładem Chaos Blackiem, który na plastiku HB zaczął się jakoś warzyć ale olałem temat i malowałem dalej. Na razie model po błysku i kalkach, przed washem i brudzeniem. Po washu za wiele się nie spodziewam, bo linie HB są dość płytkie więc wash MIG-a zapewne mi się wytrze. Chyba, że przetestuję jakiś inny wariant. Wkurzyły mnie znów kalki HB, bo górny rombik był w dwóch połówkach. Wolałbym żeby był w jednym, a pod anteny bym sobie zrobił dziurki. Tak zaś połączenie połówek było tak wredne, że trzeba było je szlifować i zamalowywać. Tu zaś powstający równolegle Mirage F1 Italeri. Z tym był problem z powodu miętkiego plastiku. Ładnie się poprawiało linie podziałowe ale na koniec wylazły ukryte jamki i mimo zaszpachlowania, a może w wyniku szpachlowania (Tamiya) wcale nie zniknęły i ładnie się pojawiły w malowaniu. Zalałem je CA i przyszło znów szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Dobre sobie, coś tam pchnąłem w temacie Korsarza. Wcześniej tylko kadłub a tu już prawie cały gotowy no i do tego jeszcze Mirage zaczęty. Przyznaj się, udzieliłeś schronienia tym Chińczykom co autostradę budowali i teraz Ci sklejają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 Eee innych rozgrzebanych tematów nie liczę ale tamte są tak na poważnie Na półce leżą Ju-88 i He-111 w 1/32 poskładane do kupy i gotowe aby zabierać się za malowanie ale ponieważ za lakiernię służy mi parapet w łazience, to się poddałem. Nie mam tam po prostu przestrzeni do manewrowania, szczególnie Heinklem, no i z łapy to on naprawdę sporo waży. Kończę jednak nową lakiernię więc jak się już tam wprowadzę, to ruszę z kopyta. Na razie zaś rozgrzebuje takie różne rodzynki, bo to trochę głowa odpoczywa od myślenia, ręka nie rdzewieje. Parę dni temu wyciągnąłem MiG-15 Tamiyi. Kiedyś podmalowałem go w środku ale nie było weny dalej, a teraz posklejałem do kupy i czeka na korekty linii podziałowych. Może w któryś weekend go pociągnę dalej. Na razie czekam na dostawę chemii żeby dalej ruszyć MiG-29 i Mirage'a. Z chemią zaś powinien dotrzeć nowiuśki MiG-23... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi