Baldigozz Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Ostatnio nasżło mnie na trochę orzutowców. Pierwszy się prawie finalizuje: MiG się robi: Korsarz się robi: Kupiłem też sobie Mirage F1 więc pewnie czekając na farby do powyższych i jego rozgrzebie... Cytuj
Gerd Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Łał! Niezła fabryka, żeby tak Dreamlinery z taśmy schodziły jak u Ciebie... Cytuj
bartek532 Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 F-18 bardzo ładny, podoba mi się, czekam jeszcze na MIGa. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Piekny Hornet , jak wszytkie Twoje modele Marek Cytuj
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 O tempora, o mores! Już nawet rakiety mają cienie, rdzę i obicia... Chyba założę rezerwat i w nim zamieszkam... Sprawność techniczna w istocie wysoka... Cytuj
rizzi GT Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Ładny Hornet. Dziób to połączenie kalek i malowania ? Cytuj
p_bladek Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Dziób to kalki o ile dobrze pamiętam. Wiatrochron powinien dostac dymienie w kolorze orange ;). A malowanko i całość bajka ;) Cytuj
Baldigozz Napisano 12 Lutego 2013 Autor Napisano 12 Lutego 2013 Dziób to kalka ale, że jest delikatna, to skończyło się podmalówkami strat bojowych w trakcie nakładania. A z tym odymieniem, to nie czaję, bo mam 2 zdjęcia oryginału i nic takiego nie zauważyłem. Poza tym, że oczywiście w zestawie HB brak kilku oznaczeń. Cytuj
GIUSEPPE Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Robal świetny . Ale mam wątpliwości do obić na uzbrojeniu, line podziału są ok, brud ok. Cytuj
robert p Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Cześć, Ten Hornet i Mig, to w jakiej skali i z jakiej firmy? Cytuj
bartek532 Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Cześć,Ten Hornet i Mig, to w jakiej skali i z jakiej firmy? Mig to napewno 1/48 firmy Academy o ile się nie mylę. Cytuj
Baldigozz Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Wszystko 1:48, Hornet i Corsair Hobby Boss, MiG to Eduard czyli Academy plus trochę blach, masek i żywic. Cytuj
Baldigozz Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 W międzyczasie coś tam pchnąłem w temacie Korsarza. Co prawda z małymi przebojami z podkładem Chaos Blackiem, który na plastiku HB zaczął się jakoś warzyć ale olałem temat i malowałem dalej. Na razie model po błysku i kalkach, przed washem i brudzeniem. Po washu za wiele się nie spodziewam, bo linie HB są dość płytkie więc wash MIG-a zapewne mi się wytrze. Chyba, że przetestuję jakiś inny wariant. Wkurzyły mnie znów kalki HB, bo górny rombik był w dwóch połówkach. Wolałbym żeby był w jednym, a pod anteny bym sobie zrobił dziurki. Tak zaś połączenie połówek było tak wredne, że trzeba było je szlifować i zamalowywać. Tu zaś powstający równolegle Mirage F1 Italeri. Z tym był problem z powodu miętkiego plastiku. Ładnie się poprawiało linie podziałowe ale na koniec wylazły ukryte jamki i mimo zaszpachlowania, a może w wyniku szpachlowania (Tamiya) wcale nie zniknęły i ładnie się pojawiły w malowaniu. Zalałem je CA i przyszło znów szlifować. Cytuj
karol3414 Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Dobre sobie, coś tam pchnąłem w temacie Korsarza. Wcześniej tylko kadłub a tu już prawie cały gotowy no i do tego jeszcze Mirage zaczęty. Przyznaj się, udzieliłeś schronienia tym Chińczykom co autostradę budowali i teraz Ci sklejają Cytuj
Baldigozz Napisano 5 Marca 2013 Autor Napisano 5 Marca 2013 Eee innych rozgrzebanych tematów nie liczę ale tamte są tak na poważnie Na półce leżą Ju-88 i He-111 w 1/32 poskładane do kupy i gotowe aby zabierać się za malowanie ale ponieważ za lakiernię służy mi parapet w łazience, to się poddałem. Nie mam tam po prostu przestrzeni do manewrowania, szczególnie Heinklem, no i z łapy to on naprawdę sporo waży. Kończę jednak nową lakiernię więc jak się już tam wprowadzę, to ruszę z kopyta. Na razie zaś rozgrzebuje takie różne rodzynki, bo to trochę głowa odpoczywa od myślenia, ręka nie rdzewieje. Parę dni temu wyciągnąłem MiG-15 Tamiyi. Kiedyś podmalowałem go w środku ale nie było weny dalej, a teraz posklejałem do kupy i czeka na korekty linii podziałowych. Może w któryś weekend go pociągnę dalej. Na razie czekam na dostawę chemii żeby dalej ruszyć MiG-29 i Mirage'a. Z chemią zaś powinien dotrzeć nowiuśki MiG-23... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi