KAMIL90 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Zakładam warsztat z budowy Sherman M4A3E8 firmy Tasca. Do budowy modelu wykorzystam ruwnierz lufę Rb model jak i worki Panzer Artu dedykowane do Shermana M4A3 wraz z fruilami. Budowę modelu rozpocząłem od sklejenia wanny kadłuba , a oto jak narażę trzy zdjęcia z początków budowy bo mi bateria się rozładowała. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Śledzik:) (mam nadzieję, że dożyję taskowego M4A1 76) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Śledzik:) (mam nadzieję, że dożyję taskowego M4A1 76) Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Świetnie, że zaczynasz ten pojazd. Zacznij ruwnierz (ała...) pilnować ortografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Moja ulubiona wersja Shermana, zasiadam na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Też zasiadam. Napisz proszę, czy będziesz się wzorował na jakiejś fotce, czy tak ot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Jakie Friule do niego pasują? Gdzie worki można do niego dostać? Pytam bo z tym samym modelem walczę, tyle tylko że od Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Też zasiadam. Napisz proszę, czy będziesz się wzorował na jakiejś fotce, czy tak ot. Co do budowy modelu to będę się wzorował na tym zdjęciu tylko, że dojdą jeszcze worki z piaskiem na przednio płytę pancerz. Jakie Friule do niego pasują?Gdzie worki można do niego dostać? Pytam bo z tym samym modelem walczę, tyle tylko że od Dragona A co do Fruili to tehttp://www.plastmodel.pl/p/112/5996/friulmodel-1-35-atl-89-sherman-t-66-type-gasiennice-metalowe-friulmodel-dodatki-do-modeli.html a worki można dostać w Exito są one przeznaczone do Shermana M4A3 ale może uda się je dopasować bez większej interwencji . A oto co udało mi się zrobić w dzisiejszy wieczór, wieża jeszcze przetarta papierem ściernym po odtwarzaniu faktury odlewu . Co do modelu to spasowanie jest rewelacyjne , model złożony narazę bez użycia kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Z tego co pamiętam, to jest trochę fotek "E8" z workami. Lepiej posiłkować się fotkami na których widać jak to "coś" wyglądało. Jak chcesz to Ci podeślę pare zdjęć, ale dopiero po Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Co do zdjęci to chętnie, ale nie chcę go obkładać całego workami tylko dać parę sztuk na przednią płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Rozumiem, że o te Friule chodziło? http://allegro.pl/friulmodel-atl-89-gasienice-do-sherman-t-66-type-i2901760378.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Zastanawia mnie tylko jaki sens ma zakup do tego modelu gąsienic skoro w pudełku są znakomite pracujące traki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 W TASCA może tak, w Dragonie niekoniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Praca posuwa się po woli do przodu. Na wierzy otworzyłem fakturę odlewanego pancerza , a także odtworzyłem łączenie form odlewniczych wierzy oraz zabrałem się za montaż mniejszych elementów wierzy.Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Nie wierzysz w swą WIEŻĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 W TASCA może tak, w Dragonie niekoniecznie... A wątek o jakim modelu jest? Tasca czy dragonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Ostatnio pisałem na pw w sprawie kopuły dowódcy.Bardzo chętnie wymienił bym się bądż ją odkupił.Buduję shermana z kilku zestawów(Dragon,italeri i cała masa dodatków)A mianowicie posiadam takie osłony które mógłbym wystawić na allegro jako aukcję prywatną .Na stronie Tasci można kupić taką wypraskę za 100 jenów tzn jakieś 3,50 pln ale wysyłka jest strasznie droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Model gotowy do malowania.Do modelu postanowiłem dołożyć trochę wyposażenia które jest przymocowane za pomocą blu tacka, oprócz worków na przedniej płycie pancerza i pakunków znajdujących się z tyłu które zostały przyklejone .Wszelkie podpowiedzi w sprawie ułożenia wyposażenia mile widziane. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Ładnie mu z tymi tobołkami, czekam na malowanie W kwestii ułożenia zastanowił bym się jedynie nad zapasowymi ogniwkami na burtach, wyglądają tak, jakby niczym nie były przymocowane. Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 John pożyczył linę od Hansa ? Narzędzia bez fototrawionych mocowań - lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Faktycznie ta niemiecka lina tak średnio tu pasuje. Do skrzyni i kanistra na błotnikach planujesz jakieś mocowania? Skoro twój Sherman jest tak mocno obładowany to może pokusiłbyś się także na jakieś pakunki na wieży, tak jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Faktycznie ta niemiecka lina tak średnio tu pasuje. Do skrzyni i kanistra na błotnikach planujesz jakieś mocowania?Skoro twój Sherman jest tak mocno obładowany to może pokusiłbyś się także na jakieś pakunki na wieży, tak jak tu: Lina faktycznie średnio pasuje ale przecież mogli ją wziąć z rozbitego pojazdu niemieckiego , a co do pakunków na wierzy to się nad nimi zastanawiałem ale nie wiem do czego były przymocowane. Co się tyczy skrzyni i kanistrów to spróbuję zrobić mocowanie z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Na wieży montowano takie metalowe pałąki, na których wieszano wszelkiego rodzaju pakunki. Była to dość popularna modyfikacja, wystarczy przejrzeć zdjęcia różnych wersji z różnych frontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Szkoda, że nie pokusiłeś się o zrobienie błotników z puszki i kątowników. No i linę to nie bardzo z niemca mogli wziąść bo wersja M4A3E8 to już chyba po 1945 powstała o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 No i linę to nie bardzo z niemca mogli wziąść bo wersja M4A3E8 to już chyba po 1945 powstała o ile się nie mylę. Błąd, M4A3E8 załapał się na końcówkę wojny. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi