woto Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Witam Przedstawiam moje trzymiesięczne wypociny na temat ISU-152. Na pewno jeszcze dużo mu brakuje tu i tam ale myślę, że niektórym przypadnie taki czyścioch do gustu. Dziękuję za doping i cenne uwagi podczas warsztatu. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Mnie się podoba - i to bardzo. Widać,że włożyłeś w niego wiele czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Nie lubię czyściochów ( nie czytać czystej) ale powiem tak- Zajebiście mi się podoba, chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 podoba mi się brud na gąskach - czym robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witam Przedstawiam moje trzymiesięczne wypociny na temat ISU-152. Na pewno jeszcze dużo mu brakuje tu i tam ale myślę, że niektórym przypadnie taki czyścioch do gustu. Dziękuję za doping i cenne uwagi podczas warsztatu. A czego ma mianowicie brakować ? Model jest piękny , w takim czystym wykonaniu ten potwór wygląda bardzo subtelnie . Gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Dziękuję za opinie podoba mi się brud na gąskach - czym robiłeś ? Odnośnie gąsek to wyszedł mi z tego całkiem pokaźny przepis 1. podkład szary 2. Track Primer vallejo 304 PA 3. Black Shade wash vallejo 73201 4. Dark Red Ochre - pigment vallejo 73107 na mokro 5. Burnt Siena - pigment vallejo 73106 na mokro 6. po wyschnięciu i przetarciu twardym pędzlem mieszanka pigmentów vallejo na sucho Light Yellow Ocre 73102, Natural Umber 73109, Light Slate Grey 73113 7. sucha pastela bardzo ciemny brąz (coś jak vandyke brown) - punktowo i przetarte twardym pędzlem 8. na koniec miejscowo pigment Burnt Umber 73110 oraz Russian Earth P034 9. przetarcia na wystających elementach metalowych to Gun vallejo air a po wyschnięciu przejechane ołówkiem 5B dla postarzenia. mam nadzieję, że o czymś nie zapomniałem bo nigdy takich rzeczy nie zapisuję bo w gąskach zawsze testuje dotąd, aż wyjdzie efekt, który mnie zadowoli. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Hmmm mam trochę mieszane uczucia, podoba mi się, że nie jest ubabrany po pachy, co często trąci przesadą. Natomiast brakuje mi akcentów które przykułyby moją uwagę... Mam wrażenie że przy takim modelu mówi się "nice" i idzie dalej. Dlaczego końcówka lufy jest czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Świetny model zresztą tego można się po Tobie spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 A wpadłem kiedyś na fotkę, na której końcówka lufy była pomalowana na jasny czarny i to mi się spodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 serdecznie dziękuję - będę próbował osiągnąć choć zbliżony efekt . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Bardzo fajny efekt wyszedł. Zetknąłeś się ze zdjęciem polskich ISU-152 bez numeru taktycznego? Wojenne na pewno go miały (13 pas). Co do powojennych na fotkach które znam też mają numer taktyczny, ale może czegoś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Zdjęcia bez numeru chyba nie znalazłem, ale takiego chciałem zrobić - czyli z samotnym nietoperzem (jak ją nazwał Dumo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Pięknie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 piękny Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Gratulacje, bardzo ładna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Ciekawy model, fajne zróżnicowane kolory, no ten orzełek tylko trochę taki nijaki. Wielki plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Bardzo ładnie wymalowany i wybrudzony nie za mocno nie za słabo moim zdaniem w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Model bardzo fajny ale mam pytanie jak zrobiłeś reflektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dobre, nawet bardzo dobre. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi