Patterson Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Fajnie wygląda z tymi błotnikami na zadku, czekam na malowanie, bo też mam podobnego szkraba do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie. Krzysiek - przesadzasz. Dotarły dziś lufy i blaszki Browningi zamontowane Mam pytanie co do wieży Co z tym zrobić,by nie spaprać faktury (bo takiej jak zestawowa już nie odtworzę). Czy od razu dać szpachlę i kształtować na odlew? Zaczynam błotniki. Na początek trasowanie ryfla długopisem. Czy powinienem z drugiej strony zalać CA by podczas pracy się nie wgniótł ? na razie tyle. Wystartuję z pracą w sobotę a w weekend majowy mam nadzieję malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Wieza przy pistol porcie-sprobuj szpachla zmywalna i zmywacz wamodu.Moze da rade. Szkoda szlifowac fakture. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Nie musisz dawać CA na błotniki w miejscu ryfla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzięki. Wszystko już poprawione. Cały dziś dzień się bujałem z jednym błotnikiem -rozleciał mi sie na części pierwsze i skończyło się na lutowaniu. Muszę jeszcze chyba drobniejszym papierem przeszlifować,by nie wyszły rysy (ale to chyba bo surfacerze).Oceńcie,czy go dawać (wisi na patafixie) czy dać tak jak jest z drugiej strony,krótki błotnik. Poprawiłem i skończyłem niemal wieżę (zostało wkleić browning M2) i 2 uchwyty, ostatecznie też rozwiązałem problem wizjerów,które zamaskowałem i wkleiłem osłony do nich Naprawiona faktura Na razie to by było tyle. Jak nabiorę sił to zabiorę się za 2gi błotnik o ile pierwszy sie wam spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Według mnie błotnik fajnie się prezentuje, szkoda by było się go teraz pozbyć Może jeszcze go jakoś delikatnie uszkodzisz? Poza tym Sherman wygląda elegancko Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dzięki. Uszkodzenia są możliwe choć już się trochę popsuł podczas pracy . Dziś coś tam machnąłem Osłona lampy zgodnie z radami wymieniona Poprawiłem też zgodnie z radami wieżę,gdyż szpara,którą dał dragon okazała się nielegalna Lewy błotnik skończony (uff ). Zaczynam też machać skrzynkę na trunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Ładnie Ci Grzesiek wychodzi ta blacharka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Ale maszyna się szykuje , jest piękny, z blacharką dałeś ostro czadu. Nie mogę się doczekać malowania, jak dla mnie zapowiada się Twój najlepszy model, czekam z niecierpliwością na dalsze aktualizacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 No to chyba już łyknąłeś blaszanego bakcyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie . Krzysiek - dalej mnie od nich odrzuca ale w tm wypadku nie było alternatywy . Drugi błotnik - trochę podniszczony - oceńcie jak to wygląda. Wzorowałem się na zdjęciach od Piotra Na aż tak mocne się nie odważyłem . Ciekawe jak to będzie wyglądało po podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Super robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Nie mogę doczekać się malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam! Piękna biżuteria! Ochów i achów mi zabrakło. co by mój zachwyt wyrazić! Mi się nie chce już w to bawić (PE). Chyba jestem już za bardzo leniwy.... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzięki - cieszę się,że się podoba . Jeszcze kilka blaszek,browning m2 od Marioby i jakieś 50 fototrawionych śrub i będzie. Dałem punktowo surfacer na przyklejony na stałe podniszczony błotnik i nawet to wygląda przyzwoicie. Może się uda psiknąć podkład za weekend majowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie dotarł do ciebie jeszcze M2 wysłany przezemnie w zeszłym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Nic nie otrzymałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Dziwna sprawa, dwa razy adres sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Podłubałem trochę. Dorobiłem trochę drobnicy z blaszek i błotniki nie licząc fototrawionych śrub są gotowe. Dotarł do mnie browning od Marioby więc zacząłem dłubać ale poczekam jeszcze na dragonowego od Stojkovic'a jak by coś było lepsze to będę robił przeszczepy. Wygląda to tak Dorobiłem też skrzynkę ( oryginał mi upadł i zanim znalazłem to rozdeptałem ),jest chyba trochę krzywa więc pewnie będę musiał jeszcze ją poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Witam! Ładnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Grzesiu, Piękna robota, widać masz serce do pracy z blaszkami i naprawdę niezłe umiejętności. Drugi list z browningiem nadam w poniedziałek (wtedy poczta będzie czynna) mam nadzieję, że dojdzie, bo jak tak dalej pójdzie to mi pół arsenału na poczcie listonosz zajuma Jedno co mnie ruszyło to pojemnik przy browningu na amunicję, chyba nieco za mały jest (babol producenta). Ja dzisiaj atakuję mój model rozjaśnieniami, więc wieczorem poddam pod ogień krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Fakt, wychodzi ci bardzo ładnie, ale to już chyba pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Dzięki . Stojkovic - jeśli to nie problem to będę widzięczny to bym kilka elementów przeszczepił do tego z academy. Jeśli możesz wysłać priorytetem to będę wdzięczny,bo poczta polska chyba tylko takie dostarcza . Jak dam radę to podkład położę w niedzielę.Wszystko zależy od tego ile mi jeszcze zejdzie z drobiazgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Miałem podkładować w niedzielę ale zamówiłem kilka rzeczy do shermana jeszcze i czekam jak na razie na nie więc się wstrzymałem. Postęp prac na ten etap jest taki Wklejone wszystkie śruby trzymające osłony przeciw pyłowe Poprawiony kosz. Udało sie zamaskować wszystkie lampy Malowanie będzie takie Wybrałem już kolory,będą to Field grey i Dark Yellow z palety Gunze. Czekam na elementy do browninga,graty,linę eureki i jak tylko je zamontuję to startuję z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Ten dark yellow na pewno będzie ok? Z tego co się orientuję to ten kolor powinien wpadać w różowy, na schemacie malowania też to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi