Kiemlicz Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 http://www.amercom.com.pl/helikoptery-swiata/2712-nr-42-helikoptery-swiata.html Czy będzie poprawny wymiarowo? Szkoda, że to klocek z gównolitu. Nieobrabialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Ale za to goście od wargamingu będą mieli używanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Ja tam wolę wtryskową 48-emkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 kolor jakiś nie teges. Ale chyba zaryzykuję do jakiś poprawek. Może nie będzie tak źle, a alternatywa praktycznie żadna (drogiego i kiepskiego broplana trudno liczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Kurcze, w tej serii większe szanse dawałbym Sokołowi, a tu ci taka niespodzianka... Trzeba będzie skosztować tego miodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Chyba też się skuszę. Ale jak go postawię koło broplana, który swego czasu złożyłem i będzie lepiej wyglądał to się spalę ze wstydu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Jeżeli ktoś zakupi to niech się pochwali jak z jakością tego wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Z dostępnością tego cudaka jest problem Ja dziś nie trafiłem w punktach gdzie zawsze są nawet w Empiku Fotka poglądowa z innego forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Niestety. Fota "na żywo" bezlitośnie obnaża mizerię tego modeliku, co w zasadzie nie jest żadną niespodzianką. Jako ciekawy "bibelot" na biurko będzie ok, ale jakiekolwiek próby waloryzacji nie mają najmniejszego sensu, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Kupiłem i powiem tak - za 30 zł jakość jest ok. Po prostu poglądowy model "Puszczyka". Nie jest zły jeśli go się traktuje w tej kategorii. Ja tam jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Nie każdy dysponuje pełną informacją na temat towarów dostępnych na rynku. Pokutują też pewnie jakieś przesądy w środowisku "die-casterów", ze plastikowe to są zabawkowe i dla dzieci - nie wiem, to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandi50 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Też zakupiłem wczoraj z niemałym problemem ale ładny jest w48 numerze będzie PZL W-3 Sokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 [...] Chyba kwestia reklamy i jednak niskiego rozpowszechnienia modelarstwa i wiedzy o nim w społeczeństwie. Przeciętny konsument jest przekonany, iż w takiej gazecie znajdzie towar lepszej jakości i bardziej przypominający oryginał, niż w przypadku jakiejś "samoróbki wykonanej przez domorosłego konstruktora" ;) Zresztą chyba podobna sytuacja ma miejsce np. w przypadku niektórych materiałów i narzędzi modelarskich. Te specjalne, sprzedawane w sklepach modelarskich i dedykowane do tych celów, potrafią kosztować kilka razy więcej niż identyczne w zwykłych sklepach budowlanych, narzędziowych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Też dziś nabyłem w salonie RUCHu, całkiem przyzwoity jak na gotowca w tej skali i w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Podziemie rządzi - szachownica na spodzie prawdziwa Kiedyś zwyciężymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 w48 numerze będzie PZL W-3 Sokół A skąd takie wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Mamy swoje źródła Ale 100% pewniak to jeszcze nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Po przemalowaniu na prawdziwą zieleń, zastosowaniu kalek Rotor..., i dodaniu własnych drobnych części jak wirniki, uchwyty, próbniki, anteny itd może wyjść coś nawet niezłego (nawet zbyt szerokich podziałów nie będzie tak widać), tyle, że wtedy impreza będzie droższa niż BROPLAN, poniżej. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dziś dotarł do mnie gazetkowy Puszczyk. Spróbuję go rozebrać na części i porównać z modelem Broplanu, który mam w stanie nie złożonym. Pierwsze wrażenie - jak napisał powyżej Wojciech, by nadać mu charakteru, do wymiany są wszystkie uchwyty, czujniki i inne drobne duperele. Ale sam kadłub i oszklenie wyglądają zachęcająco. No i, o czym mowa powyżej, w gazetce mamy zapowiedzianego na numer 48 śmiglaka W-3 Sokół. Gdyby był poprawnie zrobiony, byłaby szansa na prawdziwy hicior rynkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 w48 numerze będzie PZL W-3 Sokół A skąd takie wieści? Z dołączonej do modelu gazetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Podziemie rządzi - szachownica na spodzie prawdziwa Kiedyś zwyciężymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 No to proszę bardzo - poniżej porozkręcany Paszczyk. Bardzo przyzwoicie zrobione wnętrze kabiny (w Broplanie tylne fotele są odlane razem z tylną ścianą). Z metalu zrobiona jest tylko środkowa, główna część kadłuba. Część dolna i górna są z plastiku, więc jakby ktoś miał ochotę na obrabianie, można coś podziałać (w górnej trzeba by wyciąć otwór na wlot powietrza i założyć siatki) No i całkiem przyjemnie prezentuje się oszklenie dziobu, zrobione z jednego, przeźroczystego elementu. Oszklenie boczne prawe jest takie sobie, za to lewe - wypukłe prezentuje się elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 No, to może ktoś do tego by teraz blaszki wypuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi