bazylms Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Ładnie wyszło brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 Teraz żmudna robota przy podstawce, bo od tego zależy brudzenie całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 Długo oczekiwany koniec prac nad samym modelem nadszedł. Coprawda jeszcze trzeba lekko przyretuszować i osmolić lufy i wydechy, ale z ogólnego wyglądu jestem zadowolony Efekty: Teraz pozostały jeszcze prace przy podstawce. Obecnie klaruje się koncepcja ekspozycji pojazdu. Galeria będzie już gdy wszystko będzie zrobione. Zdjęcia może nie najwyższych lotów, ale w weekend zrobię przy świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 A co on ma takie zielone naloty tu i ówdzie?? np z tyłu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Flash przekłamuje. To pigmenty w kolorach ziemi itp. Flash z bliska wydobywa dziwne kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Robisz za bardzo przepalone zdjęcia, na przyszłość zmniejsz trochę kontrast w aparacie lub w photoshopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Kilka shotów z parapetu przy świetle dziennym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Brudas! Brudas! Gratuluję warsztatu! Pozdrawiam i życzę następnych udanych projektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Syfienie a'la Dumo, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 . Chodziło mi o to Rafał że dużo tak jak ty dajesz (co oczywiście bardzo mi się podoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Najważniejsze, że model ma jakiś styl Mam nadzieję, że na podstawce jeszcze bardziej będzie si pozytywnie prezentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2013 Autor Share Napisano 31 Października 2013 Podpowiedzcie co poprawić/zmienić przed galerią? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Domek jak na Santorini . Jest klimat, bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Koniecznie wywal te białe kamienie. Chyba, że będziesz je malował. Reszta dla mnie bardzo fajna. Dać możesz jeszcze jakieś klamoty oparte o ścianę budynku na jego bocznej stronie. Ożywi to trochę scenerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Buda na podstawce mocno zastanawia. Jej boczne ściany są równoległe względem linii podstawki, natomiast ściana frontalna nie jest równoległa względem żadnej z nich, co jest dość dziwne biorąc pod uwagę jak prosty jest to budynek. Mam wrażenie, że jest aż za prosty, brakuje mu jakiejkolwiek faktury, dach nie wiadomo z czego został zrobiony... Jego malowanie również pozostawia wiele do życzenia. Na modelu próbowałeś zrobić modulację koloru, natomiast na budynku, jak i podstawce niczego takiego nie widać. Podstawka jest dość ciasna, a na niej sporą część miejsca zabiera słaby budynek, czy to faktycznie działa na korzyść modelu? Moim zdaniem na podstawce tych rozmiarów nie ma miejsca na budynek, na co z resztą wskazują wymiary budy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2013 Autor Share Napisano 31 Października 2013 Matthew - kamienie jeszcze pomaluję i zwas:bip:e. Są zbyt białe względem tych na dole - do poprawy. Zasadzę jeszcze jakieś chaszcze i dodam może stary kanister oparty o murek (wyrzucony?). Co do budy, to taki był zamysł od początku, by na podstawce znalazł się element ściśle w greckim stylu. Urodą nie powala to fakt, a ułożeniem też może do siebie nie przekonywać "matematyków" etc. Postaram się dorobić do niego jakiś daszek nad drzwiami może by nieco skomplikować całą bryłę. Jak na początki zabawy w winietki/dioramki to jestem zadowolony z efektu. Wiem, że to nie poziom do którego przyzwyczaili forumowi magicy, ale wolę przedstawić całą pracę pod ogień krytyki niż nie próbować wcale. Dzięki za komentarze i jeśli coś jeszcze zobaczycie to piszcie śmiało póki na to czas przed galerią końcową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Oprzyj coś wyższego, albo dorób jakieś uchwyty i powieś coś na ścianie Jeśli będą malowane kamienie to łokej, chociaż chyba bardziej by mi się podobało, gdyby ich w ogóle nie było. Jak na początki zabaw z winietkami, to jest super ;) Woda w wiadrze to jaki produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 na ścianach budynku możesz jeszcze trochę poszaleć malarsko. aż się prosi o jakąś roślinność, najchętniej drzewo oliwne lub bambus. dobrze wyszedł ci kolor gleby, bardzo kreteński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2013 Autor Share Napisano 31 Października 2013 Myślałem nad dodaniem jakiegoś drzewa albo jakieś szmaty lub kawałki blachy na dach budynku. Zdecydowanie temat winietki jeszcze nie jest zamknięty. Woda w beczce to Vallejo Still water... niestety w beczce robi się po wyschnięciu dziura wklęsła... więc dokładałem już z 10 razy po kropli by jakoś to wyglądało... Co do odcieni ziemi i roślinności to wzorowałem się na własnych zbiorach wykonanych podczas podruży poślubnej... żona do tej pory nie wie czemu polecieliśmy na Kretę do Maleme Murek miał być czymś w stylu tego na tym zdjęciu wykonanym w maju 1941 w Kondomari. Tutaj kamienie są mniejsze i bardziej liczne, natomiast na wielu zdjęciach i na żywo zresztą widziałem układane z dwóch rzędów z wielkich kamulców tak jak u mnie. Pozdrawiam i proszę o kolejne pomysły co zrobić by to jakoś ogarnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Tłumiki futerkiem obłożone ? Norkami lub sobolami...ino ktoś, kto nie ma pojęcia o czym pisze, pisze..bo może, nie? FAJNE ty moje..fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Witam, To już ostatnie szlify przed galerią. Starałem się wzbogacić delikatnie podstawkę. Oceńcie sami,... Tak to wygląda z bohaterem pierwszoplanowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 napis na murze wymiata :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Chciałem by wyglądał w miarę naturalnie... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Zapraszam serdecznie do galerii viewtopic.php?f=68&t=40605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi