templess Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Marcinie jestem pod ogromnym wrażeniem.Kawał porządnej, modelarskiej roboty i do tego efektownej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeszcze ją ładnie pomaluj i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Pierwsze malunki podstawki. Murek na razie tylko lekko pocieniowany. Chodnik i ulica pomalowane i wycieniowane dostały łosza olejnego bez sido. Teraz fugowanie ulicy. Narazie wygląda to tak. Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Na koniec daj pigmentów. W jakim okresie roku ma być? Może jakieś suche liście lub śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Września 2013 Autor Share Napisano 17 Września 2013 Cześć. Mała aktualizacja. Trochę podziałałem przy podstawce. Całość ma wyglądać mniej więcej tak. Dojdzie jeszcze 3 do 5 pozorantów. Na koniec dodam jeszcze trochę różnych śmieci. Na razie to tyle. Wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Dodaj może trochę więcej jakiegoś szarego pigmentu na cegły,bo trochę dają po oczach . Co to za trawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Wszystko ładnie, tylko ten czerwony pigment wali po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Witam. Model prezentuje się spoko. Co do podstawki to tak jak mówili koledzy wcześniej zgaś ten bijący po oczach ceglasty kolor i dodaj jeszcze coś na tą podstawkę, bo na razie wydaje się trochę pusta. A i przestawiłbym lampę trochę bardziej na prawą stronę, bo zasłania czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Cześć. Gruz ceglany nie jest aż taki czerwony jak wyszło na zdjęciach. Ale jeszcze podsypię trochę szarościami i brązami. Witam.... i dodaj jeszcze coś na tą podstawkę, bo na razie wydaje się trochę pusta. A i przestawiłbym lampę trochę bardziej na prawą stronę, bo zasłania czołg. Na razie jest czysto ale oczywiście zamiaruję dodać trochę śmieci (gazety, deski, resztki ogrodzenia, może jakieś pogięte beczki itp.). Lampa na razie postawiona na ślinę jeszcze nie postanowiłem gdzie stanie. Mam zamiar ją trochę zdewastować. Co to za trawka? Trawa to kawałek maty od Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Idziesz w dobrym kierunku. Na podstawkę trochę czasu schodzi, ale model mimo wszystko lepiej na niej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Szykuje sie bardzo ladna scenka czeksm na kolejne odslony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Witam po dłuuugiej przerwie. Temat odkopałem dopiero na 16 stronie a ostatnia zamieszczona aktualizacja pochodzi z przed roku. Niestety czasu mało a obowiązków w domu i w pracy więcej. A oto co zdziałałem przez ostatni rok. Na KW brakuje jeszcze kilka pierdółek (liny, lampa, karabiny), całość muszę jeszcze potraktować lakierem matowym. Wojacy wymalowani już na gotowo, ustawienie testowe na bluetacka. Jak dobrze pójdzie to może wyrobię się na Lublin. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Dla mnie BOMBA !!!. Dobrze, że nie porzuciłeś tematu i finiszujesz. "Czuć" dynamikę sceny, dzieje się - świetnie to skomponowałeś . Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Marcinie cieszę się że to widzę. Ostatnio chyba wszystkim z czasem się pogorszyło. Pamiętam jak parę lat temu spaliśmy modelami jeden po drugim, a teraz strasznie się to wlecze. Scenka super, a jak jeszcze skończysz te beczki, karabin to już będzie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Elegancko - szczególnie figurki daja czadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Witam. Przedstawiam ostatnią aktualizację przed galerią. Dodałem jeszcze gazety i niemiecki plakat propagandowy oraz tablicę drogowskazową. Zostało jeszcze malarzowi dorobić puszkę z farbą i resztki żarówki w latarni, ale na razie nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane. Wojacy i tank jeszcze bez kleju reszta przyklejona. Galerię planuje zamieścić około soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Koncz już ten model i bierz się za wykończenie kolejnego. Ciekawa scenka z tego wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Super wyszło moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Całość robi niesamowite wrażenie, uwielbiam radzieckie czołgi z tego okresu, daj jakieś namiary na podstawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Fajna scenka i model . Nie rozumiem skad sie wziely kawalki drewna w tym murku? Kolorystyka tych ruin bardziej przypomina mi rdze , więcej szarości ze starego cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Dzięki. Cieszę się że się podobają moje wypociny. daj jakieś namiary na podstawke. Nie rozumiem Fajna scenka i model . Nie rozumiem skad sie wziely kawalki drewna w tym murku? Kolorystyka tych ruin bardziej przypomina mi rdze , więcej szarości ze starego cementu. Elementem scenki jest kawałek muru (np. ogrodzenie posesji) oraz gruzowisko usypane z resztek okolicznych zabudowań. W trakcie działań wojennych ulice zasypane gruzem były udrażniane za pomocą ciężkiego sprzętu - stąd deski w gruzowisku nie w murze. Kolor gruzowiska to kolor cegły dlatego taki rdzawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Sorry , za dygresje . Od 10 lat roz... dalam kamienice z tego okresu . I uwierz mi ze jest więcej szarości niż koloru cegły ( lub coś po miedzy tym ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Lubię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Daj namiary chodziło mi gdzie ją kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ja z kolei mam wątpliwości co do ustawienia beczek i kanistra. Tak bliska odległość od gasienic czołgu wydaje się dziwna. Blokuje to totalnie piechura obok pojazdu i kompletnie neguje sens nadciagania tego drugiego z maksimem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi