Tenggeri Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Przedstawiam mój najnowszy ulepek, T-34 Tamiyi w malowaniu zimowym. Pierwszy raz robiłem malowanie zimowe. Myślę, że nie wyszło najgorzej. Warsztat tutaj: viewtopic.php?f=87&t=38359 Proszę, podzielcie się spostrzeżeniami i radami, ewentualnie czekam na konstruktywną krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Jest ok! Jeśli jednak chodzi o mnie to trochę za bogato z rdzą. Koledzy miałem przez kilka lat pancerkę w 1:1 na codzień i wierzcie mi, rdza to rzadkość. Polecam również uwadze filmiki z youtube przedstawiające wydobywanie pojazdów z okresu wojny z bagien, torfowiski itp.... Pełno tam, gliny, błota i wszystkiego innego, ale rdzy? I to po 70 latach! Ale to autor dyktuje warunki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Wiem, że weathering może lekko przesadzony, ale na tym modelu po prostu chciałem wyszaleć się malarsko, bo za bardzo do niczego innego się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Moim zdaniem jest w sam raz, ten rdzawy kolor nie jest za czerwony i nie razi, także, może on uchodzić za nagromadzoną glebę po prostu. Gratuluję ukończonego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Oglądając pomyślałem to samo co Krysownia. Bardziej to wygląda na obłocenie niż rdzawe zacieki. Bardzo mi przypadło do gustu to malowanie. Jest super . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Bardziej to wygląda na obłocenie niż rdzawe zacieki. : Taki był plan, że jest to ziemia zgromadzona w zakamarkach, ale po zafixowaniu pigment nabrał takiej rdzawej barwy. Najważniejsze, ze się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Mocno styrany.Tak jak lubię. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o efekty ubrudzenia i styrania pojazdu to wielkie brawa bo efekt prawdziwości jest zajefajny ale jeśli chodzi o odwzorowanie oryginału to niestety wygląda tak jak by czołg przejechał co najmniej spod Moskwy aż po sam Berlin bez przerwy w walce, czym pobiłby niewątpliwy rekord należący do naszego RUDEGO 102 Zgadzam się z drago101 w zupełności w końcu to wojsko i załoga (nawet w CCCP) która zaniedbałaby tak pojazd trafiłaby z miejsca do karnego batalionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o efekty ubrudzenia i styrania pojazdu to wielkie brawa bo efekt prawdziwości jest zajefajny ale jeśli chodzi o odwzorowanie oryginału to niestety wygląda tak jak by czołg przejechał co najmniej spod Moskwy aż po sam Berlin bez przerwy w walce, czym pobiłby niewątpliwy rekord należący do naszego RUDEGO 102 Zgadzam się z drago101 w zupełności w końcu to wojsko i załoga (nawet w CCCP) która zaniedbałaby tak pojazd trafiłaby z miejsca do karnego batalionu Akurat z tym to różnie bywa, tutaj mam fotkę Panthery, która też za czysta nie jest. *foto ze zbiorów Krisowni Skoro niemieckie wozy potrafiły być tak ufajdane, to ruskie tym bardziej Swoją drogą wiadomo, jak w zimie puści trochę mróz robi się błotko, które lepi się do wszystkiego, wystarczyło przez takie bajorko przejechać 40 km/h i mamy czołg styrany po samą wieżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 tutaj mam fotkę Panthery, która też za czysta nie jest. fotka za ostra nie jest i tak na prawdę nie za bardzo widać co tam jest brudem a co farbą czy zupełnie czymś innym że o rdzy nie wspomnę... Powtórzę : sam efekt styrania wyszedł smakowicie natomiast uważam że w tym konkretnym przypadku stopień zafajdania pojazdu jest za duży i nie chodzi mi o ilość błota bo ta zawsze jest względna tylko o stan farby, rdzy i wszelakiej maści otarć a ten rudy nalot na pancerzu to owszem można by uznać za okurzenie tyle że suchym latem a nie zimą czy wiosną dlatego pozostanę przy swoim zdaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Gratulacje!Do śladów eksploatacji podszedłeś bardzo śmiało i moim zdaniem wygląda to całkiem fajnie,jednak uważam że tak "zmęczony" pojazd dużo zyskałby na ładnie dobranej i wykonanej podstawce.Pomyśl coś w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Model mi się bardzo podoba. Jedynie co to te otwarte włazy trochę pustką wieją. Przy braku wnętrza to albo figurki wpakować, albo zamknąć włazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 No i jeszcze jedno. W wielu teciakach tak jest robione, może i tutaj tak właśnie miało być, tego nie wiem. Zamknięte wizjery na włazie kierowcy-mechanika. Odbiera to w moim odczuciu wiele dynamice pojazdu. Ale wielu na to nie zwraca uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Podoba się . Fajnie wyszło zimowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Model mi się podoba choć moim zdaniem trochę zaszalałeś z brudzeniem. Ale przecież jest to twój model i ważne żeby tobie się podobał. No i jeszcze jedno. W wielu teciakach tak jest robione, może i tutaj tak właśnie miało być, tego nie wiem. Zamknięte wizjery na włazie kierowcy-mechanika. Odbiera to w moim odczuciu wiele dynamice pojazdu. Ale wielu na to nie zwraca uwagi. Zgadzam się z przedmówcą. W bardzo wielu modelach teciaka widuje się zamknięte wizjery kierowcy-mechanika. A już szczególne dziwnie to wygląda na podstawkach które mają przedstawiać pojazd w ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Witam! No i wyszalałeś się malarsko! Model ładny, podoba mi się. Błota nie lubię. W nadmiarze szpeci model. Ale tutaj jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Moja ulubiona wersja Teciaka z wieżą tłoczoną. Malowanie zimowe-miód ze śladami zużycia deczko, ale naprawdę deczko poszalałeś Ale i tak jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi