Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak samo jak akry Krzysiek . Marder czeka na wamod,bo cleanux nie ruszył tych emalii.

Działam w tym czasie nad podstawką - kostka brukowa i gruz

P7210323.JPG

P7210327.JPG

Mozolnie to idzie ale myślę,że będzie to jakoś wyglądać po malowaniu.

Napisano

Ooo robisz winietkę - super! Tylko ten murek trochę wygląda jak średniowieczny, taki nieregularny.

Napisano

Dobrze to wygląda Cierpliwości w brukowaniu życzę

Kostka to samoróbka? Żywica jeśli dobrze widzę ?

Kamil

Napisano

Dzięki Panowie. Bruk samoróbka .

Napisano

Dla testu pomalowałem to co zrobiłem by zobaczyć jak się to prezentuje.

P7220332.JPG

Jestem zadowolony z efektu i myślę,że jutro jest szansa skończyć układanie kostki brukowej.

Gruz pomalowany na kolor ziemi. Szarości dam jak skończę całość.

Napisano

Dzięki wielkie .

Udało się domyć emalie Tamki. Z badań jakie przeprowadziłem usuwa je jedynie zmywacz do akryli wamodu. Rozleciało mi sie przy okazji trochę modelu ale mam nadzieję,że jutro położę ponownie podkład. Z podstawką prezentował się będzie jakoś tak

P7280347.JPG

P7280349.JPG

Nie pląta sie komuś w magazynie latarnia miejska ?

Napisano

Fajny pomysł z pojazdem celującym zza murku! Cieszę, się, że zmywanko przebiegło bez większych strat.

Napisano

Bardzo ciekawa scenka się szykuje. Latarnie mam ale w 1/48.

Bruk jest zarypisty.Musisz mi sprzedać ten sposób Grzesiek

Przyłączam się do kolejki. Też chętnie poznam patent na taki bruk.

Napisano

Dziękuję bardzo za komentarze .

Bruk wykonywałem z tego samego materiału co mur (styrodur). Wycinam paski,następnie kostki i przyklejam. Nic trudnego. Zdjęciowy SBS wstawiłem na bloga.

Popracowałem trochę. Dorobiłem gruz z rozbitego muru, płyty chodnikowe, coś pomalowałem, podstawka dorobiła się tabliczki. Powoli do przodu.

Zdecydowałem się ostatecznie na Mardera o numerach 132 z 44/45 roku

P8010358.JPG

P8010363.JPG

Napisano

Murek wyszedł the best.

Zastosowałeś tą metodę co pisałem?

W sumie jest to w miarę proste.Trzeba by to rozlekmamować

Chociaż nie przeczę że trzeba mieć manualne zdolności

Napisano

Nie gniewaj się że tak wyskoczyłem z tą metodą.Troscę trzeba dbać o swoje podpowiedi tym bardziej ż emetoda nie moja.Tak jak pisałem w warsztacie gdyby nie toje umiejętności to gówno by z tego było.Jesteś najpojętniejszym chłopakiem z jakim mam do czynienia