iceman Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam, przedstawiam Wam moją wakacyjną przygodę z zestawem Zvezdy. Model prosto z pudełka, oznaczenie boczne od masek Montexu, gwiazdy i napisy eksploatacyjne to kalkomanie producenta. Brudzenie to praktycznie wszelka dostępna obecnie chemia modelarska: płyny AK, pigmenty, cienie i szminki Tamiya. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Czysto sklejony, ladnie pomalowany, efektownie utytlany. Robi wrazenie. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 MODEL POPROSTU PIĘKNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Stwierdzam zdjęcie admina, bo świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Dlaczego nie uzyles szablonow montexowych do namalowania gwiazd? Bardzo ladny model, gratuluje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Podoba się, fajny oprócz łopat śmigieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Swietny model Jeśli miałbym coś zmieniać, to bym bardziej rozrzedził okopcenia za rurami wydechowymi. A co do spodu maszyny to jak dla mnie ideał wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Jak nie przepadam za maszynami z czerwoną gwiazdą, tak ten model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Za dużo brązów, brud jest czarny/ciemno-szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Model rewelacja, malowanie kapitalne, brudzenie również Za dużo brązów, brud jest czarny/ciemno-szary. To jakiś żart? Nie widziałeś brązowego brudu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Model rewelacja, malowanie kapitalne, brudzenie również Za dużo brązów, brud jest czarny/ciemno-szary. To jakiś żart? Nie widziałeś brązowego brudu? A wyobraż sobie że na płatowcach czyli samolotach jeszcze mi sie nie zdarzyło widzieć brązowego brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 No dzięki za wyjaśnienie co to płatowiec. Ślady po wyciekach różnych płynów lub "wymywana" rdza i błoto od kół to Twoim zdaniem czarne powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Model wygląda bardzo fajnie, nie mniej nie odpowiadają mi te ilosci brązów. .Dajesz zdjęcie szoferki ze szrotu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dobra przekonałeś mnie da rade pokazać coś takiego jak ten szrot usmc z naszej strefy klimatycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jeżeli chodzi o kolor brudu, czyli brązowo/żółto/pomarańczowo/nieczarno-szaro/beżowo to da radę. pogooglaj sobie nasze Kamany. Ostatnio przerabiałem ten temat, jest bardzo dużo fotek świetnie ufajdanych maszyn właśnie w tych odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dziękuje za ciepłe przyjęcie Jaka. Jeśli miałbym coś zmieniać, to bym bardziej rozrzedził okopcenia za rurami wydechowymi. Przejrzałem trochę tych zdjęć Jaków i bywało różnie z tymi okopceniami, ale tak jak u mnie też np. Znalezione w sieci Za dużo brązów, brud jest czarny/ciemno-szary. Dzięki, zapamiętam Jeżeli chodzi o kolor brudu, czyli brązowo/żółto/pomarańczowo/nieczarno-szaro/beżowo to da radę.pogooglaj sobie nasze Kamany. Ostatnio przerabiałem ten temat, jest bardzo dużo fotek świetnie ufajdanych maszyn właśnie w tych odcieniach. Tytus, ale śmigłowiec to nie "płatowiec czyli samolot", więc Twój przykład się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 No tak śmigłowiec to jeno "kadłubek" jest No ale z drugiej strony, pomimo że w dzisiejszych czasach wymyślono już inteligentne leki, które celnie uderzają w ból, to inteligentnego brudu (takiego co to wybiera między płatowcem, a śmigłowcem) jeszcze nie skonstruowano... chyba ze o czymś nie wiem Tu jeszcze jeden Jaczek (fotka pewnie znana, ale pasuje do tematu dyskusji) z brązowym kopciem i z naszej strefy klimatycznej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 To żeby było na moim, dajesz okopcenia ze spalin , śmiało daj dolne i górne powierzchnie płatowca z takimi duzymi połaciami brązowego brudu,zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 To ja moze cos od siebie wracajac do galeri modelu- ładnie i czysto wykonany, na kolorach sie nie znam ale wydaje mi sie ze prawidłowo dobrane do Yaka, mi niesiety przy bialej "15" wyszły szaro-zielone.Jedyne co bym poprawił to te łopaty smigła chyba za duzo wytarte ale to juz kosmetyka. O brudzeniu po pieciu stronach chyba juz nie wypada mowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Model bardzo ładny ale ta fotka Jaka z Rafaelami mnie zauroczyła super to malowanie pierwsze od góry Szkoda że u nas wszystko co związane z LWP jest be :( .Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 No dzięki za wyjaśnienie co to płatowiec. Ślady po wyciekach różnych płynów lub "wymywana" rdza i błoto od kół to Twoim zdaniem czarne powinno być? A co tam miało rdzewieć? Sklejka, płótno? Tam elementów stalowych było jak na lekarstwo, poszycie to duraluminium, a ono jeśli rdzewieje to na szaro. Model jest ładny, efektowny, starannie wykonany ale mało rzeczywisty zwłaszcza śmigło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 No dzięki za wyjaśnienie co to płatowiec. Ślady po wyciekach różnych płynów lub "wymywana" rdza i błoto od kół to Twoim zdaniem czarne powinno być? A co tam miało rdzewieć? Sklejka, płótno? Tam elementów stalowych było jak na lekarstwo, poszycie to duraluminium, a ono jeśli rdzewieje to na szaro. Model jest ładny, efektowny, starannie wykonany ale mało rzeczywisty zwłaszcza śmigło. Prawie udało Ci się zabłysnąć ale nie zauważyłeś chyba, że dyskusja przeszła na temat ogólny "samolotów czyli płatowców" i brązowego brudu którego jeden z użytkowników forum nigdy nie widział? Myślę, że na ten temat zostało powiedziane już nawet za dużo więc nie warto do tego wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Prawie udało Ci się zabłysnąć ale nie zauważyłeś chyba, że dyskusja przeszła na temat ogólny "samolotów czyli płatowców" i brązowego brudu którego jeden z użytkowników forum nigdy nie widział? Myślę, że na ten temat zostało powiedziane już nawet za dużo więc nie warto do tego wracać. Może i są(były) tak utytłane płatowce ale zdjęcia które zamieścili koledzy powyżej takiego czegoś nie przedstawiają. Nie piszę tego złośliwie, sam chętnie bym zobaczył taki zabrązowiały płatowiec, a jeszcze chętniej bym zobaczył na płatowcu brązową rdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi