bazylms Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak sobie lepicie a mnie zazdrość zżerała. Jako że M3 Lee prawie skończony (jeszce tylko dodatkowe figsy) to sobie postanowiłem rozgrzebać coś takiego: Czy będzie to wersja wczesna czy późna jeszcze nie zdecydowałem. W każdym razie na pewno będzie z pudła. Dołoże tylko Friule i Lufy KM-ów z RB. Model będzie z wnętrzem i postaram się pootwierać co się da. Chciałbym mu dorzucić jakieś figsy i byłoby fajnie coś podobnego jak na pudełku. No ale jeszcze mi sie takich znaleźć nie udało. Może ktoś widział? Co do walorki to raczej żadnej nie przewiduję bo sam model prezentuje się bardzo dobrze. Jest to mój pierwszy Tristar i muszę powiedzieć że jestem zadowolony z jakości wyprasek jak i rodzaju plastiku. Na razie nie miałem żadnych śladów po wypychaczach. Jedyny mankament jaki osobiście mi przeszkadza to grubość połączeń elementów z ramką. Przy większych elementach to nie problem, ale przy mniejszych trzeba strasznie uważać przy odcinaniu aby ich nie połamać. No to na początek trochę polepionej przekładni oraz silnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Fajny projekt. Widzę, że faktycznie będzie co pokazać we wnętrzu pojazdu. Zerknij tutaj może coś znajdziesz http://www.saharahobby.pl/royal-model/5834-royal-model-rm154-german-crew-refuelling-tank-wwii-1-35.html dojechałem do tej strony z niemieckimi figurkami i dalej już sił nie starczyło Jak nie ma na stanie to dzwoń lub pisz. Ja tak dostałem dwóch mechaników do mojej dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Hej.Jak czolgus z wnetrzem to polukam;takie zboczenie. Juz jakis czas patrze na wypusty Tristara;jak by nie bylo co lepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Super, zasiadam i kibicuję . Jako że zbliża się wrzesień, może zrobiłbyś wersje wczesną z kampanii wrześniowej, z tymi białymi krzyżami, no i plus te figruki i jakaś scenka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Mej osoby też nie może zabraknąć w obserwacji budowy tego szkraba . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Jak to bywa u Tristara wnętrze ciekawe więc myślę że z twoimi Krzychu umiejętnościami będzie ciekawy model, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 To ja też chętnie pooglądam, Tristara jeszcze nie lepiłem, zobaczę, czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Trochę malutki chętnie pozaglądam do tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Dzięki za zameldowanie się na budowie. Mam teraz dwa tygodnie urlopu i mamm nadzieję że uda się troszke z tematem podgonić. Troszkę znowu polepiłem. Dochodzę do wniosku że wanna w całości to jest fajny bajer. Tutaj boki były osobno i będę musiał troszkę poszpachlować. Teraz kolej na góną część. Nastepnym razem postaram się dać fotkę z jakimś innym tankiem dla porównania wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Chętnie popatrzę co z tego ulepisz, sam kleję podobny zestaw. Ładnie się prezentują detale wnętrza. W w swoim flakpanzerze też musiałem szpachlować boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Plan zakładał że będę opierał się na twoich doświadczeniach, ale coś ostatnio prace u ciebie stanęły, he, he. Ja nie daję blach, tak więc powinno iść szybciej u mnie. Silnik i siedzenie kierowcy przykleję po pomalowaniu wnętrza. Ten długi element na burcie po przeciwnej stronie od siedzenia za czorta nie chciał pasować jak pokazywała instrukcja. Jest więc to swobodne umieszczenie tego elementu gdzieś w przybliżonej pozycji w wyszukiwarkach jakiej powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Właśnie ostatnio znów ruszyłem z Flakpanzerem. Zdjęcia dam wieczorem. Mi znów przednia płyta nie chciała się spasować, musiałem szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Lecimy dalej. Generalnie jak do tej pory fajnie się model lepi. Jak to z każdym modelem jest kilka miejsc gdzie spasowanie mogłoby być lepsze, troszkę szpachli itp. Ale to drobnostki. Model na razie poskładany tylko do zdjęć. I zgodnie z obietnicą porównanie z większym modelm (skala ta sama). Przy okazji Tygrys doczekał się lepszych figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 O mój boże, jakie to maleństwo. Mógłbyś podać długość i szerokość tego szkraba? A tak na marginesie to zaglądam tu od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Piękne to maleństwo Krzysiek Ja chwilowo odstawiłem modele(nie forum) i mam sporo do zrobienia - dwa tanki są na wykonczeniu (PZ. III po kamo i PZ. IV po podkładzie) więc na pewno wrócę Planuję w przyszłym tygodniu przysiąść do Trójki, ale przyznam że ten Tristar robi na mnie wrażenie z tymi wnętrzami I to duże wrażenie... Zaglądam i kibicuję Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Jakub, te wymiary to 10,5 X 6 cm. Fajnie że podglądasz. Marcin, fajna sprawa wnętrze ale też i roboty dużo więcej. Dawaj z twoimi do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 A podglądam, podglądam. Bardzo podobają mi się twoje warsztaty a na tego szkraba się ciągle zbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Teraz wyc w tym aby te elementy wnętrza jakoś pokazać, co zamierzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Teraz wyc w tym aby te elementy wnętrza jakoś pokazać, co zamierzasz? Aż się prosi o otwarcie wszystkich włazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Ano pokazać trzeba. Więc ta klapa dostępu do przekładni będzie zdjęta i oparta o przód czołgu. Właz boczny i na wieży otwarte. No i pootwierane klapy nad silnikiem. Martwi mnie trochę fakt, że są tam chyba chłodnice skutecznie zasłaniające widok na silnik, ale jeszcenie lukałem tak daleko w instrukcję montażu, hi, hi. Zasadniczo wygląd ostateczny uzależniony jest od zestawu figurek jakie dostanę - a tu jeszcze ciągle faza poszukiwań. Najbardziej to rajcowałby mnie jakiś zestaw mechaników. Wtedy w razie czego można by te chłodnice tez wywalić. A przy okazji. Instrukcja zakłada pomalowania wnętrza w kolorze panzergrau. Oczywiście ja nie będę tego przestrzegał i zrobię na biało (i proszę nie jojczyć). Bo inaczej to niewiele będzie widać. Problemem jest natoniast wnętrze komory silnika. NIe mam pojęcia na jakie kolory pomalować ją samą jak i silnik. Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 http://dysk.onet.pl/link/CZ6S7 B. dobry przewodnik nt. malowania wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Dzięki - poczytam. CO do figsów na ten moment ma na oku dwa zestawy: Tamiya ICM Coś z nimi dałoby się wykrzesać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Ja też mam często problem z figsami i myślę, że kiedyś powinniśmy spróbować walnąć częściowego scratcha jak koledzy z działu "figury". Sami decydują o ułożeniu kończyn itd. jedynie bańki czy dłonie są z rezyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Krzychu (zgadłem?), jak dla mnie to już za skomplikowane. Wymaga wyższego stopnia wtajemniczenia i wyobraźni. Ale kto wie co kiedyś przyjdzie? Jak nie znajdę nic lepszego, to kupię te dwa zestawy i coś będę z nich klecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 No, ja to też Krzychu - Chris - Kris - Krisownia, kumpel mi ukuł ten nick kiedyś i tak został. Mix zestawów to dobre wyjście jeśli 1 jest nieodpowiedni. Dasz radę, nie wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi