Darek 1614 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Po kilku modelach "na szybko" przyszedł czas na coś bardziej ambitnego. Otworzyłem mini magazynek pełen modeli czekających w kolejce i stanąłem przed poważnym dylematem co tu wybrać, An-26, F-14, F-4 itd itd.,.,.... Szybkie losowanie i wypadło na F-4J z Hasegawy w skali 1:48. Model postanowiłem troszkę pootwierać ale co finalnie będzie pokazane - czas pokarze. Na początek kilka fotek zestawów waloryzujących oraz rozpoczęcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Siadam w pierwszym rzędzie dla mnie F-4 to najładniejszy samolot odrzutowy w historii, dlatego z zaciekawieniem popatrzę. Do tego, jak widzę, będzie ciekawie pootwierany. Szykuje się super model, znając Twoje wcześniejsze produkcje A jakie malowanie mu dasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Będzie się działo!!! Kolejny świetny model się zapowiada, będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Choć w ostatnich miesiącach mało czasu na pisanie, to jednak będę z zainteresowaniem podglądał. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Cześć Darek, bardzo się cieszę z warsztatu i liczę, że będzie baaardzo szczegółowy... Pytanie: - czy wybór wersji J jest już docelowy i jakie konkretnie malowanie przewidujesz? Pytam, bo tak po cichu chciałbym zobaczyć fajne wykonanie E po grecku w trójtonowym szarym kamuflażu... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Krzyzyki postawiles na tych elementach ktore zostawisz? Rozsiadam się wygodnie i podgladam postepy. A malowanko to takie z czaszeczka byloby milo widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 A malowanko to takie z czaszeczka byloby milo widziane IMO - jak Phantom to tylko z rozdziawioną rekinią mordą pod osłoną radaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Darek, przyznaj się, polujesz na kolejną nagrodę od TOMCATSKY'ch ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Malowanie zpudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Kusi mnie jedno z poniższych malowań, tylko gdzie można coś takiego dostać? Darek, przyznaj się, polujesz na kolejną nagrodę od TOMCATSKY'ch ;) Faktem jest że nagrody macie super a co wyjdzie z tego Phantoma i czy będzie się nadawał na konkursy - pokleimy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Mam coś takiego i polecam. http://www.hobbydecal.com/detail.cgi?number=al48003v1 Część wykonana jest jako suche kalkomanie, część jako tradycyjne. Posada wszystkie napisy eksploatacyjne a także nr paneli. Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Mówisz, masz dostaniesz odemnie te kalki w Łasku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Mówisz, masz dostaniesz odemnie te kalki w Łasku ;) Oooo no to super, po pierwsze będę miał kalki, po drugie zawitacie w Łasku. Same plusy. Z góry dziękuję. A tak na marginesie co by nie było, że nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Patrząc na starannie wykonane fotele ( i nie tylko)pomyślałem że nie mogę przegapić takiego warsztatu. Zastanawiam się jakie masz plany co do kanałów dolotowych do silników. Po cichu liczę że nie masz zamiaru zaślepiać ich wlotów i zrobisz jakieś ich imitacje, choćby częściowe. Detalowanie idzie Tobie wyśmienicie, myślę że nie powinieneś mieć z tym większych problemów. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Ho, ho! Fear the bones! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Zastanawiam się jakie masz plany co do kanałów dolotowych do silników. Po cichu liczę że nie masz zamiaru zaślepiać ich wlotów No właśnie zamierzałem zaślepić je czerwonymi zagłuszkami ale w tej sytuacji muszę ponownie przemyśleć sprawę wlotów. Jeden z silników planuję całkowicie wybudować a wtedy powinno być widać cały kanał doprowadzający powietrze do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Małymi kroczkami do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Że się tak wtrace, a z jakich kwitow korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 DACO Publications Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Czy w tej publikacji są rysunki, przekroje tych kanałów? Mógłbyś odtworzyć jedynie ich zewnętrzne ścianki. Zamiast standardowych "zagłuszek" widoczność do środka kanału może częściowo zasłonić regulowany wlot powietrza. Jego ( właściwie ich) działanie mogło być sprawdzane również w czasie postoju, co nie kłóciłoby się z Twoją wizją pootwieranej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 9 Września 2013 Autor Share Napisano 9 Września 2013 Niestety rys. przekrojowych brak. Muszę poszukać w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Arek Mam stare Aerohobby z 1990r i tam też zamieszczone są m.in te przekroje, nawet w podobnej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 10 Września 2013 Autor Share Napisano 10 Września 2013 No i znów pojawiło się światełko w tunelu - WLOTOWYM!!! Dzięki Arku bardzo mi pomogłeś, pomimo ogromu dokumentacji nigdzie nie znalazłem tych przekrojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 W mojej subiektywnej ocenie jeden z kilku najciekawszych warsztatów na forum Za samolot za wybór wersji za wybór malowania za rozbebeszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Tylko pamietaj, że ten przekrój jest przez FGR MK2 - One latały na Spey'ach a nie na J79 - przez to kadłub był szerszy... Btw - było nawet takie powiedzenie: How do You make Phantom fat and slow? Just Spey-it! (dla ludzi ze średnią angielszczyzna: "spey" wymawia sie tak samo jak "spay" (kastracja) XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi