p_bladek Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Jakiś progres Darku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Niestety cały tydzień spędziłem na Krzesinach. Mam nadzieję że dzisiaj prace ponownie ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Małymi kroczkami do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Witaj Darek, bardzo ciekawie to wygląda - jaka jest koncepcja na silnik? Prace nad wnętrzem sugerują jego wymontowanie? A Twój pomysł mi się podoba - jest zbieżny z moimi planami co do kanału w Su. Dawaj te aktualizacje częściej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Sorki za przestój ale czekałem na boczne luki elektroniczne z żywicy - czekałem, czekałem aż się poddałem i postanowiłem zrobić je samemu. Jeden silnik będzie faktycznie wybudowany, na wzór zdobyłem silnik z A-5 Vigilante (niestety po wykonaniu własnego silnika od podstaw idzie do zwrotu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Wygląda obiecująco. Mam pytanko te wloty powietrza sam robiłeś?? Ja w swoim mam zaślepki, których bym się z chęcią pozbył ale brak mi pomysłu na kanały jak je wykonać Co do luków elektroniki sam je wykonywałem po części ze zdjęć od Ciebie, jeden wieczór i jeden luk jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Prace postępują: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Ruszyło żmudne kabelkowanie: ... na szczęście jest pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Lubię Darek, te Twoje warsztaty. Widać, że będzie świetny Phantom. No i pewnie - choć to może za wcześnie - będzie musiała być dobrze opracowana podstawka do prezentacji tego wszystkiego od spodu. Czekam też bardzo na etap budowy silnika, przyda mi się kilka patentów (bo nie wątpię, że będą) przy budowie u mnie . Brawa za odwagę wpuszczenia asystenta na warsztat, ja w toku własnych prac na razie się na to nie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Silnik to na razie odległy temat. Mój asystent też sporadycznie zasiada do warsztatu ale jak już się do niego dostanie to jest jazda bez trzymanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Maszakra! (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Wiesz Darku, moi pomocnicy przed laty też nieźle "wojowali". A to spadł model i potrzaskał się, a to części ginęły. Teraz jedno ma 21, a drugie 18 Aż boję się silnika, przy takim wnętrzu. Ładniusie to, ładniusie. A podstawka to tylko lustro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Teraz jedno ma 21, a drugie 18 No to już nie pomoc a konkurencja, pod warunkiem, że złapali bakcyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Przyznaję i potwierdzam...na podstawie obserwacji-ROBOTA MISTRZOWSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Darku, o konkurencji trudno mówić. Syn zupełny brak zainteresowania tematem, a córka plastycznie jak najbardziej, ale inny kierunek. Tak więc,w osamotnieniu, mając chwilę próbuję coś dłubać,ale więcej w tym chęci i nadziei niż możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Zapowiada się piękny Phantom Praca z tak małym i młodziutkim asystentem nie mogłaby wyglądać inaczej Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Pierwszy luk silnikowy prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Co tu dużo pisać - kawał świetnej modelarsko-zegarmistrzowskiej roboty. Oglądając TAKIE warsztaty, coraz bardziej nabieram przekonania, do otwierania w takim stopniu modeli. Z niecierpliwością czekam na kolejne aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Świetna robota. W dalekich planach mam podobnie potwieranego F-18, więc będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Darek, nie stresuj mnie plisssssss Ale czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Wracając po małej przerwie muszę się usprawiedliwić. Otóż dowiedziałem się że do F-4 pasują silniki z RA-5C Vigilante Trumpeter 1/48. Po krótkim poszukiwaniu udało się je zdobyć. W między czasie zrobił się drugi przedział silnikowy i nadgryzione zostało jedno skrzydło. Dzięki Kolegom z "Grupy TOMCATSKY" mam wreszcie upragnione silniki. Mała przymiarka. ... obecnie trwa żmudne kabelkowanie zabudowanego silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Piękna robota Darek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Kolejny luk zrobiony. Następne skrzydło już rozpoczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Darku a czy nie powinny być wnęki koloru Olive Drab?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Dobrze, że wymieniłem mojego Phantoma z Hase na Shermana Firefly, bo robiąc go bym tylko wpadł w kompleksy widząc taki bajerancki warsztat Chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi