Skocz do zawartości

F-4J Phantom II 1:48 Hasegawa

Darek 1614

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Sorki za przestój ale czekałem na boczne luki elektroniczne z żywicy - czekałem, czekałem aż się poddałem i postanowiłem zrobić je samemu.

Jeden silnik będzie faktycznie wybudowany, na wzór zdobyłem silnik z A-5 Vigilante (niestety po wykonaniu własnego silnika od podstaw idzie do zwrotu).

Wygląda obiecująco. Mam pytanko te wloty powietrza sam robiłeś?? Ja w swoim mam zaślepki, których bym się z chęcią pozbył ale brak mi pomysłu na kanały jak je wykonać Co do luków elektroniki sam je wykonywałem po części ze zdjęć od Ciebie, jeden wieczór i jeden luk jest.

Lubię Darek, te Twoje warsztaty. Widać, że będzie świetny Phantom. No i pewnie - choć to może za wcześnie - będzie musiała być dobrze opracowana podstawka do prezentacji tego wszystkiego od spodu.

Czekam też bardzo na etap budowy silnika, przyda mi się kilka patentów (bo nie wątpię, że będą) przy budowie u mnie .

Brawa za odwagę wpuszczenia asystenta na warsztat, ja w toku własnych prac na razie się na to nie zdecydowałem

Wiesz Darku, moi pomocnicy przed laty też nieźle "wojowali". A to spadł model i potrzaskał się, a to części ginęły. Teraz jedno ma 21, a drugie 18

Aż boję się silnika, przy takim wnętrzu. Ładniusie to, ładniusie. A podstawka to tylko lustro!

Darku, o konkurencji trudno mówić. Syn zupełny brak zainteresowania tematem, a córka plastycznie jak najbardziej, ale inny kierunek.

Tak więc,w osamotnieniu, mając chwilę próbuję coś dłubać,ale więcej w tym chęci i nadziei niż możliwości

Zapowiada się piękny Phantom Praca z tak małym i młodziutkim asystentem nie mogłaby wyglądać inaczej Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie

Co tu dużo pisać - kawał świetnej modelarsko-zegarmistrzowskiej roboty. Oglądając TAKIE warsztaty, coraz bardziej nabieram przekonania, do otwierania w takim stopniu modeli. Z niecierpliwością czekam na kolejne aktualizacje.

• 2 weeks later...

Wracając po małej przerwie muszę się usprawiedliwić.

Otóż dowiedziałem się że do F-4 pasują silniki z RA-5C Vigilante Trumpeter 1/48.

Po krótkim poszukiwaniu udało się je zdobyć.

W między czasie zrobił się drugi przedział silnikowy i nadgryzione zostało jedno skrzydło.

049_zps3fdfae37.jpg

053_zps9ae75e7f.jpg

054_zps0b875161.jpg

Dzięki Kolegom z "Grupy TOMCATSKY" mam wreszcie upragnione silniki.

048_zpsfa3c0495.jpg

050_zpse9465f5a.jpg

Mała przymiarka.

051_zps1ecd29e5.jpg

052_zpsc186be62.jpg

... obecnie trwa żmudne kabelkowanie zabudowanego silnika...