Maxsimus Napisano 14 Grudnia 2013 Napisano 14 Grudnia 2013 Fantastyczna robota z resztą jak w każdym twoim projekcie wielkie wow! czekam na dalszy etap prac Cytuj
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Napisano 15 Grudnia 2013 Podziękował koledzy serdecznie we wtorek wrzucę aktualizację . Cytuj
djack Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Wygląda tak dobrze, że aż szkoda to malować. Cytuj
Mirek66 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Witam z czasem cienko to i postępy marne . Miało być inaczej a wyszło normalnie wymalowany Tamką OG rozjaśniana żółtym i białym . Popryskałem też sido pod kalki i wash , jak zakupie spirit white to zabiorę sie za kończenie modelu . Jak byście zobaczyli jakis mocny babol to dajcie znać Pozdrawiam Mirek . Cytuj
KAMIL90 Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Co tu dużo pisać poprostu rewelacyjnie wykonany i pomalowany model. Cytuj
Klepas Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 Mirku jak zwykle kawał dobrego modelarstwa w Twoim wykonaniu... Czekam na efekt końcowy ;) Cytuj
Marcintosh Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Gratuluje wyboru modelu :-) CR2 ktorego budujesz (DT22AA) to pojazd esperymentalny. Obecnie nosi oznaczenie "TES" od "Theatre Entry Standard". Obecnie nosi logo z filmu "Transformers" a z boku oznaczenie "MEGATRON" pisane czcionka Stencil, to tak gdyby chcialo ci sie kalki samemu robic ;-) https://picasaweb.google.com/lh/photo/Kkc7XJz_UnxNL-RtbmzJ12ircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/igtYm5H8yv4gfQMrhND8umircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink Cytuj
Lipstein Napisano 13 Lutego 2014 Napisano 13 Lutego 2014 Tak, i powiedziano mi: nic nie papraj z modelami, tylko rzuć to, bo do ideału daaaaleko. Offtop, ale model powala detalem Cytuj
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Napisano 14 Lutego 2014 Podziękował koledzy za pozytywny odbiór Marcintosh , MEGATRON jest podejrzewam finalna wersją TES na chwile obecna ja chciałem zbudować średnią ale po dokładnym zbadaniu tematu musiał bym dorabiać RWS , siatkę maskująca z matami i podwyższać ażurowe osłony co razem trochę zajęło by mi za dużo czasu Pojazd w takiej konfiguracji jaki wykonałem mam na fotce którą wstawię jak się dokopie do niej . Na razie czekam na SW jak dostane przesyłkę to wstawię fotki z postępu prac . Klepas dzięki i co tam z twoim Leosiem skończyłeś go ? bulik58 też czytałem o tym ale w tych pojazdach jeszcze były co widać na fotkach . Cytuj
Witekw Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Witam Robi wrażenie ten model. Gratuluję wykonania i czekam na kolejną relację. pozdrawiam Witek P.S. Szukam części do Challenger 2 skala 1:35 a mianowicie pługu razem z mechanizmem opuszczania gdyż chciałem wykonać model z GPM w 1:25 a brakujące części dorobić na podstawie tych plastikowych. Ma może ktoś z Was takie elementy na zbyciu? Cytuj
Marcintosh Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Megatron jest generalnie pojazdem testowym. Wszelkie nowe wynalazki sa na nim instalowane i ujezdzane az sie nie rozleca i czesc z nich wchodzi potem do uzytku na liniowych CR2. Cytuj
Mirek66 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Napisano 29 Grudnia 2015 Witam , minęło sporo czasu od ostatniego wpisu ale pora pokończyć co się zaczęło . Model przemalowałem oraz dodałem nowe anteny na wieży , trochę paprotkowy ale zmieni wygląd . Gdy zrobię wash to wrzucę fotki . na razie wygląda tak ; Pozdrawiam Mirek . Cytuj
morfeusz84 Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Super !!! Mam pytanie , skąd masz te jasne elementy z przodu po bokach ? Też mam ten model i chciał bym zrobić "megatron " Wysłane z iPhone 6s+za pomocą Tapatalk Cytuj
Mirek66 Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Napisano 30 Grudnia 2015 Podziękował koledzy za miłe słowa morfeusz84 rzecz z przeróbka na Megatrona nie jest łatwa jak mi się też zdawało a początku . Praktycznie trzeba całkiem przerabiać boczne osłony ,dorabiać ażury na wyższe gdyż te z blaszek nie są do niego . Przód cały jak widać na fotkach poniżej ale to jest do ogarnięcia , na wieży musisz dorobić zestaw z karabinem i wiele wiele innycz nie wspomnę o siatce . Podsumowując ja żem zwątpił i przerobiłem na TES-a nie tak zmodyfikowanego . Lepiej chyba kupić zestaw Barakudy ? Wrzucę trochę fotek z warsztatu bo poznikały ; Cytuj
Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Napisano 31 Grudnia 2015 Januszu z tego co wyszukałem to raczej niema , a jeśli by były to myślę iż by były w zestawie . Cytuj
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Napisano 9 Stycznia 2016 Witam , model według mnie prawie na finiszu , położony półmat Tamiya na którym dodam jeszcze trochę ciemniejszych zacieków po bokach oraz wycieków na płycie nad silnikowej z Mig-a i poprószę fartuchy . Na razie to tyle , wszelkie uwagi i sugestie jak zawsze mile widziane . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Stycznia 2016 Napisano 9 Stycznia 2016 Gąsienice będziesz jeszcze jakoś maltretował? Cytuj
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Napisano 9 Stycznia 2016 Tak Tomku gąski do roboty , na razie mają tylko wash Kursk Earth , dam jeszcze jakieś pigmenty i przetrę ołówkiem metalowe części które się wytrzeć . Cytuj
bazylms Napisano 9 Stycznia 2016 Napisano 9 Stycznia 2016 Widzę że zacząłeś już brudzić górę. To jest jakiś "dust" w płynie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi