Skocz do zawartości

Challenger 2 Enhanced Armour Trumpeter 1/35

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Witam z czasem cienko to i postępy marne .

Miało być inaczej a wyszło normalnie wymalowany Tamką OG rozjaśniana żółtym i białym .

Popryskałem też sido pod kalki i wash , jak zakupie spirit white to zabiorę sie za kończenie modelu .

Jak byście zobaczyli jakis mocny babol to dajcie znać

Pozdrawiam Mirek .

qzv8.jpg

b4oo.jpg

w94g.jpg

t7a1.jpg

u80s.jpg

6ijwi.jpg

qoqa.jpg

Gratuluje wyboru modelu :-)

CR2 ktorego budujesz (DT22AA) to pojazd esperymentalny. Obecnie nosi oznaczenie "TES" od "Theatre Entry Standard". Obecnie nosi logo z filmu "Transformers" a z boku oznaczenie "MEGATRON" pisane czcionka Stencil, to tak gdyby chcialo ci sie kalki samemu robic ;-)

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Kkc7XJz_UnxNL-RtbmzJ12ircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/igtYm5H8yv4gfQMrhND8umircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink

Podziękował koledzy za pozytywny odbiór

Marcintosh , MEGATRON jest podejrzewam finalna wersją TES na chwile obecna ja chciałem zbudować średnią ale po dokładnym zbadaniu tematu musiał bym dorabiać RWS , siatkę maskująca z matami i podwyższać ażurowe osłony co razem trochę zajęło by mi za dużo czasu

Pojazd w takiej konfiguracji jaki wykonałem mam na fotce którą wstawię jak się dokopie do niej .

Na razie czekam na SW jak dostane przesyłkę to wstawię fotki z postępu prac .

Klepas dzięki i co tam z twoim Leosiem skończyłeś go ?

bulik58 też czytałem o tym ale w tych pojazdach jeszcze były co widać na fotkach .

Witam

Robi wrażenie ten model. Gratuluję wykonania i czekam na kolejną relację.

pozdrawiam

Witek

P.S. Szukam części do Challenger 2 skala 1:35 a mianowicie pługu razem z mechanizmem opuszczania gdyż chciałem wykonać model z GPM w 1:25 a brakujące części dorobić na podstawie tych plastikowych. Ma może ktoś z Was takie elementy na zbyciu?

• 1 year later...

Witam , minęło sporo czasu od ostatniego wpisu ale pora pokończyć co się zaczęło .

Model przemalowałem oraz dodałem nowe anteny na wieży , trochę paprotkowy ale zmieni wygląd .

Gdy zrobię wash to wrzucę fotki . na razie wygląda tak ;

dze0rt.jpg

qskqxu.jpg

Pozdrawiam Mirek .

Podziękował koledzy za miłe słowa

morfeusz84 rzecz z przeróbka na Megatrona nie jest łatwa jak mi się też zdawało a początku .

Praktycznie trzeba całkiem przerabiać boczne osłony ,dorabiać ażury na wyższe gdyż te z blaszek nie są do niego .

Przód cały jak widać na fotkach poniżej ale to jest do ogarnięcia , na wieży musisz dorobić zestaw z karabinem i wiele wiele innycz nie wspomnę o siatce .

Podsumowując ja żem zwątpił i przerobiłem na TES-a nie tak zmodyfikowanego .

Lepiej chyba kupić zestaw Barakudy ?

Wrzucę trochę fotek z warsztatu bo poznikały ;

rs56gy.jpg

l8xfk.jpg

28i8gvk.jpg

eiwnbm.jpg

15zoa2q.jpg

xd3r6.jpg

• 2 weeks later...

Witam , model według mnie prawie na finiszu , położony półmat Tamiya na którym dodam jeszcze trochę ciemniejszych zacieków po bokach oraz wycieków na płycie nad silnikowej z Mig-a i poprószę fartuchy .

Na razie to tyle , wszelkie uwagi i sugestie jak zawsze mile widziane .

Pozdrawiam Mirek .

730wns.jpg

be79sn.jpg

f3swpc.jpg

sxgol1.jpg

5cylpc.jpg

10gln5x.jpg

2i6iavt.jpg

dcssnl.jpg

kc1a1h.jpg

2q9yo86.jpg

Tak Tomku gąski do roboty , na razie mają tylko wash Kursk Earth , dam jeszcze jakieś pigmenty i przetrę ołówkiem metalowe części które się wytrzeć .