makinen Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 O Matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Fantastyczna robota z resztą jak w każdym twoim projekcie wielkie wow! czekam na dalszy etap prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2013 Podziękował koledzy serdecznie we wtorek wrzucę aktualizację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Wygląda tak dobrze, że aż szkoda to malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Witam z czasem cienko to i postępy marne . Miało być inaczej a wyszło normalnie wymalowany Tamką OG rozjaśniana żółtym i białym . Popryskałem też sido pod kalki i wash , jak zakupie spirit white to zabiorę sie za kończenie modelu . Jak byście zobaczyli jakis mocny babol to dajcie znać Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ładnie, walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Z czego zrobisz siatke maskujacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Co tu dużo pisać poprostu rewelacyjnie wykonany i pomalowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Mirku jak zwykle kawał dobrego modelarstwa w Twoim wykonaniu... Czekam na efekt końcowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Gratuluje wyboru modelu :-) CR2 ktorego budujesz (DT22AA) to pojazd esperymentalny. Obecnie nosi oznaczenie "TES" od "Theatre Entry Standard". Obecnie nosi logo z filmu "Transformers" a z boku oznaczenie "MEGATRON" pisane czcionka Stencil, to tak gdyby chcialo ci sie kalki samemu robic ;-) https://picasaweb.google.com/lh/photo/Kkc7XJz_UnxNL-RtbmzJ12ircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/igtYm5H8yv4gfQMrhND8umircqmuVXART0JY-Hkuyng?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Jezus Maria i Wszyscy Święci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Lipstein, Ty objawienie miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Tak, i powiedziano mi: nic nie papraj z modelami, tylko rzuć to, bo do ideału daaaaleko. Offtop, ale model powala detalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Podziękował koledzy za pozytywny odbiór Marcintosh , MEGATRON jest podejrzewam finalna wersją TES na chwile obecna ja chciałem zbudować średnią ale po dokładnym zbadaniu tematu musiał bym dorabiać RWS , siatkę maskująca z matami i podwyższać ażurowe osłony co razem trochę zajęło by mi za dużo czasu Pojazd w takiej konfiguracji jaki wykonałem mam na fotce którą wstawię jak się dokopie do niej . Na razie czekam na SW jak dostane przesyłkę to wstawię fotki z postępu prac . Klepas dzięki i co tam z twoim Leosiem skończyłeś go ? bulik58 też czytałem o tym ale w tych pojazdach jeszcze były co widać na fotkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witekw Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Witam Robi wrażenie ten model. Gratuluję wykonania i czekam na kolejną relację. pozdrawiam Witek P.S. Szukam części do Challenger 2 skala 1:35 a mianowicie pługu razem z mechanizmem opuszczania gdyż chciałem wykonać model z GPM w 1:25 a brakujące części dorobić na podstawie tych plastikowych. Ma może ktoś z Was takie elementy na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Megatron jest generalnie pojazdem testowym. Wszelkie nowe wynalazki sa na nim instalowane i ujezdzane az sie nie rozleca i czesc z nich wchodzi potem do uzytku na liniowych CR2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Witam , minęło sporo czasu od ostatniego wpisu ale pora pokończyć co się zaczęło . Model przemalowałem oraz dodałem nowe anteny na wieży , trochę paprotkowy ale zmieni wygląd . Gdy zrobię wash to wrzucę fotki . na razie wygląda tak ; Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Na razie wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Super !!! Mam pytanie , skąd masz te jasne elementy z przodu po bokach ? Też mam ten model i chciał bym zrobić "megatron " Wysłane z iPhone 6s+za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 Podziękował koledzy za miłe słowa morfeusz84 rzecz z przeróbka na Megatrona nie jest łatwa jak mi się też zdawało a początku . Praktycznie trzeba całkiem przerabiać boczne osłony ,dorabiać ażury na wyższe gdyż te z blaszek nie są do niego . Przód cały jak widać na fotkach poniżej ale to jest do ogarnięcia , na wieży musisz dorobić zestaw z karabinem i wiele wiele innycz nie wspomnę o siatce . Podsumowując ja żem zwątpił i przerobiłem na TES-a nie tak zmodyfikowanego . Lepiej chyba kupić zestaw Barakudy ? Wrzucę trochę fotek z warsztatu bo poznikały ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Januszu z tego co wyszukałem to raczej niema , a jeśli by były to myślę iż by były w zestawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Witam , model według mnie prawie na finiszu , położony półmat Tamiya na którym dodam jeszcze trochę ciemniejszych zacieków po bokach oraz wycieków na płycie nad silnikowej z Mig-a i poprószę fartuchy . Na razie to tyle , wszelkie uwagi i sugestie jak zawsze mile widziane . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Gąsienice będziesz jeszcze jakoś maltretował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tak Tomku gąski do roboty , na razie mają tylko wash Kursk Earth , dam jeszcze jakieś pigmenty i przetrę ołówkiem metalowe części które się wytrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Widzę że zacząłeś już brudzić górę. To jest jakiś "dust" w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi