Super Moderator jawkers Napisano 24 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2013 Witam. Moja przygoda z modelami zaczęła się na początku lat 80 (nie pamiętam dokładnego roku), kiedy to od Chrzestnej dostawałem na różne okazje modele. Jako że miałem ok 3-4 lat to modele te sklejał mi Tata. Wyglądało to tak, że skleił model, następnie nałożył kalki i na nitkach podwieszone pod sufitem wisiały min. 3 lub 4 sztuki "Łosia", "Jak" który miał na skrzydłach gwiazdy i jeszcze jeden model, pamiętam tylko że była to mały samolocik wielkością dorównujący Wildze. Następny etap to szkoła podstawowa, razem z tata sklejaliśmy modele i dawaliśmy do pomalowania koledze, który w klubie "Pasja" w Żywcu nakładał farbę oraz kalki. Za malowanie płaciłem mu 20.000 zł, takie to było drogie hobby. Jako że nie miałem żadnego pojęcia o modelarstwie a tym bardziej funduszy a internet wtedy jeszcze w Polsce dopiero raczkował, nie miałem dostępu do żadnych książek, czasopism. Wtedy na szafce miałem sklejonego plastikowego F-16, Mi-24, Miga 29, Tornado, 2 Harriery USS Saratoga, SU 27, Tygrysa i Pumę którą kupiłem od kolegi. Spodobała mi się, ponieważ miała składane podwozie. Znowu na jakiś czas zapomniałem o modelarstwie. Trzeci etap, któregoś dnia, przechodziłem koło kiosku Ruchu i na wystawie był Mały Modelarz z Dar Pomorza. Pomyślałem że spróbuję taki model złożyć w całość. Gdy ukończyłem Dar Pomorza, były jeszcze F-18, ORP Orzeł, Hawker hurricane, Sopwith F.1 CAMEL i Alien - Caterpillar P-5000. Następnie postanowiłem skleić model plastikowy HH - 53C. Pamiętam jak kilka razy dziennie pociskałem na CPN by napompować koło z samochodu które służyło mi jako kompresor. Tak na dobre plastiki zagościły w moim życiu. W dzisiejszych czasach w erze internetu zdobyć jakieś informacje na temat jakiegoś konkretnego typu, modelu, samochdu lub samolotu to żaden problem. To tyle o mnie. Moja pierwsza próba, jak to jest coś zbudować. Roboty dużo a efekt żaden. Galeria HH 53c Jolly Green Giant Italeri 1:72 Galeria FA-18 Hornet Italeri 1:72 Warsztat Galeria B-52 Stratofortress 1:72 Italeri Warsztat Galeria Subaru Impreza WRC 03 Heller 1:24 Warsztat Galeria Western Star LA Fire Dept Recovery Truck Italeri 1:24 Warsztat Galeria Volvo FH-12 Yamaha Racing Team World Champion 2004 Italeri 1:24 Warsztat Galeria Scania R144L Italeri 1:24 Warsztat Galeria Ford T 1910 1:16 Lindberg Warsztat Galeria Opel Blitz fire Italeri 1:24 Warsztat M1 A1 Abrams 1:35 Italeri Warsztat Galeria Panzerkampfwagen II Ausf C 1:35 Tamiya Warsztat Galeria Zbudowałem jeszcze F-18 Tigermeet, ale fotosik trwale usunął moje zdjęcia z mojego konta, które były pokazane na forum. Model jest u mojego Taty więc przy najbliższej okazji cyknę kilka zdjęć. Jeszcze mam niedokończony model schronu. PS. Jak będzie więcej czasu, to postaram się na bieżąco uzupełniać zdjęcia które poznikały z moich relacji, a wtedy powklejam linki z relacji pod każdym zdjęciem. Grumman F-14A Tomcat plus 1:72 - Kitech Warsztat Galeria Supermarine Spitfire Mk Vb Airfix w skali 1:24 Warsztat Galeria Samobieżna Wyrzutnia Rakiet 2P25 (SA-6) Trumpeter 1:35 Warsztat Galeria Milicyjny UAZ-469B, Trumpeter 1:35 Warsztat Galeria Mini Cooper, Tamiya 1:24 Warsztat Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Świetne cywile Lawetę i wreckera pamiętam z warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 W tzw. międzyczasie łaziłeś chyba trochę po okolicznych schronach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Eleganckie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comep Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Piękne zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Super modele a ten UAZ to nie był przypadkiem przez jakiś czas na gównej stronce Modelwork? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Był na głównej spory czas i stanowczo na ta główna stronę zasługiwał bo kozak model chyba ozdoba całego portfolio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Lutego 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Lutego 2017 Dziękuję Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 No zdolnyś Widać przy tym wszystkim, postęp jaki zrobiłeś. Niektóre jak żywe, tylko ten kolor FordaT... za mało czerni w czerni Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2017 Mini Cooper, Tamiya 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Maja 2019 F-16A Fighter 1:32 Kangnam Warsztat Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2023 TS-11 Iskra 1"72 Mister Craft Warsztat Galeria 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia Brytyjski Tank Mk.I 1:72 MB Warsztat Galeria 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi