Super Moderator jawkers Posted May 11, 2019 Super Moderator Share Posted May 11, 2019 Witam. Przedstawiam mój ostatnio skończony model. Jest to F-16A Fighter w skali 1:32 firmy Kangnam. Model to straszny gniot i trzymajcie się od niego z daleka, taka jest moja rada, szczególnie młodzi adepci modelarstwa. Model budowałem ponad rok. Na początku miał mieć malowanie 184th FS lub 188th FW, jeżeli cokolwiek to komuś coś mówi. Ale dzięki koledze z forum "Solo", model został pomalowany w malowanie chyba prototypowe. Przy modelu były wzloty i upadki, ale chyba więcej upadków. Efekt końcowy jest taki, że model cieszy moje oko Chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi przy budowie podpowiedziami, uwagami, a także tym którzy tylko obserwowali. Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć warsztat to poniżej wstawiam odnośnik. Koniec smęcenia miłego oglądania. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Brawo, z tego gniota w pudełku wyciągnąłeś naprawę fajny i pieszczący oko model. Zdjęcia na czarnym tle wyglądają naprawdę świetnie. Dobrze że nie bawiłeś się w jakieś wymyślne brudzenie, bo ten samolot dobrze wygląda tak jak u Ciebie - czysty i bez śladów eksploatacji. Bardzo podoba mi się nie tylko malowanie ale i ten ciemny wash w liniach, który tak fajnie nadaje nieco drapieżnego wyglądu maszynie. Z wad: no trochę gryzą w oczy nierówne linie podziału na obudowie wlotu powietrza, pewnie kilka innych drobiazgów by się znalazło. Ale generalnie: w pyteczkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Bardzo ładny model wyszedł.Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Zajefajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 (edited) Ładnie się prezentuje, gratulacje. Te flagi aż musiałem sprawdzić, po prawej stronie malował je chyba jakiś pijany (tak swoja droga w oryginale ostatnia jest żydowska) Edited May 11, 2019 by Bobek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted May 11, 2019 Author Super Moderator Share Posted May 11, 2019 To nie jest orginał. To replika. I to chyba nie jest F-16A. A izraelskiej flagi nie było w oryginale (możliwe, że pojawiła się w późniejszych latach), tylko irańska która została usunięta w 1979 roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek A. Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Gratuluję, bardzo ładny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Walka była, ale jest fajny. Gratki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Wyciągnąłeś z tego gniota bardzo ładny model. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Gratulacje, super wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Śledziłem tak z boku patrząc co tam wywijasz z tym zestawem. No i muszę pogratulować. Bardzo dobra robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted May 12, 2019 Author Super Moderator Share Posted May 12, 2019 Witam. Dziękuję panowie bardzo Cieszę się że model się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Bardzo fajnie wyszedł, obserwowałem zmagania z materią w warsztacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted May 23, 2019 Author Super Moderator Share Posted May 23, 2019 3 minuty temu, RAV napisał: Tylne narożniki stateczników poziomych nie powinny być ścięte. Tak, wiemy. Już to omawialiśmy na warsztacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts