Jendrass1 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Witam Dłubię od pewnego czasu model starachowickiej armaty kal. 75 mm wz 37, czyli półstałej wersji armaty wz.36. Prace, jak na mój warsztat, posuwają się b.szybko (początek grudzień 2012), a w międzyczasie rozpocząłem tylko dwa inne projekty ;) Obecnie stan prac: Armata oraz cale oprzyrządowanie (nastawnica; odbiorniki kierunku, podniesienia, gniazda energii elektrycznej i akumulatorów etc) są niemal gotowe do pomalowania podkładem (i załamania rąk nad poprawkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 No w końcu! Już myślałem, że się nie doczekam bliskiej memu sercu starachowickiej 75-ki. Działaj, jestem pierwszym widzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Robi wrażenie. Z tymi poprawkami to chyba żartujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 czekamy na fotki po podkładzie i nadal kibicujemy projektowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 jak zawsze kopara opada. ale czekam na rozwój twego kunsztu malarskiego - działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Jendrass templess Cię prosi. Zrób coś dla ludu, odlej tę armatę, sprzedaj model na formy czy coś takiego aby udostępnić ją ogółowi. Pozdrawiam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Malowanie z małym zonkiem, bo zdaje się, że farby się zdążyły odleżeć/przeterminować i szlag je trafił. Więcej czyszczenia po tym zielonym było niż malowania. Jutro łatam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Tak trochę pustynnie wyszło.... No ale teraz to już chyba z górki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Aparat mi nawala albo źle coś poustawiałem, w oryginale nie jest taka żółta (na szczęście!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Stan "Zdziś": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Pięknie, dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Jest ogień. Masz chłopie rękę do tych wrześniowych cudeniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Bardzo ładnie się prezentuje. W jakim wariancie chcesz ją skończyć? Do strzelania czy do ciągnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Tez mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Armata będzie w pozycji do strzelania, szkoda mi ją składać i podpinać pod ciągnik (którego póki co nie ma). Nie będę jej obijał zbyt mocno (podstawę wyraźniej niż samo działo) bo był to sprzęt nowy, a ponadto o każdy element wyposażenia w WP bardzo dbano, więc raczej nie miał szans się "zeszmacić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Piękna. Żebyś ją jeszcze zwaszował... byłoby lepiej widać ogrom włożonej pracy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi