Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Noooo, bo już sie stęskniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Znowu zadziwiłeś !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 ten model grosza to 2:1 czy 4:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Świetna robota. Nadbudówki kutrów mogłyby z powodzeniem być samodzielnymi modelami jednostek w systemie bitewnym Dystopian Wars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Kutry - bardzo, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Przeglądam to forumi cały czas się zastanawiam skąd ludzie biorą takie wielkie jednogroszówki...? A tak serio... fenomenalna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 dzięki Panowie... łodzie motorowe już praktycznie gotowe: wykonałem też klatki w wersji otwartej: tak wyglądają łodzie z klatkami: nie wiem czy nie zostawić ich bez klatek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 zupełnie jak wietnamskie łupiny do przewozu po Mekongu kurczaków "luzem" A tak na poważnie: szczerze to chyba bez klatek lepsze. Ewentualnie może bym je przeciął w połowie i zostawił tylko na dziobie - choć nie wiem czy to nie będzie SF. Aż tak dobrze nie siedzę w tematyce IJN. Poza tym wydaje mi się że chyba od rufy powinno być jakieś większe wyjście. One w ogóle po coś były? Jakieś zadaszenie na tym rozciągano w słoneczne dzionki? Te jasne zgrubienia to odbojnice jak rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 A nie możesz części zrobić z klatkami, a części bez? Też chciałbym wiedzieć, po co te konstrukcje- do ochrony pasażerów, czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 łodzie motorowe niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 ...Ewentualnie może bym je przeciął w połowie i zostawił tylko na dziobie - choć nie wiem czy to nie będzie SF. Aż tak dobrze nie siedzę w tematyce IJN. Poza tym wydaje mi się że chyba od rufy powinno być jakieś większe wyjście.One w ogóle po coś były? Jakieś zadaszenie na tym rozciągano w słoneczne dzionki? Te jasne zgrubienia to odbojnice jak rozumiem Tak te jasne zgrubienia to odbojnice... na klatkach rozściągano brezentowe zadaszenie w słoneczne i sztormowe dzionki nie mogę odnaleźć zdjeć niestety ... ale Tamyia IJN Random Warship Details: tu też widać, że klatki składane były do środka. Dach konstrukcji lądował na dnie łodzi. Do połowy przeciąć nie bardzo - bo to SF będzie. Oczywiście wyjście było na rufie - naprzeciwko sternika. Całość tylnej ściany klatki była podnoszona. chyba zostawię otwarte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Troche to wyglada jak klatka dla wieznia A moze wlasnie wykombinowalbys jakis brezencik na wierzch? moze dac ciekawy efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 nie zdziwię się jak na następnym warsztacie blacman będzie lepił z blaszek wnętrza hydroplanów, albo nawet w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Piękna robota Ja raczej bym zostawił otwarte... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 mało czasu na modelarstwo... ...A moze wlasnie wykombinowalbys jakis brezencik na wierzch?... jeszcze spróbuję poćwiczyć wariant z brezencikiem... ukończyłem kutry admiralskie: pozostało jeszcze dodać koła ratunkowe oraz kotwice i nieco lin... W czasie rejsu, gdy kutry były na stojakach olinowanie na nich raczej nie było na nich rozpinane.... Ktoś z Kolegów ma może wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 W tym wypadku brezencik z PVA bedzie jak znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Przepiekne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Żebym nie widzial wątku od początku nigdy nie powiedziałbym, że to siedemsetka... Kosmiczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Grzegorzu nie myślałeś aby na maszcie kutra admiralskiego linki wykonać z drucików 0,03 lub 0,04 ?? Nie powiem świetnie to wygląda ale te linki fototrawione są takie grubaśne. Ogólne wrażenie jest porażające. ( w pozytywnym znaczeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Seba - myślałem... ale po prostu odpuściłem... tak - są grubaśnie bardzo. W międzyczasie sprawdziłem - w czasie operacji na morzu wszelkiego rodzaju takielunki i maszty oraz komin były poskładane. Zarówno na kuterkach jak i na łodziach motorowych... Ale pewnie tak zostawię jak jest - z błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 W międzyczasie sprawdziłem - w czasie operacji na morzu wszelkiego rodzaju takielunki i maszty oraz komin były poskładane. Zarówno na kuterkach jak i na łodziach motorowych... Ale pewnie tak zostawię jak jest - z błędem. Mimo wszystko ja bym zostawił bo pięknie się prezentują , poza tym jakbyś nie napisał to pewnie większość nawet by nie zwróciła na to uwagi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 W międzyczasie sprawdziłem - w czasie operacji na morzu wszelkiego rodzaju takielunki i maszty oraz komin były poskładane. Zarówno na kuterkach jak i na łodziach motorowych... Ale pewnie tak zostawię jak jest - z błędem. Mimo wszystko ja bym zostawił bo pięknie się prezentują , poza tym jakbyś nie napisał to pewnie większość nawet by nie zwróciła na to uwagi... Pozdrawiam Zostaw jak jest.Przekombinować jest łatwo.Jak wiemy skala 1/700 to skala iluzji więc jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Słowem, czasem lepiej zrezygnować z jakiegoś detalu, niż go zrobić w sposób przerysowany. Faktycznie to zdecydowanie najgorszy moment tych kutrów. Sam maszcik z rejką by wystarczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Żebym nie widzial wątku od początku nigdy nie powiedziałbym, że to siedemsetka...Kosmiczna robota. Bo to nie jest siedemsetka... to 1/200 tylko blacman wytrawil sobie polmetrowe jednogroszowki cwaniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 łódki się kryją... póki co zakończyłem wieże artylerii głównej: pozostało domalować końcówki luf i można montować na gotowo Ponieważ wieże będą obrócone maszty na wieżach będą mocowane już po zainstalowaniu wież - będzie łatwiej rozpiąć olinowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi