temir 2 Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Witam! Przedstawiam finał ciągnącej się niemożebnie zabawy pt.”Zróbmy sobie czołg” której to przebieg można sobie oglądnąć tutaj : viewtopic.php?f=87&t=35815 Widok ogólny: …i trochę bardziej szczególny: …oraz nieco zbliżeń: Życzę miłego oglądania ! Pozdrawiam! Cytuj
spiton Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Pięknie pomalowana architektura. Taka, nieprzegadana. Subtelna i bardzo realistyczna. Ale dzięki nieprzegadaniu, nie odciąga uwagi od czołgu. 72 od jakiegoś czasu w czołgach doczekała się wielu znakomitych modeli !! Cytuj
ams Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Bardzo ładna i "wysmakowana" scenka... Wszystko: model, ruiny, bruk - pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam i czekam na kolejne Twoje modele. Cytuj
temir 2 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Napisano 29 Listopada 2013 Witam! Pięknie pomalowana architektura. Taka, nieprzegadana. Subtelna i bardzo realistyczna. Ale dzięki nieprzegadaniu, nie odciąga uwagi od czołgu. Taka właśnie przyświecała mi idea – aby tło było wyłącznie kontekstem a nie stanowiło konkurencji dla modelu. Zasadniczo główną przyczyną zastoju w budowie modelu był brak pomysłu na ów „kontekst” . Na szczęście w końcu się „objawił” w oglądanej tu postaci dzięki czemu mogłem wreszcie zakończyć pracę i ją zaprezentować . 72 od jakiegoś czasu w czołgach doczekała się wielu znakomitych modeli !! I oby tak dalej! Pozdrawiam! Cytuj
imek46 Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Wszystko, ze sobą współgra idealnie, a to maleństwo od Trąbki wyszło super. Cytuj
taltos1 Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Wszystko, ze sobą współgra idealnie, a to maleństwo od Trąbki wyszło super. Dokładnie tak, mnie najbardziej podoba się kamo... jest zaj... , piękna modelarska robota Pozdrawiam Cytuj
Gerd Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 ależ pokraczna szkarada.... Gratuluję udanego modelu i, jak Koledzy już zauważyli "smacznej" dioramy. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 Mistrzu, dzieło twe to miód z boczkiem dla oczu! czołg jako żywy, ruina jako żywa, jeno ten figurant odstaje... można by go trochę domęczyć, kurtkę red leather farbą przetrzeć nieco a głowy go najpierw pozbawić i nową wstawić. a nawet jeśli waść tego nie uczynisz to i tak mistrzostwo. Cytuj
cruenzo Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 śliczny mastodon...i tyle w temacie :-) Cytuj
spiton Napisano 29 Listopada 2013 Napisano 29 Listopada 2013 No to ja się jeszcze pozachwycam Subtelność i zarazem realizm tego murku mnie zabija. A jak sobie uzmysłowię , że to 1/72, to nie mam słów.Na tym zdjęciu wszystko jest idealne. Mistrzostwo świata. I to rumowisko. Piękne zgaszone kolory. Kolorystyka trochę w stylu ewpigi. Subtelna, i zarazem bardzo realistyczna. I znowu zimny prysznic, że to 72 !!!! Cytuj
bazylms Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Mogę tylko pogratulować talentu. Jeżeli patrząc na fotki nie jestem w stanie na pierwszy rzut oka ocenić skali, to model musi być bardzo dobry. I taki jest. Wszystko idealnie zgrane, ale model jest najładniejszy. Kolejny przykład na to że i w tej skali można zrobić śliczny model. Cytuj
Zekar Napisano 30 Listopada 2013 Napisano 30 Listopada 2013 Ja chyba już nic mądrego nie napiszę, bo koledzy mnie uprzedzili . Powiem tylko, że jak patrzę na tak piękne modele to chce mi się wrócić do 1/72 Cytuj
kacper Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Bardzo ładny czołg,a podstawka realistyczna super Cytuj
rtoipmodest Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 Piękna architektura. Twój wyrób Całość bardzo ładnie zmalowana (świetne dachówki). Najbardziej w fotel wbijają jednak drzwi w murku Cytuj
temir 2 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Napisano 9 Grudnia 2013 Witam! Piękna architektura. Twój wyrób Od „A” do „Z” . Całość bardzo ładnie zmalowana (świetne dachówki). Najbardziej w fotel wbijają jednak drzwi w murku Pozdrawiam! Cytuj
sickboy69 Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 Wszystko już zostało powiedziane ale dorzucę od siebie - pierwszorzędny model kolego. Cytuj
Kamikadze Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Fajny francuz, przyjemnie się ogląda takie prace. Gratulacje :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi