Jendrass1 Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Mówisz o skrzyniach biegów chyba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Nie wiem czy nie lepszy byłby silnik i chłodnica z TKS-a RPM-u całkiem nieźle wyglądają silnik wyposażony w skrzynię biegów. Nie wiem oczywiście czy ten z RPM-u nie jest za duży. Bo kadłub z RPM-u jest sporo większy od tego z kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Zamierzasz wymieniać plandekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Zdjęcia odrestaurowanego Boforsa 40mm wz.36 na stronie GRH "Reduta Częstochowska". Jak zapewne zauważycie, koła się od czapy. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Co ta armata ze zdjęcia ma wspólnego z Boforsem 40 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Co ta armata ze zdjęcia ma wspólnego z Boforsem 40 mm? A to, że nie to zdjęcie wstawiłem, ale był Bofors. teraz jest poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Wnętrze już prawie na ukończeniu Zrobiłem fotele: I siatkę osłony chłodnicy: Tak prezentuje się po złożeniu na sucho: skwercio w moim plandeki nie będzie w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Całkiem zgrabnie, prawdę mówiąc trochę się obawiałem jak to Twoje cudo będzie wyglądało. I muszę powiedzieć że jest dobrze. Duże powiększenia robią swoje, na żywo wygląda pewnie dużo lepiej. Jeszcze stelaż i będzie git. Czekam na pierwsze zdjęcia przyczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ja pierdziu, że ci się chce. To już chyba lepiej zrobić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ja pierdziu, że ci się chce. A co mam innego do roboty, fajna zabawa i tyle gumowy01 Na moim stelaża nie będzie, tak jaki i plandeki na atrapie chłodnicy, chcę odwzorować dokładnie ten egzemplarz: Oczywiście jeszcze nie zdobyty przez niemców, będzie miał podstawkę zanim polacy go porzucili. A z przyczepką trochę poczekam, najpierw musi wyjść z tej kolekcji Fiat 621 bo ma te same koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Pisząc stelaż miałem na myśli ten wewnątrz na gaśnice i karabiny i tą drugą butlę, która nie wiem do czego służyła, nie stelaż na plandekę, trochę się nie zrozumieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 gumowy01 część o której piszesz nazywam sobie stojakiem więc stąd ta pomyłka stojak oczywiście zrobię. Na razie zrobiłem ceowniki pod silnikiem: I lepsze zdjęcie które pokazuje jego "wielkość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Na dziś ma tylko poprawione fotele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Gratuluję samozaparcia, foteliki dla "przedszkolaków" ja ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Po zrobieniu paru modeli z serii powróciłem do C2P. Jeśli chodzi o dorabianie we wnętrzu to raczej już wszystko, może jakież kosmetyczne zmiany. Zrobiłem deskę rozdzielczą: Oraz stojak: I tak to wszystko wygląda: Może za niedługo będę malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Stacyjka robi wrażenie, stelaż ma jakby znajomy kształt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Masz cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Witam-Widziałem tego Boforsa na żywo,armata oryginał,natomiast koła przyjechały z nią,sądząc po zdjęciach jest to wersja angielska.Co do kół,to robiłem różne.Np:Hasegawa do swojego "Dżemsa"odlała jakieś koszmarki właściwie jest bardzo niewiele modeli które mają koła właściwe,ja osobiście uważam,że najbardziej zbliżone będą koła od BA-10,wydanego przez UM.Można spróbować z kołami armaty 37mm PST,nie wiem jak wyglądają koła do armaty 37mm "zvezdy",tak że możliwości jest dużo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Po pierwsze, mógł bym prosić o zaprzestanie pisania na temat armaty boforsa w moim wątku, zaczął Skala z Jędrasem, wyjaśnijcie wszyscy wszystko w oddzielnym wątku, ponieważ ja tej armaty NIE BĘDĘ ROBIŁ tylko przyczepę amunicyjną i wolał bym posłuchać o niej Po drugi, dzięki za miłe słowa. Jendrass1 mam zapisane zdjęcia z twojego wątku i bazuje na nich w stu procentach Po trzecie, najprzyjemniejsze, dorobiłem się wzora nie wiem tylko czy rozpoczynać z nim wątek warsztatowy, czy odpuścić i skończyć C2P: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Robisz w Wuzecie wnętrze czy robisz pozamykanego ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Karol_Max kończ C2P i zaczynaj WZ-tkę. Tylko pamiętaj wszystko dokładnie fotografuj i opisuj. Bo ja będę robił dokładnie to samo mam zapisane zdjęcia z twojego wątku i bazuje na nich w stu procentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Robisz w Wuzecie wnętrze czy robisz pozamykanego ??Pozdrawiam Pytanie delikatnie ale raczej otwarty. Złośliwiec Stu procentowe wnętrz ( zastanawiam się nad silnikiem) zrobię w kolejnym wzorze z armatą który za 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Sorry już milczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Robisz w Wuzecie wnętrze czy robisz pozamykanego ?? Pytanie delikatnie ale raczej otwarty. Też się do tego przymierzam (raczej biję z myślami), ale ... chyba sobie darują. Ścianki są strasznie grube i skalowanie wnętrza idzie w diabły. Trzeba pamiętać o zrobieniu wydechu i skosie tylnej płyty pancernej, no i o ścienieniu lub wykonaniu nowych błotników, bo te są koszmarnie grube. Bardzo dobre zdjęcie, na którym widać skos tylnej płyty pancernej znajduje się w monografii Wz.34 p. Ledwocha na stronie 64 (Wydawnictwo Militaria nr. 318). I jeszcze jedno, koło zapasowe było mocowane na śruby bezpośrednio do karoserii. PS. zauważyłeś, że do WuZetki jest użyty inny plastik? Jest bardziej miękki i gorzej się go obrabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Patrząc na inboxa odczuwam rozczarowanie zwłaszcza w świetle wcześniejszych modeli FtF. Tamte wydają się być lepiej dopracowane technicznie oraz merytorycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi