tcl74 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Hej Wallace zobacz szybko na allegro, tam jest Kongo Aoshimy za 390, taniej sie dotychczas nie kupowało (No chyba że upierasz sie przy Fujimi) Z moich doświadczeń wynika, że o wiele lepiej są pakowane modele spoza naszej ojczyzny przysyłane. Jedyne złe doświadczenie miałem z Kirishimą Aoshimy 1:350, połówki kadłuba odpadły od ramek, ale to nie była wina przesyłki tylko wstrząsów i złego rozmieszczenia wyprasek w pudełku przez producenta. Własnie zaczynam robić Kongo i ze wszystkimi możliwymi blachami liczba części przekracza 1000. Jednocześnie cieszy to i przeraża. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 HejWallace zobacz szybko na allegro, tam jest Kongo Aoshimy za 390, taniej sie dotychczas nie kupowało (No chyba że upierasz sie przy Fujimi) Wiem, oglądam to od 2-3 miesięcy. Nikt się nie kusi, może więc jeszcze trochę spadnie Ps - nie znam różnicy między Fujimi i Aoshimą, nie pracowałem z żadną z tych firm...Własnie zaczynam robić Kongo i ze wszystkimi możliwymi blachami liczba części przekracza 1000. Jednocześnie cieszy to i przeraża no proszę, a gdzie warsztat ? ? ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Z moich doświadczeń wynika, że o wiele lepiej są pakowane modele spoza naszej ojczyzny przysyłane. Jedyne złe doświadczenie miałem z Kirishimą Aoshimy 1:350, połówki kadłuba odpadły od ramek, ale to nie była wina przesyłki tylko wstrząsów i złego rozmieszczenia wyprasek w pudełku przez producenta. Akurat nie miałem nigdy dużych problemów z pudłami z Polski, ale oczywiście każdy ma inne doświadczenia. Co do Kongosów Aoshimy to niestety podobno normalna rzecz z tymi połówkami kadłuba i chyba każdy egzemplarz to ma. Po prostu w pudle jest za mało miejsca i "firmowo" zgina się ramkę z kadłubem na pół, co powoduje ten właśnie skutek, który opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Co przypadek to inne "kwiatki" ja miałem nieco pogięte pudło i powyginane części kadłuba - lekko powykręcane na boki... tak czy inaczej wypada tylko mieć nadzieję, że nadawca i kurier zadbają o należytą uwagę - w końcu to delikatne przesyłki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 jak tutaj zamieszczałem informacje o moich wypocinach nie było źle jak zrobiłem osobny wątek zaraz go zamknięto co zrobiłem nie tak???? bardzo proszę "ŻYCZLIWEGO" o usuniecie wszystkich moich postów, kolejny raz przekonuje się o możliwościach polskich modelarzy internetowych - pozdrawiam i żegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Chodzi o to , ze to nie afisz ogłoszeniowy . Jeżeli chciałeś reklamować swoje produkty , mogłeś o to zapytać administrację . Co by było , gdyby każdy zamieszczał tu darmową reklamę swoich produktów ? Bo skoro Ty mógłbyś lufy , to dlaczego producent ręczników, albo szczoteczek do zębów nie ? To pisałem , ja . Jarząbek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Tylko że z drugiej strony to była chyba bardziej informacja o nowościach, niż reklama. Przynajmniej ja to tak odebrałem - szukam luf w tej skali od pewnego czasu i temat zibiego bardzo mi się przydał. Pamiętam sytuację z postami zamieszczonymi przez flyhawkmodels, reakcja adminów nie była jednak chyba tak szybka i ostra... Swoją drogą - jeśli to jest dział z nowościami, to gdzie zamieszczać informacje o nich, jak nie tutaj? Skąd mielibyśmy się dowiadywać o tych nowościach, jak nie stąd? Z mojej strony to tyle. Rozumiem decyzję administracji, ale też rozumiem rozgoryczenie kolegi. Pozdro, wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi1 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Chciałem tylko pokazać swój nowy projekt dla Abera abyście mogli go poznać co juz tutaj robiłem nie raz,ale jak widać lepiej robić ręczniki niż projekty dla "kolegów modelarzy" albo iść się ochlać, chociaż nie lepiej jest anonimowo bić pianę na forach internetowych, zwłaszcza modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 ano różnica jest taka, że jeśli jesteś przedstawicielem firmy/współpracujesz z jakąś firmą/czerpiesz z tego korzyści materialne/reklamujesz cokolwiek* to musisz mieć zgodnie ze stosownym punktem regulaminu zgodę administracji, hough *wybrać właściwe do swojego przypadku i nie ma znaczenia, że łamałeś go już wcześniej sam nie do końca się zgadzam z takim podejściem... ale to moje własne zdanie (i nie będę go teraz rozwijał), jak napisał wielkamucha Rozumiem decyzję administracji, ale też rozumiem rozgoryczenie kolegi ciekawi mnie jedynie czy Twój temat w myśl zasady równości zniknie tak samo jak tematy flyhawka Jędrek ps. swoją drogą to w czym problem? łatwiej się unieść i żalić niż napisać do administracji o zgodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 ciekawi mnie jedynie czy Twój temat w myśl zasady równości zniknie tak samo jak tematy flyhawka Spoko Jędruś. Skąd te wątpliwości Śmieszy mnie w tej całej sytuacji fakt, że taka firma jak ABER zamiast porozmawiać oficjalnie z Administracją o reklamie swoich produktów np. w słupie ogłoszeniowym próbuje robić to od drugiej strony i to pod obcym nickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 kolega pewnie chciał dobrze, szkoda że nie dogadał się wcześniej z administratorami. I na pewno za nerwowo reaguje ... mam nadzieję, że uda się wypracować jakiś kompromis. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Spoko Jędruś. Skąd te wątpliwości to tylko ciekawość czy będzie po równo, po prostu obserwuję sobie te działania kolega pewnie chciał dobrze, szkoda że nie dogadał się wcześniej z administratorami kolega dobrze wiedział, że nie można reklamować bez zgody administracji ale jak widać łatwiej jest kombinować niż działać zgodnie ze zwyczajami w danym miejscu przyjętymi Jędrek ps. okoniasty... mam wrażenie, że przeoczyłeś info o Groznym i Gołowko w 1:700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator Główny Administrator Napisano 14 Czerwca 2009 Administrator Główny Share Napisano 14 Czerwca 2009 Chciałem tylko pokazać swój nowy projekt dla Abera abyście mogli go poznać co juz tutaj robiłem nie raz,ale jak widać lepiej robić ręczniki niż projekty dla "kolegów modelarzy" albo iść się ochlać, chociaż nie lepiej jest anonimowo bić pianę na forach internetowych, zwłaszcza modelarskich. Wystarczyło, żeby ktoś z firmy Aber poprosił o możliwość pokazywania swoich projektów. Nikomu nie chciało się poniżyć i skontaktować z dupkami z jakiegoś Modelworku. Czego wymagasz? Zacznij pisać do kolorowych wydawnictw i pokazywać to, przecież to tylko dla naszego, modelarzy dobra. Na pewno poświęcą swoje strony dla Twego żądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 mam wrażenie, że przeoczyłeś info o Groznym i Gołowko w 1:700 Na to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 to się powtórzę, bo Ciebie na pewno to zainteresuje (mnie już 700-tka przestała) Pit-Road zapowiedziało na lipiec dwa modele krążowników Kynda w 1:700 a mianowicie Grozny i Admirał Gołowko Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 to się powtórzę, bo Ciebie na pewno to zainteresuje (mnie już 700-tka przestała) z jednej strony, można z nich (700-tki) zrobić ciekawą kolekcję, która zajmuje niewiele miejsca. I wyda się mało i wybór przeogromny. Z drugiej zaś, 350-tka pozwala na umiejscowienie na modelu więcej detali i dodatków, przez co robota jest i dłuższa i ciekawsza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 być może wkrótce będzie blaszka GMM do Udałoja w 350-ce, pojawiła się już na stronie jako zapowiedź Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 i mamy już blaszkę do Repulse w 1:350, jest wsród nowości WEM, także drzwi do okrętów brytyjskich oraz osobno sprzedawna (z wcześniejszego modelu żywicznego WEM) blaszka do S-100 (wszystko w tej samej skali), co akurat mnie ucieszyło gdyż ta z modelu Bronco jest taka sobie... Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 No i mamy zapowiedź na stronach Trumpetera: http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_message.asp?id=745 Myślę, że Graf Spee będzie miał wzięcie. Czy ktoś może wie czy nowe modele Trumpetera (Richelieu,Repulse, Prinz Eugen) są (lub będą) lepszej jakości niż np San Francisco, który miałem w swych rękach i nie zachwycił mnie szczegółowością? pozdrawiam tcl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Jędrek, czy jest (może tu gdzieś na forum) spis okrętów w 1/350, do których są dedykowane blachy ? - albo sam spis blach... ? ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Czy ktoś może wie czy nowe modele Trumpetera (Richelieu,Repulse, Prinz Eugen) są (lub będą) lepszej jakości niż np San Francisco, który miałem w swych rękach i nie zachwycił mnie szczegółowością? Dwa grosze. SF to bardzo przyzwoity model Trumpka – nie jest superfinezyjny, ale nie ma poważnych wad. Richelieu ma ich bardzo dużo – jest to jeden z mniej udanych ich produktów. Repulse ma zły kształt tylnej nadbudówki na rok 1941. Prinza chyba nikt jeszcze nie widział poza fotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Jędrek, czy jest (może tu gdzieś na forum) spis okrętów w 1/350, do których są dedykowane blachy ? - albo sam spis blach... nie ma Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 nie ma czyli generalnie jedyną metodą jest odwiedzanie stron producentów i szukanie blach, jakie oferują ? Szkoda, że w momencie kiedy decydujemy się na model wzbogacony o blaszki, trzeba go wybierać w oparciu o dostępność zestawów waloryzacyjnych...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 niektóre sklepy internetowe "podpowiadają" produkty związane z modelem, poza tym lista taka musiałaby obejmować także zestawy uniwersalne (np. trapy IJN, drzwi RN itd. itp.) do popularnych modeli zazwyczaj po pół do roku można już dostać na rynku dodatki dedykowane, czasami szybciej jak temat mocno popularny (patrz Repulse i blaszka WEM ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam, Tak a propos stron producentów, ktoś może zna adres strony MK1 Design? Ostatnio kupiłem japońskie katapulty, ale nie było w nich instrukcji. Szukałem ich po Goglach i nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi