daro Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 No tak z 8 stów trzeba by liczyć przy imporcie... Rolling Eyes Pod warunkiem, że celnicy nie dołożą coś jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogelio Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Zapowiedzi firmy Revell na rok 2011: http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Hersteller_News/Revell_News_2011.html#table1 Czyli model niszczyciela Z-38 i pancernika Duke of York. Oba w 1:700 i oba z Matchboxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 miła wiadomość dla wielbicieli współczesnych podwodniaków 1:350 Borey, Yasen i Le Triomphant w zapowiedziach Hobby Boss - nowe rosyjskie SSN i SSBN zostaly zapowiedziane na 2012 rok. Le Triomphant SSBN ma sie podobno pojawic juz w kwietniu 2011. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Rogelio, niestety w 1/350 nic konkretnego ... PKD4GA, od rufy wygląda trochę jak zmodyfikowana klasa Los Angeles (+ napęd jak w SSN21) Rozumiem, że ten model to też wypust Hobby-Boss'a ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogelio Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Strony z okrętami z katalogu Trumpetera: http://modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8036 W tym zapowiedź pancernika Roma: http://modelshipwrights.kitmaker.net/photos/news/8036/48.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 W tym zapowiedź pancernika Roma:http://modelshipwrights.kitmaker.net/photos/news/8036/48.jpg Zaj... , super wiadomość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Pozdrawiam Szkoda tylko, że skala nie taka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Szkoda tylko, że skala nie taka Spoko, pewnie w 1:350 też będzie, trzeba trochę poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Jakby ktoś chciał, to już jest Fuso 1/350 !!! Ma ktoś może kilka stów na zbyciu? Chętnie przygarnę Sorry za podwójny post, ale muszę podzielić się moją radością.... Nie wytrzymałem i zamówiłem wraz z dedykowanymi blachami i drzewnianym pokładem.... ps a teraz ogłaszam bankructwo.... i proszę nie informować o nowościach IJN w jedynie słusznej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2011 Nie wytrzymałem i zamówiłem wraz z dedykowanymi blachami i drzewnianym pokładem....No toś zaszalał Dla takich chwil warto żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Nie wytrzymałem i zamówiłem wraz z dedykowanymi blachami i drzewnianym pokładem.... heh! też się złamałem ale dla odmiany postanowiłem sobie podozować wrażenia i na dniach powinno dotrzeć do mnie "jedynie" pudło z modelem, z dodatkami poczekam na jakiegoś Flyhawka lub Lion roar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 z dodatkami poczekam na jakiegoś Flyhawka lub Lion roar Zawsze blachy można odsprzedać jakby co , ale np. do ISE blach Flyhawka lub Lion roar nie ma do tej pory, wolę więc nie ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 może przy okazji odnotować nową firmę z drewnianymi pokładami http://shop.scaledecks.com/ w 350-ce na razie 4 produkty ale każdy w dwóch opcjach kolorystycznych (jasny i ciemniejszy), są też w ofercie arkusze do własnego wykorzystania i jak zwykle przy tego typu produktach nie jest tanio... pokłady są bardzo cieniutkie, wręcz prześwitujące wskazane więc będzie zagruntowanie kolorem przed położeniem, producent sprzedaje też na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2011 już zanotowałem tego producenta w ULUBIONYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Niezbyt ciekawie wyglądają te ich pokłady. Zwróćcie uwagę na układ słoi drewna , z daleka będzie wyglądać jak wycięte z jednej deski. Lepiej chyba samemu zróżnicować kolory pokładu deskowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 powyższa uwaga dotyczy chyba wszystkich tego typu produktów i wynika zapewne z wykonywania takiego pokładu z jednego kawałka forniru u tego producenta odnoszę wrażenie, że zwiększenie wyrazistości rysunku desek (pewnie poprzez zwiększenie mocy lasera podczas wypalania albo wolniejszego jego przesuwu) odbija się małymi przebrawieniami/osmoleniami a Fuso przed kwadransem przytachałem do domku, teraz najważniejsze wyzwanie - znaleźć jakieś miejsce na to prawie 70cm pudło... co nie będzie takie proste pobieżny rzut oka - ładny model, w środku dodatkowo dwa pudła z marynarzami, metalowe lufy (gł. artyleria) i papierowe flagi, dokładniejsze oględziny pewnie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2011 Fuso przed kwadransem przytachałem do domkuIn-Box , Kolego, In-Box jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 In-Box Exclamation , Kolego, In-Box jak najszybciej Oczywiście, czekamy A tak z ciekawości to ile za ten cały komplecik zapłaciłeś? Ja znalazłem na angielskiej stronie za ok 460$, a u nas sam model za 1200 złociszy Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 a Fuso przed kwadransem przytachałem do domku Pozazdrościć Jędrek, brałeś w HLJ czy w Hobby Search? Jak długo czekałeś na dostawę i czy płaciłeś Vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 zakup w Hobbyeasy (mój ulubiony sklep na Dalekim Wschodzie), czas oczekiwania na przesyłkę 10 dni, całość kosztów między 700 a 800zł (musiałbym zerknąć w papiery by podać dokładną kwotę), in-boxa na razie nie będzie (brak słońca, czasu, chęci), może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2011 całość kosztów między 700 a 800zł Razem z blachami i pokładem? Jeśli tak to świetny zakup PS weźcie już skończmy temat tego FUSO bo i ja stanę się bankrutem a nie mogę sobie na to teraz pozwolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 In-Box Tutaj : http://www.1999.co.jp/eng/10127267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Razem z blachami i pokładem? Jeśli tak to świetny zakup niestety, tak dobrze to nie ma... to "goły" model, znając życie dodatki to będzie drugie tyle pomału zerkam w stronę okrętów, przydałoby się coś zrobić, "wiszą" nade mną 3 zaczęte niszczyciele (PBG) i trochę odstrasza mnie wizja ponownego zagłębiania się w kwity, zwłaszcza w przypadku USS Laffey, z chęcią kupiłbym plany tego okrętu, czy ktoś je sprzedaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 całość kosztów między 700 a 800zł Czyli na cło nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Jakby ktoś chciał, to już jest Fuso 1/350 !!! Chciał, ale nie stać Z drugiej strony, zanim skończę swojego........ A swoją drogą ciekawe, że przy premierach zawsze pokazują gotowe modele pomalowane, ale bez olinowania ... Fuso przed kwadransem przytachałem do domkuIn-Box , Kolego, In-Box jak najszybciej Zgadzam się z przedmówcą !! ... Czyli na cło nie trafił A mnie na UC mnie poinformowali, że przesyłki z zadeklarowaną zawartością powyżej 150 EUR (lub równowartość w innej walucie) zawsze podlegają ocleniu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi