Gerd Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Najpierw odpowiedź: TAK Polecam książkę p. Roberta Michulca pt.: "T-34 Mityczna broń" Tom 1, tekst zawiera sporo błędów i komentarzy na nikczemnym poziomie jedak jest tam sporo zdjęć. lub: Nową Technikę Wojskową nr5/2000 str.37 (artykuł p. Andrzeja Kilińskiego pt.: T-34 - jaki był na prawdę cz.1) min fotofrafia kolumny czołgów T-34 z 1BPanc im. Bohaterów Westerplatte (4 pancerni i pies to te klimaty) na dokładkę: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:T-34-76_RB8.JPG&filetimestamp=20070326143341 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ile ogniw w gąsienicy ma BWP-1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Ile ogniw w gąsienicy ma BWP-1 ? 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dzięki Mroko94, to teraz mam zagadkę, bo w zestawie gąsienic mam napisane, że na stronę wystarczy 76 ogniw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Bo w modelach zawsze są za duże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Może i głupie pytanie ale co mi tam specjalistą w tej dziedzinie nie jestem więc wolę się zapytać Czy oprócz gąsek te dwa Twarde czymś się różnią? viewtopic.php?t=51 http://www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/p/POL_PT91_Twardy.jpg Chciałbym mojego twardego zrobić w oparciu o fotki z tego walkaroundu ale muszę przyznać, że na gąskach od Leoparda wygląda prze kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Różnica zasadnicza. Wóz ze zdjęć Grzegorza to PT-91 Twardy, a ten z defilady to tak na prawdę T-72m1z czyli tet zmodernizowany do standardu Twardy. Kompletnie inne ułożenie kostek Erawy na całym wozie i masa innych różnic. Można znaleźć kupę zdjęć z defilady w Wawie, gdzie widać, że oprócz kostek pancerza jest dużo więcej zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Może nie znacie: http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/MYBLOG/yblog.html?fid=0&m=lc&sk=0&sv=PT-91 Świetne fotki "twardego" i innych maszyn - trzeba sobie je tylko wpisac w wyszukiwarce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Mam pytanko, czy to tutaj jest zgodne historycznie, chodzi mi o czołg z numerkiem 1213 a może powinna być inna armata? Byćmoże są inne błędy? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Troszkę chyba nie ten dział W Magnuskim jest fotka 1213 (a w Lalaku to nawet chyba dwie o ile dobrze pamiętam jest tam inne nieco jarzmo niż na tym rysunku. Niestety ewentualne fotki będę mógł Ci wkleić dopiero po świętach, może ktoś inny Cię wcześniej poratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Czy ktoś mógłby mnie poratować fotkami wnętrza kabiny KrAZa-255B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Pewnie masz takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Cześć, w zasadzie nie wiem czy to tu czy do wątku o WWII. Pytanie jest następujące: Czy w pokrywie silnika T-34/85 w zaznaczonym miejscu są otwory? A jeśli tak to czy są one zasłonięte siatką? Jest to niestety słabo eksponowane miejsce i nie ma tego na żadnym ze znanych mi walk-arround-ów Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 To pewnie skala 72? Może sprawdź jakiegoś in-boxa t-34 w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 To pewnie skala 72? Może sprawdź jakiegoś in-boxa t-34 w 1/35 Oczywiście, ale skąd mam mieć pewność że w 1/35 jest to zrobione dobrze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 To pewnie skala 72? Może sprawdź jakiegoś in-boxa t-34 w 1/35 Oczywiście, ale skąd mam mieć pewność że w 1/35 jest to zrobione dobrze? Pozdrawiam Tak sobie na szybko pomyślałem, że 35 będzie dokładniejsze. Przejrzalem teraz trochę fotek t-34 na google grafika i in boxy dragona na moje hobby i nic tam chyba nie ma, żadnych otworów w tym miejscu. Za jakiś czas zajrzę jeszcze w jedno miejsce, teraz muszę lecieć dzieciaka kąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Z góry dzięki. Ja zaglądnąłem na kilka warsztatów w 1/16 i dalej nic nie wiem. Osłony w tej części mają przedziwny kształt - identycznie jak w 1/72. Jest to tak "intymne" miejsce że być może producenci je olali. Przeglądam posiadane monografie i nic. Czarna dziura... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Przejrzalem monografię t-34 76 i 85-niczewo nie ma żadnych otworów ani wcięć, tak jak na tym Twoim kadłubie. Chyba, że to jakaś chytra wersja. Albo babola strzelili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 w tej książce napewno je Edit... Linki do wyszukiwarki wstawiamy bezpośrednie... http://www.odk.pl/reviews/t-34-mityczna-bron-tom-2,416.html Mod... sama pozycja tyo gniot ale jest sporo ciekawych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Ale najpierw pytanie. Po jaką cholerę tam jakiekolwiek otwory ? Przeciez wież by skutecznie zasłoniła i sens ich w tym miejscu byłby znikomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Nic tu nie ma. Sam zobacz: TUTAJ Swoją droga kawał roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Dobra panowie, Sprawdziłem w "Mitycznej Broni" zdjęcia wraków pozbawionych wieży. NIE MA tam żadnych otworów - gładka blacha. Dzięki jeszcze raz. Problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam Może ktoś z szanownych forumowiczów wie w którym numerze NTW był publikowany artykuł o PT-94 Goryl? Może ktoś poratuje skanami lub ma na zbyciu ten numer? ;o) Czy nadla szukasz tych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam! Krótko i zwięźle: Czy jakaś firma robi takowy pojazd w 1/35? I jeszcze jedno: Czy polska nadal używa takich pojazdów jak Strela-10 czy MT-LB? (Proszę mnie nie bić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Ad. 1 - Nie Polska używa MT-LB, strela-10 nie użyuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi