Gość Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 No i zaczęła się jazda. Biorąc pod uwagę ostatnie moje poczynania w modelarstwie, to przyznaję że sam z siebie jestem dumny. Zacząłem malować model . Na razie, co prawda koła i górę kadłuba, ale zawsze to coś. Użyłem podkładu w sprayu Humbrola, a potem na górę kadłuba naniosłem XF-55 Tamiyi. Wydaje mi się najbardziej odpowiednim, piaskowym kolorem dla 90-ki. No a tak to teraz wygląda: Koła, jeszcze nie wszystkie pomalowane i jak widać, niektóre z nich wymagają poprawek, szczególnie na gumowych bandażach. Wieża i fartuchy przeciwkumulacyjne, też jeszcze w stanie surowym ale długo to nie potrwa. To tyle na tą chwilę. Teraz lecę z żoną na USG, synka oglądnąć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Bardzo dobry początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Chciałem przypomnieć, że mój model będzie czołgiem defiladowym, więc proszę nie spodziewać się, brudzingów, obić, otarć itp.itd. Ten model będzie czyściutki jak łezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Ale wash mu zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 No bez tego chyba się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Cholibka muszę podgonić bo tu już malunki a ja w lesie z pracami. Ale niestety znów kierat w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Miło zobaczyć nowoczesny sprzęt zwłaszcza tak zrobiony. Elegancko, czysto i...defiladowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 No to żeby nie było, że temat umarł ( jak każdy założony przeze mnie ), chciałbym pokazać, co udało mi się zdziałać ostatnio. przede wszystkim okablowałem kopułę dowódcy. Kurcze 6 godzin nerwów, przeklinania ( jeszcze dodatkowo rzuciłem palenie :/ ) i co?? I nic kurna nie widać :(. Ale co tam, ja mam satysfakcję że NSVT jest okablowany . Poza tym pomalowałem też wieżę czołgu, dołożyłem brakujące duperelki i tak to wszystko wygląda: Wiem że niektórzy zauważą tą wielką ziejącą szparę z przodu kadłuba, ale tak jak pisałem, nie miałem odwagi jej szpachlować, a potem szlifować. NIe wybieram się z tym modelem na żadne konkursy, czy wystawy, więc niech sobie szpara będzie. Mnie ona przestała przeszkadzać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Trzymaj tak dalej a uda się go ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Będzie ładnie zdetalowany, tak trzymaj : A tej plastikowej belki nie lepiej zastapić takim prawdziwym drzewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Muszę go skończyć, bo dostałem oficjalne pozwolenie na następny model a będzie to: A tak przy okazji, to chciałem zapytać. Jak się robi takie fajne chorągiewki, jak ta ze zdjęcia: Dokupiłem sobie figurki czołgistów ze Zvezdy, nie bardzo pasują mi do mojej poprzedniej koncepcji, bo są w zimowych mundurach, ale do takiej scenki są wręcz wymarzone. Nie bardzo tylko wiem jak zrobić taki sztandar. A no i nie za bardzo wiem cóż to mogło być za święto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Spożywcza folia aluminiowa, jak wolisz coś twardszego to taka z wieczka po jogurtach, lub od pań kwiaciarek jest najlepsza. A ja kurcze nie mam oficjalnego pozwolenia na następny model, do kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Od jutra wypadają mi dwa dni wolne to będzie czas na modelowanie no chyba, że znów zadzwonią z kieratu. Po nałożeniu malunków (bazowy) zacnie się prezentuję teciak. Muszę go skończyć, bo dostałem oficjalne pozwolenie na następny model a będzie to: Też myślę nad nim dość intensywnie A ja kurcze nie mam oficjalnego pozwolenia na następny model, do kwietnia. To i tak masz dobrze bo mi moja połowa oświadczyła, iż teraz jest jej kolej i blokuje moje wydatki modelarskie do odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 A ja mam na razie super. Jako dyrektor finansowy zawsze sobie zabezpieczę jakąś tam kasę na pokazy. Cziekawe jak długo mi się to będzie udawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Powoli nadrabiam zaległości, jednakże w wyniku pakowania część elementów w wypraskach pogięła się, ponaciągała a niektóre pękły. Dodatkowo lufa km dowódcy się wykrzywiła. Biednemu zawsze wiatr w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Lufę swojego NSVT wczoraj złamałem . Już posklejana i naprawiona . Taka prośba. Niech mi ktoś przypomni jak się nazywa taki klej, do klejenia przezroczystych elementów i który nie bieleje po wyschnięciu. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Ja wstawiłem szyby do B-25 na Humbrol Clearfix. Może do zadziała? Może da się ten model zareklamować? W końcu trochę kasy to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Witam kolegów. Widzę że ucichło tu troszkę, ale cóż, nie wiem co porabia kolega Daniel, ale ja, jak na razie czasu na modelarstwo nie mam. Przygotowuję się na przyjęcie synka . Co nie co udało mi się jednak wystrugać. Złożyłem do końca jedną gąsienicę hahaha i chyba znalazłem rozwiązanie w sprawie figurki, którą chciałbym zaaplikować. Rewelacji nie ma, ale wygląda to tak: Figurka to eksperyment. Głowa w hełmofonie należy do Zvezdy, natomiast cała reszta to Tamiya ze słynnego zestawu T-72M1. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale porzeźbię troszkę i może uda mi się sklecić jakoś sensownie wyglądającego Frankesztaina . Zapewniam kolegów że temat nie umarł i kiedy już skończę remonty, latanie za sprzętem dla niemowlaka itp. itd. przyspieszę nieco z tym modelem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Dziś ja z kolei mam nadzieję troszkę podłubać bo w grafiku wyskoczył znienacka wolny wekend. W palnach złożenie do kupy gąski choć jednej i dalsze prace przy wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Ważneże postepy są. Grzesiek kiedy macie termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Grzesiek kiedy macie termin? 6 Marca. Rany jak sobie pomyśle że za chwilę będę miał berbecia w domu, to ręce mi się trzęsą. I weź tu modele sklejaj . A tak na serio to już się Brzdąca doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Witam ponownie. Jako że moja 90-ka znudziła mi się już w tym piaskowym kolorze, postanowiłem coś z tym zrobić i dodałem trochę zieleni . Wygląda to mniej więcej tak: Troszeczkę mi tam baboli wyszło, ale to wszystko da się poprawić pędzelkiem. W zasadzie już nie wiele mi zostało i na prawdę zanosi się na to, że skończę model . Jeśli czas dziś pozwoli zakamufluję czołg do końca, wykonam stosowne poprawki, a potem już finish. A propos finiszowania. Jaki kolor łosza będzie najodpowiedniejszy do tego typu malowania?? Czarny wydaje mi się troszkę za ciemny. Może koledzy coś podpowiedzą. Z góry dzięki za wskazówki ( ewentualne ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 A może brąz van dycka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Albo tak jak hypnos pisze, albo polecam wash AK do zielonych pojazdów. Fajnie póki co wyszło malowanie, tylko ten szary co masz na kole jest za jasny. Tamten kolor jest mocno szary, prawie czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Ten szary na kołach to jeszcze podkład. Dziś pomaluje te koła na czarno ( może uda mi się w ogóle zakończyć etap kamuflowania ). Nie skromnie przyznam że sam jestem zadowolony z dotychczasowych efektów. Może nie udało mi się do końca wiernie odwzorować każdej plamy na modelu, ale myślę że ogólna koncepcja została zachowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi