madeira Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Nie maluj czarnym. Rozjaśnij trochę, żeby był bardzo ciemny, ale jednak szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Zamierzałem użyć NATO Black Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Nato black jest normalnie czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Hehe, daleki bym był od nazywania rosyjskich kolorów "Nato Black", czy Nato Green" Przeglądając zdjęcia T-90 wydaje mi się, że nie jest to czarny kolor, raczej szedł bym w kolor gumy, czy czegoś podobnego. Poza tym robimy model w 1:35, więc warto nałożyć nieco jaśniejsze kolory. W przeciwnym razie po washu etc. wyjdzie bardzo ciemny "produkt końcowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Wygląda super, ja jestem tak uwieszony w robocie, że na nic nie mam czasu a jak już jestem w domu to padam na pysk. Ale jednego kapcia złożyłem do kupy a drugiego mam tak z połowę z lekkim haczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Też mi malowanie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Teraz to model prezentuje się bardzo dobrze w tym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Dzięki za pozytywny odbiór Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Witam. Wczoraj tak jakoś od niechcenia, wziąłem do ręki Blue Tack i zacząłem nim obklejać wieżę 90-ki. Jak już ją wreszcie obkleiłem, zajrzałem do szuflady i znalazłem troszkę czarnej i szarej farby. zmieszałem je ze sobą w jakiś tam proporcjach i wlałem do słoiczka od aerografu. A o to rezultaty: Mój pospiech, jednak się na mnie zemścił. Zamiast zamówić farbkę, cierpliwie poczekać aż do mnie przyjdzie. Postanowiłem że czarne plamy naniosę resztką farbki Tamiya NATO BLACK z odrobinką szarości, i zaszło dziwne zjawisko. Zamiast zmatowieć, czarna farba dość mocno się świeci, jak po sidoluxie. Podpowiedzcie mi proszę, czy mam to poprawić, czy myślicie że to zniknie pod matowym lakierem?? Jeszcze jedno pytanko. Czy Gun Metal Tamiyi to odpowiedni kolor do pomalowania gąsek??. Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Czarnej i szarej powiadasz..... Choć widze ,że instrukcja mówi o czarnej ja jedna osobiście ruskim nie do końca wierze i złamałbym ten czarny kilkoma procentami niebieskiego.Choć nie wykluczam,że z moimi oczami już coraz gorzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 No kolor jest dobry, ale może faktycznie kilka kropel niebieskiej by nie zaszkodziło. Co do błyszczącej farby, to nie jest to żaden problem. Przecież po położeniu lakieru półmatowego (Ty chcesz pryskać sidoluxem) cały model się będzie lekko świecił. Mat załatwi sprawę (świetnie sprawdził mi się Alclad) Co do gąsienic, to polecam metalizer Gunze 212. Bardo fajnie Twoja 90-tka wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Bardo fajnie Twoja 90-tka wygląda. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Działaj dalej bo na teraz wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Jeszcze raz dzięki koledzy, za pozytywny odbiór. Ja natomiast walczę dalej i o to efekty: Szału ni ma, ale nie jest chyba aż tak źle. P.S. Niech mnie ktoś pogoni do złożenia drugiej gąski . Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Świetnie wymalowany. Po washu nabierze kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Dzięki Marcin. Pochwała od autora tej niesamowitej Merkavy, to świetna motywacja do dalszej pracy. Dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Dzięki. Musisz tylko dobrze wyjść z poprawkami w niektórych miejscach, bo skoro ma być defiladowy, to błotem nie zarzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Wiem, dlatego właśnie teraz siedzę i szukam wszelkich baboli w malowaniu. Z drugiej strony troszkę mi teraz żal, że zdecydowałem się na czołg defiladowy, bo jako byłemu czołgiście, najbardziej podobają mi się czołgi utytłane po sam wylot lufy NSWT A tak odchodząc od tematu. Po 90-ce miała być BV-ka, ale ostatnio coraz częściej myślę o Gaz 2330 Tiger, co by taki komplecik mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 No to ja cię motywuję do założenia drugiej gąski - oficjalnie , he, he. Malunek mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 To ja również ,czołg bez gęsi nie pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 No i obmalowany w całości. Kilka poprawek jest niezbędnych, ale to naprawdę nie wielkie poprawki. No a tak się teraz prezentuje model. : Jak pisałem wcześniej, szału to tutaj nie ma, ale ja się bardzo cieszę, że ta 90-ka, nie będzie kolejnym, zaczętym i nigdy nie skończonym modelem. Mimo błędów, które popełniłem, z dumą postawię ją na półce . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 ... ale ja się bardzo cieszę, że ta 90-ka, nie będzie kolejnym, zaczętym i nigdy nie skończonym modelem.No ja myślę. Czekam więc na zbliżający się finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Panowie błagam, powiedzcie że nie schrzaniłem sobie roboty , tym nie udolnym washem. Uzyłem brązowego koloru i wyszło to tak: Nie wiem jak Wy to widzicie ale ja jestem troszkę nie pewny co do efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 -fajny "łosz",delikatny, taki defiladowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Witajcie. Grzegorz - piękna robota ! Co do washu, to troszkę za słaby, jak dla mnie. Choć to defiladowy pojazd, to jednak "wash" to nie brud, a raczej uwypuklenie detali. Poprawiłbym Raw Amberem, nawet z dodatkiem czarnego wokoło nitów, zawiasów, szpar wszelakich. Dawaj mu gąski, nie mogę się doczekać. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi