Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba łuska, wywaliłbym ją raczej, bo poza tym małym detalem model mi się podoba. i psiknąć na to matem trzeba na koniec.

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak, tak to łuska - na pace się jeszcze błyszczy bo malowane było olejami i jeszcze schnie. Lufa zostaje jak jest - wpada w niebieskość. Jeszcze na koniec satyną ją machnę.

Napisano

Hej chłopaki,

zielsko to mech wykapany w glicerynie i pomalowany. Chyba już z rok czekał w szafie na odpowiedni moment

Napisano
Hej chłopaki,

zielsko to mech wykapany w glicerynie i pomalowany. Chyba już z rok czekał w szafie na odpowiedni moment

A mógłbyś opisać jaką "kąpiesz" w glicerynie ? Sam się do tego przymierzam , słyszałem coś o rozcieńćzaniu.

Pozdrawiam!

Napisano

Na allegro kupujesz 1l glicerynki, mieszasz z wodą pół na pół i trzymasz to jakieś 3-7 dni i potem płuczesz wodą.

Tymczasem...

2014-08-29%2B18.35.05.png

Świeci bo maluję olejami. Super sprawa jak dla mnie. Sorry za fotę, ale na szybko telefonem robiona.

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 8 months later...
Napisano

Witam

Małe pytanko, z czego zrobiłeś rynnę?

Pozdrawiam

Napisano

Dobra, troche pomarudze...

Na poczatek ochy i achy: Wszystko rewelacyjne, czolg super, figury potega a chalupy kosmos.

A teraz zale: zrobiles konkretny czolg, (ten o tutaj)

1698d0190f308cde0cb2a5d8cb29da1b.jpg

czyli 5ty woz z trzeciego plutonu 6 kompanii- SS-Panzer-Regiment 12 i umiesciles go na dioramie ukazujacej konkretny przedzial czasowy a to (wedlug mnie) choc moze nie wszyscy tak uwazaja, do czegos zobowiazuje. Czolgisci z 12. Dywizji Pancernej SS w wiekszosci nosili tak zwane "foki" czyli skorzane komplety zalog wloskich okretow podwodnych.

tumblr_nc6eb1hKAL1s6zihxo1_1280.jpg

I jak widac na pierwszym zdjéciu, dowodca "Twojego" czolgu takowy nosil. Poza wszystkim, nawet pomijajac ten fakt to brak u w/w dowodcy patek a skoro konkretny czolg to wypadaloby sie zorientowac w jakim stopniu byl on i mu to zwyczajnie na niniejszych patkach oddac.

P.S. Jakie masz potwierdzenie na uzycie doppeltromel na MG34 w 1944 roku nie w jednostce Luftwaffe?

• 1 month later...
Napisano

Up... Doppeltrommel - ale uznajmy to za literówkę

Sama diorama robi wrażenie.

Ilość wsadzonej roboty jeszcze większe.

Autor ma niewiarygodne zdolności artystyczne.

Tyle ode mnie.

Napisano

Całość zapowiada się super.!

Koń świetnie pomalowany. Zwierzęta ciężko pomalować. Zwłaszcza konie

Figsy również. Nad elementami cielistymi musisz jeszcze popracować.

Budynki są świetne zwłaszcza z pierwszych stron.

Kostka brukowa i chodnik ładnie się prezentują.

• Super Moderator
Napisano

Bo tak to jest jak autor nie da linka do finalnej galerii. Ale to czasem dobrze , że tak zacny temat ktoś odkopie...

Pozdrawiam

Christian

Napisano

Pewnie moja wina...

Wybaczcie ale serio jestem pod wrażeniem...

Mam plan na pierwsza dioramę... ale jak patrze na tą wiem że początki będą trudne...

Najbardziej podobają mi się znienawidzone ludzkie postacie